7 social media marketing tips til din virksomhed
08 jul 2022

7 social media marketing tips til din virksomhed

Hvordan gør du din virksomhed mere attraktiv over for målgruppen? Uanset om du er en del af en stor eller lille virksomhed, er det vigtigt, at positionering og image sidder i skabet, så virksomheden opnår synlighed og troværdighed på det rette marked.


Du får her syv gode råd til, hvordan du med social media marketing kan være med til at profilere din virksomhed med succes samt, hvordan du rammer målgruppen bedst muligt.

1. Skab troværdighed og popularitet på den rette platform

For at give målgruppen den rette opfattelse af virksomheden, er det vigtigt, at du vælger den rette platform at profilere virksomheden på. Er der f.eks. tale om en rejsebureau eller et spisested, kan det være en god ide at bruge Instagram eller en lignende platform, hvor du kan præsentere billeder frem for tekst som på f.eks. en blog.


2. Få content erfaring med på dit social media marketing team

Det er ingen hemmelighed, at social media marketing har udviklet sig meget de seneste år, hvilket har medført, at der stilles krav til nye kompetencer hos marketing teamet. Ansæt professionelle med evner inden for content management. Den bedste måde for en virksomhed at skabe succes på de sociale medier er netop at have ansatte, der udelukkende fokuserer på denne aktivitet.


3. Få løbende feedback på din online marketing strategi

Kundernes behov udvikler sig konstant, og for at være bedst på markedet til at matche disse, må dine marketing kampagner udvikle sig i takt. Få derfor jævnligt feedback fra dine kunder og modtag gode råd fra de ansatte i virksomheden med direkte kundekontakt, så du ved, hvad der rører sig - hele tiden.


4. Kommuniker med kunderne

Mange evaluerer virksomheder og kommunikerer med dem via de sociale medier. Det er derfor vigtigt, at du går dem ærligt i møde samtidig med, at du  fremhæver virksomhedens fordele. Frem for alt er det vigtigt, at du besvarer alle evalueringer, især de negative. Sæt dig i kundens sted og besvar konstruktivt. På den måde undgår du bedst muligt at skade virksomhedens image på sigt.


5. Led kunden til det rette sted

Ved hjælp af links til virksomhedens hjemmeside kan du lede kunderne fra de sociale medier til handling i form af køb, tilmelding el.lign. Vær proaktiv og sørg for at udvikle et let og brugervenligt interface, som gør det let for kunden at finde frem til det, du ønsker, de skal finde. På den måde kan du bruge de sociale medier til at øge trafikken til din hjemmeside og skabe konverteringer.


6. Eksperimentér

Vi er i en tid, hvor de "skæve vinkler" bliver set og anerkendt. Du bør derfor være modig og tage chancen, når du møder din målgruppe. Se hvad konkurrenterne gør på de sociale medier: Hvordan når de målgruppen? Hvad er deres strategi? Hvad har din virksomhed, der adskiller sig fra normen? Det øger virksomhedens mulighed for at være innovativ og lave tiltag, før de andre.


7. Giv jævnligt noget ud gratis

Hvis der er noget kunderne elsker, udover produkter og services af god kvalitet, så er det gratis produkter og services! Gennemfør jævnligt konkurrencer, hvor kunden f.eks. med det højeste antal likes eller shares på et specifikt socialt medie vinder et gavekort eller andet. Tiltag som disse øger virksomhedens goodwill og muligheden for positiv word-of-mouth, der er uvurderligt for dit image.

Vi anbefaler, at du ikke haster dig igennem ovennævnte tips til din social media marketing indsats. Tag et skridt ad gangen, så du sikrer dig, at kunderne tager dine tiltag til sig og du trin for trin sikrer og styrker et stærkt brand på de sociale medier.

Find dit kursus i sociale medier her

Senest opdateret: 08 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 08-07-2022

Sådan får du jobtilbud gennem LinkedIn

Mange rekrutteringsfirmaer bruger LinkedIn til at søge efter jobkandidater. I denne vejledning kan du se, hvordan du optimerer din LinkedIn profil og gør dig synlig for rekrutteringsfirmaer og potentielle arbejdsgivere.

Læs mere
Sidst opdateret 24-01-2023

Hvor ligger guldet i virksomhederne i dag?

Guldet ligger i at gøre teknikeren og den ikke-sælgende medarbejder med kundekontakt, mere markedsorienteret. Jesper Winther er partner og stifter af Connection Management, og har næsten 20 års ekstern undervisningserfaring hos top 1.000 danske og internationale virksomheder. Vi har spurgt Jesper Winther, hvor han oplever guldet kan ligge i virksomhederne i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Guide: 4 bud på spændende uddannelser inden for sociale medier

I denne guide går vi tæt på uddannelser inden for sociale medier og kommer med 4 bud på ideelle uddannelser/kurser for dig, der gerne vil styrke dine kompetencer inden for området. 

Læs mere