Vis finduddannelse.dk som: Mobile
På job med dansk | Derfor er et dansk kursus en investering

Derfor er et dansk kursus en investering

At blive en integreret del af samfundet, er en vending man ikke kan komme udenom, hvis man er udlænding i Danmark, og her er det essentielt at blive en del af arbejdsmarkedet samt at lære det danske sprog. Men hvorfor ikke kombinere de to? Læs med her og hør, hvorfor Camellia Holmedal fra På job med dansk mener, at et dansk kursus er en rigtig god investering for arbejdsgiveren. 

Et kursus i det danske sprog, er ikke nødvendigvis kun for den enkelte privatperson. Det kan lige så vel være for virksomheder, og det er faktisk noget man bør se som en investering - både som virksomhed, men også overfor ens udenlandske medarbejdere. Sådan siger Camellia Holmedal, da vi tager en snak med hende om, hvorfor et dansk kursus er en investering.

Hos På job med dansk underviser vi virksomhedens udenlandske medarbejdere i dansk på jobbet. Det vil sige, at danskundervisningen understøtter medarbejdernes daglige arbejde, således at medarbejderne bliver i stand til at kommunikere og samarbejde på dansk, fortæller Camellia Holmedal. Dette er ikke kun positivt for den enkelte, men det er også en fordel for virksomheden. For som Camellia fortæller, øges effektiviteten og kvaliteten i det daglige arbejde, når de udenlandske medarbejdere opnår et dansk sprogligt niveau, hvor de forstår, taler, læser og skriver dansk. 

Det vil sige, at man som virksomhed i højere grad undgår en række misforståelser og fejl, hvis man som arbejdsgiver investerer i et dansk kursus til virksomhedens udenlandske medarbejdere. Det er i hvert fald Camellias samt tidligere kursisters erfaring.  Ydermere er det noget, de udenlandske medarbejdere kan tage med i deres hverdag og deres privatliv, som Camellia udtrykker det. Et godt dansk niveau er nemlig forudsætningen for medarbejdernes generelle kulturforståelse, trivsel og integration, ikke bare i virksomheden men netop også i privatlivet. Et godt dansk niveau medvirker derfor til arbejdsglæde og gode kollegaer, både for de udenlandske og de danske medarbejdere. Og det må man jo sige, er i enhver chefs interesse. 

Et dansk kursus er for alle

Undervisningen hos På job med dansk retter sig mod udenlandske medarbejdere i danske virksomheder både ufaglærte, faglærte og højtuddannede. Med andre ord, er det et kursus for alle voksne udlændinge. Tidligere kursister hos Camellia har været fra mange forskellige stillinger og brancher. Der kan blandt andet nævnes følgende eksempler:

 • Landbrug
  Herunder svinelandbrug og kvæglandbrug
 • Industrivirksomheder
 • Produktions virksomheder
 • Metalvirksomhed
 • Laksefabrik
 • Dyrehandel
 • Rengøringsassistenter
 • SOSU-hjælpere
 • Læger
 • Frisører

Så som du måske kan fornemme, er der ikke en bestemt "gruppe" kurset henvender sig til. Undervisningen tilrettelægges således, at hver enkel kursist lærer mest muligt dansk på jobbet og i dagligdagen. For at kunne gøre det, bliver hver enkel kursist nøje vurderet med henblik på at tilpasse undervisningsniveauet og tempoet. Der opstilles individuelle læringsmål, som matcher kursisternes jobfunktioner i virksomheden. Ligesom vi også lægger vægt på at lære medarbejdernes hverdagsdansk, som Camellia forklarer kurset VirksomhedsDansk.

Det får du ud af et dansk kursus som virksomhed

Som nævnt tidligere er et dansk kursus ikke kun for privatpersonen, men kan også være investeringen værd for arbejdsgiveren. VirksomhedsDansk hos På job med dansk vil hjælpe både virksomheden og medarbejderen, og vil resultere i:

 • Bedre kommunikation
 • Bedre forståelse
 • Færre misforståelser
 • Færre fejl
 • Færre ulykker
 • Bedre kvalitet
 • Højere effektivitet
 • Bedre indtjening
 • Godt socialt arbejdsmiljø og trivsel

Om På job med dansk

På job med dansk er en privat sprogskole i Holstebro, som tilbyder effektiv sprogundervisning til medarbejdere på virksomheder og til udenlandske borgere, som på eget initiativ ønsker at opnå gode danskkundskaber uanset kursisternes niveau. På job med dansk tilbyder blandt andet kurister at lære dansk online på deres online sprogkurser.

Din underviser bliver Camellia Holmedal, som også er indehaver af På job med dansk. Camellia Holmedal er seminarieuddannet folkeskolelærer på Nørre Nissum Seminarium, og er også uddannet på Aarhus Universitet i faget Dansk som Andetsprog for voksne og unge udlændinge. Camellia har flerårig erfaring i at undervise på diverse sprogskoler. Hun har for eksempel fungeret som sprogunderviser i dansk som andetsprog i Herning, Holstebro og Skive. Derudover har Camellia undervist på VUC, hvor hun underviste i fagdansk indenfor svejsning og montage samt FVU kursister.

Camellia har desuden efterhånden stort kendskab til undervisning af virksomheder indenfor mange forskellige brancher. 

Hvorfor vælge På job med dansk?

Står du og skal vælge en udbyder af et dansk kursus, er der mange fordele ved at vælge På job med dansk.

Her får du blandt andet en fleksibilitet, hvor der er undervisning nærmest 24:7. Camellia tilpasser nemlig undervisningen, så det passer ind i dit skema. På job med dansk adskiller sig også fra en sprogskole ved, at hun er fleksibel i antallet af elever. Som Camellia fortæller, har mange sprogskoler et minimumskrav til, hvor mange der skal være på et hold. Dette er der ikke noget af hos På job med dansk, så kurset kan nærmest starte, når det passer dig. Derudover står På job med dansk for:

 • Effektivitet
 • Høj læringskurve
 • Høj faglighed
 • Stor erfaring
 • Små koncentrerede hold
 • Målrettet undervisning
 • Let og hurtig tilmelding, hvor du kan starte dit kursus stort set med det samme
 • Undervisningen kan foregå både fysisk og online - også for virksomheder
 • Målrettet kursusforløb
 • Fokus på den enkelte kursist

En af de store fordele ved at vælge VirksomhedsDansk hos På job med dansk er i høj grad fleksibiliteten og det målrettede kursusforløb. Som Camellia fortæller, tager de nemlig ud til de forskellige virksomheder, og holder kurserne der. Så slipper de udenlandske medarbejdere for selv at skulle køre hen på sprogskolen. Dette sparer en del tid og på den måde kan det også være nemmere for virksomheden at finde tid til undervisningen. Der er altså en fleksibilitet i forhold til om undervisningen skal lægge før eller efter arbejdstiden, eller måske endda i mellem. Det er helt op til den enkelte virksomhed - jeg sørger for at tilpasse undervisningen efter deres behov, fortæller Camellia. 

Derudover fokuseres der også i høj grad på de udenlandske medarbejders arbejdsopgaver, og der bliver trænet i forskellige fagudtryk. På den måde tager Camellia altså afsæt i medarbejderens opgaver og hverdag, og det er derfor meget relaterbart undervisningsmateriale der tages afsæt i. Camellia fortæller os for eksempel, at hun har været ude for at undervise hos en virksomhed, hvor hun blandt andet har fået en rundvisning i virksomhedens produktion.
Her er der undervejs blevet taget billeder, og disse er efterfølgende blevet brugt i undervisningen. På den måde er undervisningen relevant for de udenlandske medarbejdere. 

Vi har nu benyttet Camellia fra før Corona tiden og vil også bruge hende i fremtiden til at undervise i dansk. Fin ordning, hvor hun kommer på virksomheden 2 gange om ugen i forlængelse af arbejdstiden. Kun fået positive kommentarer, så kan kun anbefale hende til andre der påtænker at tilbyde dansk undervisning til sine ansatte.

Karsten Jørgensen
Administrations- og økonomichef hos Green Box A/S

Sprogcafé

Camellia har også et tilbud omkring sprogcafé gennem På job med dansk. På denne sprogcafé kan du blandt andet få hjælp til at blive bedre til dansk, og du kan få hjælp til bedre forståelse for vigtige dokumenter fra myndigheder, NemID, E-boks og lignende - Camellia hjælpe med det man har brug for. Sprogcaféen er et gratis tilbud, som Camellia satte i gang, da hun kunne fornemme at efterspørgslen var til det - og hun træder med glæde til og hjælper. 

Senest opdateret: 12 nov 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-07-2020

Hvordan vælger du det rette engelsk kursus?

Efteruddannelse inden for engelsk kan styrke dine kompetencer inden for adskillige områder såsom grammatik, tale, kultur og meget mere. Du kan her læse, hvad to udbydere på markedet anbefaler i forhold til dit valg af engelsk kursus samt, hvorfor et kursus i engelsk ikke skal undervurderes trods forudgående kendskab til sproget.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2021

Lad ikke sproget blive en barriere - lær det

Samarbejder du med franskmænd, og er du sommetider på forretningsrejse i Frankrig? Måske elsker du bare landet, og elsker at bruge sommerferien her? Vil du gerne lære sproget, så du måske bedre kan begå dig i Frankrig? Så læs med her, og få indblik i, hvorfor et fransk kursus kan gå hen og blive en rigtig god investering. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2020

Skal vi stadig tale engelsk?

Er gode engelskkundskaber stadig afgørende for at få arbejde i den globale industri? Vi har spurgt en af sprogbranchens erfarne spillere siden 1878, Berlitz, om hvilke sprog erhvervslivet efterspørger, og om hvordan vi lærer sprog i fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2020

Nudging - adfærdsændringer i din hverdag

Hvordan får man mennesker til at ændre adfærd?  Det handler alt sammen om nudging og adfærdsdesign, der får brugeren til at rykke sig.

Læs mere