Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Sådan kan du finansere din MBA

At finansiere din MBA kræver planlægning og et seriøst, fordi du er nødt til at betale på forskud. Uddannelsesomkostningerne er betydelige, og dertil kommer bolig- og leveomkostninger, materialeomkostninger, rejser og for heltidsstuderende - ingen indkomst i den periode som uddannelsen pågår. For mange personer er dette derfor en af de største finansielle beslutninger, de står overfor.

Omkostninger - Hvad koster en MBA?

Uddannelsesgebyr

Tuition fees er en stor del af den samlede pris. En MBA koster typisk et 200-400.000 kr. Hvis du tager uddannelsen i Dnamark vel at mærke. Ønsker du en MBA uddannelse fra et udenlandsk universitet kan beløbet vise sig at blive langt større. 

Betalingen foregår i rater op til uddannelsesstart eller forud for hver semesterstart alt afhængig af uddannelsessted. 

Studiematerialer

På nogle uddannelser er studiebøger og relevant software inkluderet i prisen, mens det andre steder kommer udover tilmeldingsgebyret. På nogle uddannelser er der ligeledes studieture og internationale samarbejdsaftaler, som er helt eller delvist inkluderet i prisen. Undersøg dette med den konkrete uddannelsesudbyder. 

Bolig, transport mm.

Alt afhængig af hvor du vælger at tage din MBA uddannelse - om det er i nærheden af din bopæl eller i den anden ende af landet - er der udgifter til bolig, transport og leveomkostninger. Disse er selvfølgelig betinget af vaner og personlige forhold, hvorved det er svært at komme med et estimeret beløb. 

Finansieringsmuligheder af din MBA

For at finansiere dit MBA program, kan du overveje flere muligheder:

Selvfinansiering

Du betaler selv for uddannelsen uden mulighed for skattefradrag.

Arbejdsgiverfinansiering

Hvis din arbejdsgiver indvilliger i at betale din MBA uddannelse, er det en skattefri gode for dig. Dette er ligeledes gældende for studiematerialer, kost og logi samt transport. 

Finansiering ved hjælp af bruttolønsordningen

Bruttolønsordningen går ud på, at din arbejdsgiver i første omgang betaler for din uddannelsen, idet han får
skattefradrag af deltagergebyret. Det resterende beløb trækkes fra din bruttoløn, hvorved det i sidste ende er
dig selv, der finansierer uddannelsen over din løn.

Legater

Nogle skoler tilbyder egne stipendier. I visse tilfælde udbydes økonomisk støtte under konkurrencebaserede former. Foreksempel individuelle ansøgninger, som sidenhen bedømmes af en jury.

I visse tilfælde er stipendierne "øremærket" - dvs. tilgængelige udelukkende for en vis befolkningsgruppe, som skolen ønsker at tiltrække til deres programmer - f.eks. folk fra specifikke lande, professioner, etniske grupper  osv. Nogle skoler tilbyder indtjeningsmuligheder fra bl.a. assistentstillinger for at hjælpe til med de økonomiske midler. Nogle skoler tilbyder desuden økonomisk fordelagtige lån.

Lån

Finansiel støtte kan være tilgængelig fra regeringer, velgørenhed, virksomheder, finansielle institutioner, fagforeninger osv. Et studielån derimod kræver tilbagebetaling, men renteniveauet er ofte lavere - eller lånevilkårene mere fordelagtige end f.eks. et forbrugslån. Der findes desuden banklån, som kan gives som lav-rente studielån.

Statens voksenuddannelsesstøtte

Støtten gives til voksne, som kompensation for løn eller til virksomheden, som erstatning for din for din arbejdskraft.

Rabatordninger

Forhør dig evt. hos din fagforening eller A-kasse, om de har rabatordninger eller samarbejdsaftaler med MBA udbydere. 

Find MBA-program

Senest opdateret: 25 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-01-2019

Løngab: stor forskel i de forskellige brancher mellem mænd og kvinders løn

Ligeløn er stadig et tabu, der helst ikke skal bordet under middagen. Men faktum er, at der stadig er rigtig stor forskel mellem mænd og kvinder løn i store dele af verdenen. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Mød en CBS Executive MBA studerende

Det kan være hårdt og tidskrævende at være leder i en organisation samtidig med, at du studerer en MBA og har fire børn. Vi har mødt Louise Lerche-Gredal til en snak om, hvordan hun får hverdagen til at hænge sammen.

MBA
Læs mere
Sidst opdateret 05-06-2020

30 kompetencer du skal bruge som økonom

Vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer for økonomer i 2018.

Læs mere
Sidst opdateret 23-09-2019

Kom igang med at investere

Female Invest giver 5 gode råd til, hvordan du kan udnytte dine økonomiske muligheder, og hvilke overvejelser du skal gøre dig, hvis du gerne vil i gang med at investere.

Læs mere