Tag en fotograf uddannelse

Som fotograf har du mulighed for at medvirke til at skabe minder for livet. At forevige livets fineste øjeblikke, fremstille billeder for virksomheder, tage portrætter og lignende. Som fotograf har du mange muligheder. Gustav Eriksen fra Nordic Online Academy gør dig her klogere på nogle af dine muligheder med en fotografuddannelse.

Tag en fotograf uddannelse

Som fotograf har du mulighed for at medvirke til at skabe minder for livet. At forevige livets fineste øjeblikke, fremstille billeder for virksomheder, tage portrætter og lignende. Som fotograf har du mange muligheder. Dog er "Fotograf" ikke en beskyttet titel, så hvorfor kan det alligevel være en god ide at investere i sig selv og sin fremtidige karriere med et kursus eller en fotograf uddannelse? Det spørgsmål har vi stillet til Gustav Eriksen, der har været med til at udvikle undervisningsmaterialerne til fotografuddannelsen hos Nordic Online Academy.


Udover at have medvirket til at udvikle fotograduddannelsen hos Nordic Online Academy, har Gustav Eriksen været ansat hos Skandinaviens største teleselskab, Telenor, i over 10 år. Her arbejder han til dagligt som VideoGrapher og Content Specialist, hvor arbejdsopgaverne spænder bredt. Gustav har ikke en uddannelse inden for foto eller video, men han vil alligevel klart anbefale andre, at investere i en uddannelse inden for området:


"Jeg er selv autodidakt. Jeg har lært det på den hårde måde og begået alle de fejl, man kan begå. Selvom jeg ikke har en uddannelse, så har video været min hobby og min passion så længe jeg kan huske, og det har alle de fejl og manglende uddannelse ikke ændret på. Jeg har lært en masse undervejs, og fejlene har uden tvivl gjort mig både bedre og klogere. Men en uddannelse kunne helt sikkert have sparet mig en masse fejl, og dermed også tid," forklarer Gustav.

Spild ikke din tid: Tag en uddannelse

Selvfølgelig kan man finde en masse på YouTube omkring både foto og video, men som Gustav beskriver det, kan man her også risikere at falde over rigtig meget materiale, der enten er af tvivlsom kvalitet, eller som vil forvirre mere end det vil gavne: "Der findes selvfølgelig mange gode videoer, men du skal måske igennem 100 videoer på YouTube, før du finder den ene video, der er god. Langt hen ad vejen taler vi af erfaring, og det er alt vores hårde arbejde, der er blevet kogt ned til fotografuddannelsen."

De fejl, som Gustav Eriksen selv har begået undervejs, har gjort det nemmere for ham, at finde frem til, hvordan de bør gribe fotograduddannelsen an hos Nordic Online Academy: "I forbindelse med udviklingen af materialet til undervisningen, er det rart at jeg kan tage udgangspunkt i mine egne fodfejl, og vide med det samme: Hvis jeg skal kaste mig ud i fotografering eller video, uden at have en mediejournalist uddannelse, hvad er det så for nogle mekanismer der er på spil, og hvad har jeg brug for at lære. Så at jeg ikke selv har en relevant uddannelse inden for netop det område, har givet mig et lettere udgangspunkt i forhold til at udvikle materialet til uddannelsen," uddyber Gustav Eriksen.

En fleksibel fotografuddannelse på dine præmisser

Denne uddannelse favner bredt. For fotografuddannelsen hos Nordic Online Academy kræver nemlig ingen forudsætninger for, at du kender til fotografering i forvejen, eller at du har viden omkring området på forhånd. På uddannelsen lærer du nemlig alt det grundlæggende, som vil være nødvendigt for dit fremtidige arbejde. Du vil opnå grundlæggende viden omkring kameraets opbygning og funktioner, og du vil blive introduceret for fotografiets generelle principper og retningslinjer. Med uddannelsen som fotograf fra Nordic Online Academy kan du studere når du vil, hvor du vil og i det tempo, der passer dig. Alt foregår nemlig online, så du kan tage uddannelsen hjemmefra, på farten, eller om aftenen, når ungerne er lagt i seng. 

Fotografuddannelsen er delt op i 9 moduler, hvor du lærer alt hvad du har brug for. Modulerne består blandt andet af:

  • Introduktion til fotografering
  • Hvordan bruger man et kamera?
  • Eksponering
  • Objektivet
  • Komposition
  • Lys
  • Efterbehandling

Med andre ord tager fotografuddannelsen hos Nordic Online Academy dig gennem de emner og den viden du har brug for, for at komme i gang som fotograf, eller for at gøre din nuværende fotografering endnu bedre, og tage dine evner til et nyt niveau. 

Kun fantasien sætter grænser

Uanset om du drømmer om video eller fotografering, så giver denne fotografuddannelse dig mulighederne. Efter at have taget fotograduddannelsen vil du gå derfra med de bedste forudsætninger for at tage det perfekte billede. Gustav har nemlig udarbejdet undervisningsmaterialet i samarbejde med Richo Lund Hald, der har 10 års erfaring som professionel fotograf. Du får dermed viden fra begge verdener, baseret på egne erfaringer og best practise generelt. 

Dog lægger Gustav også vægt på, at resultatet ikke er bedre end personen, der holder kameraet: "Uddannelsen giver dig de bedste forudsætninger for at lykkes, men det vil jo stadig være dig selv, der skal trykke på knappen. Det er stadig dig, der skal trykke på udløseren. Det er dig, der skal tage billedet. Men vi giver dig alt den viden der skal til, for at du kan tage det perfekte billede," lyder det fra Gustav Eriksen. Samtidig lægger Gustav også vægt på, at det handler om dit eget ambitionsniveau. Der er nemlig ingen øvre grænse for, hvad du kan bruge uddannelsen til, når du er færdig. Det handler blot om, hvad du selv gør ved det, griber alle de chancer, der byder sig, og ikke mindst at du øver dig.

Som Gustav forklarer det, kan denne uddannelse derfor bruges til at gå i mange forskellige retninger. Det er uanset om du ønsker at tage portrætter eller produktbilleder, eller om du ønsker en fremtid som selvstændig professionel fotograf, ansat, freelance fotograf, om du er medarbejder i en virksomhed, hvor I gerne vil blive klogere på, hvordan I skaber noget fedt content i form af billeder til jeres markedsføring eller lignende.

Find din egen vej

Uanset din stillingsbetegnelse, og dit grundlag for at tage fotografuddannelsen, har Gustav dog ét råd, der overskygger alle andre gode råd: Øv dig! Ikke kun før og efter uddannelsen, men i særdeleshed også undervejs: "Tag en masse billeder - kig på dem, og find ud af, hvorfor de fungerer, eller hvorfor de ikke fungerer. Der skal nogle kilometer i benene, og der skal nogle billeder i kassen - også mellem de forskellige moduler på uddannelsen. Vi har også lagt nogle øvelser ind i uddannelsen undervejs, hvor vi opfordrer til, at man går ud og prøver noget af. Og det er ikke fordi vi vil spilde folks tid - tværtimod! Det er simpelthen fordi det er så vigtig og essentielt en del af det at tage billeder. Du bliver ikke en bedre fotograf at blot at tage en uddannelse, hvis ikke du også øver dig undervejs i din udviklingsproces," lyder det afslutningsvist fra Gustav Eriksen.  

Læs mere om fotograduddannelsen hos Nordic Online Academy her


Hvem er Nordic Online Academy?

Forestil dig, at du kan tage en uddannelse i en travl hverdag, uden det behøver være på bekostning af familie, venner, fritidsaktiviteter, dit nuværende arbejde og ikke mindst dit engagement til dit studie. Lyder dette, som noget for dig? Det kan du få hos Nordic Online Academy. Her tilbydes der nemlig kvalitetsuddannelser inden for en lang række forskellige fagområder. Uddannelserne hos Nordic Online Academy er udviklet i samarbejde med en række nøje udvalgte fageksperter, som alle er udvalgt ud fra deres unikke viden og deres passion for faget. Alle uddannelserne har desuden fokus på, at give dig de nødvendige kompetencer, som du kan bygge din fremtidige karriere på.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer