Lad ikke sproget blive en barriere - lær det

Samarbejder du med franskmænd, og er du sommetider på forretningsrejse i Frankrig? Måske elsker du bare landet, og elsker at bruge sommerferien her? Vil du gerne lære sproget, så du måske bedre kan begå dig i Frankrig? Så læs med her, og få indblik i, hvorfor et fransk kursus kan gå hen og blive en rigtig god investering. 

Learn France

Samarbejder du med franskmænd? Er du sommetider på forretningsrejse i Frankrig? Måske elsker du bare landet, og elsker at bruge sommerferien her? Vil du gerne lære sproget, så du måske bedre kan begå dig i Frankrig? Så læs med her, og få indblik i, hvorfor et fransk kursus kan gå hen og blive en rigtig god investering.

Et nyt sprog er koden til at forstå andre mennesker og kulturer. Så har du et ønske om, at tilegne dig en ny kultur, må dette gøres gennem sproget. På den måde vil du også gøre dig selv en tjeneste, og du vil få en langt federe oplevelse af landet, når du forstår sproget og ikke mindst kulturen. I Frankrig er der for eksempel større forskelle i forhold til Danmark, end de fleste lige går rundt og tror. 

For eksempel er undervisningen på universitet meget anderledes end i Danmark. Forholdet mellem chef og medarbejder er anderleders. Høflighed opfattes også meget forskelligt i de to lande. Dette er blot få eksempler på, hvor de to lande adskiller sig fra hinanden. Vi har taget en snak med Agnès Pétillot fra Learn France om fransk som sprog, den franske kultur, og hvor man skal starte, hvis man ønsker at lære det franske sprog.

Lær fransk med en indfødt

Agnès PétillotMød din underviser hos Learn France - Agnès.

Agnès er fransk - born and raised. Hun er født i Paris, og opvokset i Bourgogne, hvor faderens familie kommer fra. Da valget kom til uddannelse, endte Agnès med at studere fransk sprog og film i Paris. Senere tog Agnès til Danmark, for at lave en Ph.d. om dansk film på Institut for Film- og Medievidneskab på Københavns Universitet. Da hun havde færdiggjort sin Ph.d., blev Agnès i Danmark og startede senere som lærer på Det franske Institut i København. Der blev hun så i 16 år og er nu vendt tilbage til Frankrig, hvor hun synes, det var på tide at starte sin egen skole.

Du får derfor et godt udgangspunkt, når du vælger et fransk kursus hos Learn France. Agnès underviser dig direkte fra Paris og bringer Frankrig direkte hjem til dig - når det passer dig. Alle kurserne foregår nemlig online, så du kan tage dem hjemme eller på kontoret - det er helt op til dig selv, og hvornår og hvordan det passer ind i dit skema. 

Mere end bare sprog

Du bliver ikke bare undervist i sproget, hvis du vælger et fransk kursus hos Learn France. Agnès underviser dig nemlig også i fransk kultur, hvilket hun elsker at undervise i. For som Agnès siger - du skal selvfølgelig lære sproget, men du skal også lære kulturen at kende. I hvert fald hvis du vil lykkes i Frankrig, uanset om der er tale om arbejde eller studie. 

Der er nemlig meget større forskelle på den danske og franske kultur, end de fleste går rundt og forestiller sig. Undervisningen på et universitet i Frankrig er for eksempel meget anderledes end i Danmark. Forholdet mellem chef og medarbejder er slet ikke ligesom det, vi kender i Danmark. Høflighed opfattes også meget forskelligt i de to lande. Forskellene er rigtig mange.

Agnès fortæller, at det er det man i Frankrig kalder ”Interculturalité”. Oversætter vi det direkte til dansk, betyder det interkulturalitet. Det beskriver det forhold, at der findes og foregår et ligeværdigt samspil mellem forskellige kulturer, og at der er mulighed for at skabe fælles kulturelle udtryk gennem dialog og gensidig respekt.

Det kan altså være en investering i din fremtid, at sætte dig ind i kulturen - i dette tilfælde den franske kultur. Så er der i hvert fald en stor sandsynlighed for, at der opstår færre misforståelser. Samtidig har det jo den bonus, at du viser respekt og viljen til at sætte dig ind i det land og den kultur, du gebærder dig i. 

3 gode råd

Agnès er kommet med tre gode råd til dig, der gerne vil lære fransk.

1. Du skal starte med basis grammatik. Det har du brug for, når du taler eller skriver. Det er derfor det bedste sted at starte.

2. Mundtligt sprog er også meget vigtig for begyndelsen. Du kan for eksempel lytte til fransk radio og/eller TV. Internationale, franske radio- og tv-kanaler tilbyder gode programmer, på et fransk sprogniveau, der er til at forstå.

På internettet anbefaler Agnès blandt andre TV5 Monde, RFI og France 24. 

3. Du skal for Guds skyld ikke være bange for at lave fejl. Du lærer derimod af dine fejl, så frygten for at fejle må endelig ikke stoppe dig i at kaste dig ud i et fransk kursus eller et andet sprogkursus for den sags skyld.

Kurser for enhver

Udover alle Agnès' kurser foregår online, så er der også kurser for ethvert niveau, uanset om du er nybegynder, eller ønsker et mere intensivt forløb, hvor undervisningen foregår 1:1. Med ene/privat undervisning, opnår du et mere fleksibelt kursusforløb. Du vælger nemlig selv dagen og tidspunktet. Ved gruppeundervisning er du dog også sikret undervisning af god kvalitet, og du er sikker på at blive hørt. På holdene er der nemlig kun plads til op til henholdsvis 4 og 8 elever, så der er god tid til at stille spørgsmål. 

Agnès tilbyder også kurser i grammatik og konversation samt kurser uden grammatik (udelukkende mundtlig fransk). Når det kommer til mundtlige kurser, er den online undervisningsform meget relevant. Her får du nemlig et mere effektivt og intensivt forløb, end ved et fysisk kursus, fortæller Agnès. Det kan sagtens stå alene, men er også et godt supplement til dem, der allerede tager et almindeligt fysisk kursus. 

Hos Learn France finder du også et kursus, der er specifikt til dig, der skal studere kunst i Frankrig og ønsker at forbedre dig. Du lærer specifikt ordforråd inden for kunst og kreativitet (ordforråd til beskrivelse af bl.a. billede, montage og tegning).

Din underviser har fransk som modersmål og har derfor også et dybdegående kendskab til fransk kultur, som hun med glæde lærer fra sig. Skal du flytte til Frankrig, eller besøge landet som ferie destination, står Agnes også klar med gode råd. Uanset hvilket kursus du vælger, er du som elev hos Learn France garanteret undervisning af høj kvalitet i et miljø, der summer af nutidens Frankrig. 

JEG VIL LÆSE MERE OM KURSERNE HOS LEARN FRANCE

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer