Vis finduddannelse.dk som: Mobile

5 tips til dig, der skal tilbage på jobbet efter barsel!

Er din barsel ved at nå sin ende, og skal du til at vende tilbage til arbejdspladsen? Der kan være mange bekymringer og spørgsmål forbundet med at skulle starte arbejde igen efter barsel. Vi har samlet 5 tips, der kan hjælpe dig, der skal tilbage på job efter barsel!1. Hold et møde med din leder inden din barsel slutter

Der kan være mange ting, der har ændret sig, mens du har været på barsel. Der kan være indført nye ordninger, nye systemer, nye ledere og måske også ændringer i arbejdsgange. Det kan derfor være en god idé at være forberedt på ændringerne. Hold et møde med din arbejdsgiver 1-2 måneder før din barsel slutter. Du kan få afklaret, hvilke opgaver der venter dig, og hvordan opstarten skal forløbe.

2. Vær realistisk og meld klart ud!

Det er vigtigt, at du forbereder dig på, at du ikke vil være i stand til at præstere på et så højt niveau som tidligere - i hvert fald ikke det første stykke tid. Det tager tid og kræfter at sætte sig ind i processerne igen. Meld klart ud overfor din arbejdsgiver, hvilke udfordringer du har. Skal du gå tidligere hver torsdag? Skal du have mindre ansvar? Fortæl dine kolleger, hvordan du tilrettelægger din tid på arbejdet, efter du er vendt tilbage. Så undgår du småsnak i krogene om, hvorfor du går tidligt igen.

3. Du har loven på din side

Et typisk problem, når man kommer tilbage fra barsel, er at vikaren har overtaget jobbet fuldstændigt, og du får pludselig tildelt helt nye opgaver. Hvis dine nye opgaver ikke svarer til det, du oprindeligt blev ansat til, er det i strid med ligebehandlingsloven. Du har ret til at få tildelt opgaver af samme værdi. Hvis du eksempelvis har haft ledelsesansvar, bør dette ikke tages fra dig. Det svarer i princippet til en opsigelse, hvis ændringerne kun er foretaget, fordi du har været på barsel.

Du kan evt. tale med din chef inden eller under barslen og lave en aftale, du kan skrive under på, så er du sikker på, at du vender tilbage til de samme arbejdsopgaver.

Hvis du får en ny stilling med samme ansvar, så hold et møde med din leder, så du kan få afklaret, hvad stillingen indebærer, hvilke referenceforhold og sidst, men ikke mindst, hvilke udviklingsmuligheder der er i den nye stilling. Herefter kan I komme ind på mulighederne for kompetenceudvikling eller måske lønforhandling.

4. Hold kontakten med dine kolleger

Du kan nemt miste overblikket og følingen på, hvad der sker på jobbet. Det er i nogen grad helt i orden, men hvis du vil være på forkant, kan du besøge arbejdspladsen en gang imellem. Du kan også deltage i sammenkomster og arrangementer, så længe det ikke anses for genoptagelse af arbejdet. Du har også ret til en MUS-samtale eller lønsamtale, selvom du er på barsel.

5. Hold dig orienteret

I forlængelse af ovenstående punkt, er det vigtigt at holde sig opdateret, om hvad der sker på arbejdspladsen. En nem måde at gøre det på, er at beholde adgang til intranet på jobbet. Du kan også bede om at få tilsendt interne mails, så du kan holde dig orienteret om store og små ændringer. Alternativt kan du aftale, at en kollega holder dig orienteret om ændringer og nye tiltag
.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til kompentenceudvikling

Senest opdateret: 15 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2019

“En fyring må aldrig komme bag på medarbejderen”

Det at fyre en medarbejder medfører sjældent jubel, men hvad kan man, som leder gøre for, at det er en brandambassadør, der går ud af døren?

Læs mere
Sidst opdateret 23-07-2020

HR rodfæster sig som profession

Ny undersøgelse, foretaget af Finduddannelse Danmark, viser de 30 mest efterspurgte kompetencer inden for HR-branchen i 2016. Ifølge Frans Bevort, forsker i Human Resource Management ved CBS, afspejler kompetencelisten det faktum, at HR er en kompleks branche, der i højere grad er ved at etablere sig som profession.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

5 bud på proceskonsulentudddannelser

I denne guide går vi tæt på uddannelsen til proceskonsulent og sætter fokus på hvad en proceskonsulent egentlig er og laver.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2020

4 bud på gode kurser inden for motivation

Vil du gerne øge din egen motivation og dine medarbejderes, men synes du samtidig, at valget af uddannelse er uoverskueligt? Denne guide kommer med 4 bud på gode motivations-uddannelser, der afdækker forskellige motivationsbehov.

Læs mere