Vis finduddannelse.dk som: Mobile
CBS

Find den HD-uddannelse, som passer til dig

En HD-uddannelse er for dig, der vil kombinere arbejde og uddannelse. Med uddannelsen får du styrket din viden indenfor forretningsforståelse, og du får værktøjer, der kan hjælpe dig i mange forskellige typer af problemstillinger på dit arbejde. Men hvilken HD skal du vælge? 

På HD udbyder vi to typer uddannelser. En HD1 og en HD2. På HD1 får du en solid forretningsforståelse og en business-værktøjskasse, der gør, at du kan forstå og agere i den verden, som virksomheder navigerer i. Uanset hvilket arbejde, du ender med at få, vil du kunne bruge denne værktøjskasse. På HD2 har du mulighed for at specialisere dig et specifikt fagområde som f.eks. Marketing, Ledelse, Økonomi eller International Business.

Læs meget mere om HD-uddannelsen her 

Vælg den HD-uddannelse der passer til dig

Når du skal vælge din specialisering på HD2 er det vigtigt, at du har sat dig godt ind i, hvilke du kan vælge, og hvilken specialisering, der klæder dig bedst på, til at håndtere dit arbejde. Det er også en god idé at undersøge, hvilke kompetencer du får på den specifikke specialisering. CBS har lavet en HD-brochure, hvor du kan læse meget mere om både HD1 og HD2, og hvem du skal kontakte, hvis du har spørgsmål. Klik her for HD-brochuren.

Hvem betaler for uddannelsen?

En HD-uddannelse betales typisk af din arbejdsgiver. Det er meget brugt, at virksomheder tilbyder en HD-uddannelse som en del af medarbejderens kompetenceudvikling. Vi ser ofte at f.eks. gymnasiestuderende går til fuldtid på deres studiejob og tager deres uddannelse derigennem. Andre får uddannelsen betalt som en efteruddannelse. En HD-uddannelse er ikke en dyr uddannelse sammenlignet de tilbud, der ellers findes på markedet.

Sådan overtaler du din chef til at betale for din uddannelse

1. Italesæt at du gerne vil udvikle dig for at blive endnu bedre til dit arbejde

Det kan være grænseoverskridende at spørge din chef om, om du må tage en uddannelse på virksomhedens regning. Det er dog kun lige indtil, at du har prøvet det første gang. De fleste virksomheder har budgetteret med udvikling af deres medarbejdere. Fortæl din chef, at du gerne vil udvikle dig, så du kan blive endnu bedre til dit arbejde, tilføre virksomheden nye kompetencer eller håndtere flere/andre arbejdsopgaver.

2. Hvordan gavner uddannelsen dig og din virksomhed?

Fortæl hvilken uddannelse du er mest interesseret i, og forklar hvordan uddannelsen løfter dine kompetencer og hvad det betyder for din virksomhed. I HD-brochuren fra CBS finder du netop disse argumenter under hver uddannelse, så du har et udgangspunkt for din forhandling.

3. Beregn omkostninger og tid

Dine argumenter bliver ofte langt mere effektive, hvis du kan støtte op omkring dem med præcise fakta og data. Hvor mange timer om ugen skal du bruge på undervisning og læsning, i hvilke perioder er der eksamen, hvad koster uddannelsen osv.

Se alle HD-uddannelser på CBS her 

Senest opdateret: 06 maj 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 06-06-2016

Sådan bliver du en uundværlig medarbejder

Går du og er usikker på din nuværende jobstilling? Stiller du dig selv spørgsmålet: "Hvis der skal fyres i virksomheden, er jeg så én af de uundværlige?" Fortvivl ikke! Vi har her samlet en række tips til, hvad du kan gøre for at blive uundværlig på din arbejdsplads.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2016

Organisationers udfordringer med kompetenceudvikling

Hvilke udfordringer ser I inden for kompetenceudvikling i din organisation lige nu? Sådan lød et af de spørgsmål, vi for nyligt stillede uddannelsesansvarlige i 106 organisationer landet over. Spørgsmålet var en del af en større undersøgelse af danske organisationers behov for kompetenceudvikling. Du kan her læse om de tre udfordringer, danske organisationer ifølge...

Læs mere
Sidst opdateret 08-04-2019

Skab din karriere med den rette efteruddannelse

Med den rette efteruddannelse får du viden, der kan være med til at skabe en fremtidig karriere. Det kan nemlig være byggestenen til både højere løn og en ny stilling. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Nogle snakker om erhvervsakademiuddannelser, nogle snakker om akademiuddannelser - men hvad er forskellen egentlig? Du kan her få et lynhurtigt overblik over, hvordan de to uddannelsestyper skiller sig ud fra hinanden og blive klogere på, hvilken type der passer til dine behov og ønsker.

Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!