Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Få indblik i NLP coaching

NLP Practitioner

Har du interesse for mennesker og har lyst til at arbejde med din forståelse af dig selv og dit samspil med andre?


NLP er en specialist teknik, der anvendes af coaches. NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering. Det neurologiske system regulerer vores kropsfunktioner. Sprogsstrukturen styrer, hvordan vi kommunikerer med andre mennesker. Programmering skal forstås, som den måde vores fortolkninger af verden styrer vores handlinger, valg og adfærd i dagligdagen. Neuro Lingvistisk Programmering beskriver altså de fundamentale dynamikker mellem sind (neuro) og sprog (lingvistik), og hvordan samspillet påvirker vores krop og adfærd (programmering).

NLP lærer os, at ved at ændre vores fortolkning af verden, kan vi ændre vores adfærdsmønstre. Ved at udnytte kraften i sproget, kan NLP coaches nedbryde de mentale barrierer, som vi alle ubevidst har skabt over tid. NLP anses af mange for at være et af ​​de mest effektive og tilgængelige værktøjer i den moderne psykologi. NLP kan hjælpe med stresshåndtering, kommunikationsevner, destruktive forholdsmønstre og kan forbedre livskvaliteten.

Hvad er NLP?

NLP er et begreb udviklet af Richard Bandler og John Grinder i 1970'erne. NLP
står for Neuro Lingvistisk Programmering. Grundtanken er, at der er en sammenhæng mellem det 'neurologiske' (hvordan hjernen virker), det 'lingvistiske' (hvordan sproget virker) og 'programmering' (hvordan adfærd
læres gennem erfaring).

Se udvalget af NLP-kurser

Hovedbestanddele og kernebegreber 

NLP består af tre overordnede komponenter med tilhørende centrale begreber.

1. Subjektivitet

Ifølge Bandler og Grinder, der er teoretikerne bag NLP, oplever vi verden subjektivt. Vores erfaring skaber disse subjektive repræsentationer gennem vores fem sanser og sproget. Det hævdes, at disse subjektive repræsentationer har et mønster, og det er derfor NLP somme tider defineres som studiet af den ​​subjektive oplevelses struktur.

Adfærd omfatter verbal og non- verbal kommunikation. Adfærd kan ændres ved at manipulere de sansebaserede, subjektive repræsentationer.

2. Bevidsthed

NLP er baseret på den opfattelse, at bevidstheden er todelt. Der er den bevidste komponent og den ubevidste komponent. De subjektive repræsentationer, der opstår uden for bevidstheden betegnes som det ubevidste sind.

3. Læring

NLP bruger modelleringsteknikker for at fremme læring. Modelleringsteknikker kan kodificere og gengive ekspertise inden for enhver aktivitet og ethvert emne. En vigtig del af kodificeringsprocessen er sekvensen af de sensoriske og sproglige repræsentationer, der foregår under indlæringen.

 

Anvendelse

Hvordan bruges NLP teknikker?

NLP har forskellige anvendelser. I starten brugte Bandler og Grinder NLP i deres terapeutiske arbejde. I dag bruges NLP dog i mange brancher til forskellige formål, herunder: coaching, lederudvikling og formidling. NLP bruges også i sportsverdenen med henblik på at maksimere atleternes effektivitet.

Hvordan adskiller NLP sig fra andre coaching teknikker?

NLP og andre coaching teknikker overlapper hinanden. Dog har NLP en anden tilgangsmetode end øvrige coaching former. NLP har blandt andet:

·         fokus på resultater ved hver eneste session (målorienteret coaching eller løsningsfokuseret terapi)

·         fokus på ændringer på et ubevidst plan, for at opnå en adfærdsændring, der er hurtig, kraftfuld og langvarig.

 

NLP coaching værktøjer

Hvorfor ikke bare tale med et familiemedlem eller en ven? NLP coaches er uddannet til at lytte på et ubevidst plan. Ved hjælp af NLP værktøjer og teknikker kan de hjælpe dig med at udvikle dig og nå dine mål. NLP coaches er også uddannet til at stille kraftfulde spørgsmål og give dig udfordrende opgaver, der naturligvis udføres, når du er klar.

Kan alle lære NLP teknikker?

Alle kan lære NLP - unge såvel som gamle. Du kan deltage i NLP Practitioner kurser for at lære færdigheder, som du kan bruge i dit daglige arbejde, i dit parforhold og generelt bare for din egen personlige udvikling. Ved at lære NLP teknikker kan du opnå:

 • en øget følelse af velvære
 • succes i din evne til at påvirke dig selv og andre
 • forbedrede relationer
 • et skub i din karriere
 • større uafhængighed og selvtillid
 • større selvbevidsthed ved at lære dig selv at kende

 

NLP uddannelser for virksomheder

NLP er meget udbredt i salgstræning, lederudvikling, kommunikation og teambuilding. Ved at implementere NLP teknikker kan din virksomhed opnå:

 • evnen til skabe en særlig kontakt med nye og gamle kunder
 • evnen til at skabe en overbevisende vision
 • kapaciteten til at opretholde motivationen over tid
 • evnen til at løse konflikter
 • evnen til at inspirere medarbejdere til at nå deres fulde potentiale

Find NLP-kurser

Senest opdateret: 27 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-06-2020

Sådan lever du i overensstemmelse med dig selv

Få tre tips til at leve et autentisk liv fra mandeterapeuten Tomas Friis. Det hele handler om at lytte til sig selv. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-06-2020

Få glæden tilbage i dit arbejdsliv

Læs Nanna Agerlins bud på, hvorfor man mister lykkefølelsen i arbejdslivet, og hvordan man får den tilbage. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-09-2019

Brug coaching som ledelsesredskab

Målet med coaching handler om at skabe bedre performance, større engagement, motivation og innovation blandt ledere. Her kan du læse, hvordan du kan bruge coaching som ledelsesredskab. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-12-2016

Sådan kan mindfulness hjælpe dig i din karriere!

Personlig udvikling hitter lige nu. Vi tørster ikke kun efter at udvikle vores faglige kompetencer. Der er kommet større fokus på de mere personlige kompetencer. Hans Ehlert, cand.psych. og underviser på kurset ‘Mindfulness på arbejdspladsen’ fortæller, hvordan mindfulness kan hjælpe dig på jobbet ved at gøre dig nærværende, i hvad end du foretager dig

Læs mere