Kunsten at få andre til at lytte til dig
13 feb 2023

Styrk dine kommunikationsevner

Gode kommunikationsevner er en færdighed, de fleste arbejdsgivere efterspørger - specielt når de er på udkig efter ledere. At kunne formidle dine meninger og ideer så dit publikum forstår budskabet gør både din personlige og professionelle tilværelse lettere. Men hvad vil det egentlig sige at være god til at kommunikere, og hvordan kan du forbedre dine kommunikationsevner?

Nogle mennesker har fra naturen evnen til at få andre til at lytte, mens andre har brug for hjælp i form af værktøjer og en struktur, de kan læne sig op af i kampen om at få budskabet igennem. Fortvivl ikke, hvis du er blandt de sidstnævnte! Ønsker du at forbedre din kommunikation, findes der en lang række kurser du kan tage for at øge din personlige og kommunikative gennemslagskraft.

Kommunikation er ikke bare, hvad du siger...

At kunne kommunikere effektivt er vigtigt for at lykkes med de fleste ting her i livet. Gode ​​kommunikationsevner er normalt karakteriseret som evnen til at få andres opmærksomhed, holde deres fokus og få dem til at finde dit budskab vigtigt og værd at lytte til. Det er opfattelsen af budskabets værdi, der gør at andre hører, hvad du har at sige.

Kunsten at få andre til at lytte til dig starter med, at du er opmærksom på, at kommunikation er ikke bare er det du siger, men også hvordan du siger det gennem dit kropssprog og tonefald.

  • Hvis du virker uorganiseret, vil den du taler til antage, at du er et rodehoved.
  • Hvis du ligner én, der er slået ud, vil din samtalepartner antage, at du er besejret.
  • Hvis du ser selvsikker og selvstændig ud, vil den du taler til antage, at du har styr på sagerne.

Undgå krydsede arme

Husk på, at folk ikke reagerer på, hvem du virkelig er, eller hvad du reelt tænker, men istedet hvem de tror, ​​du er. Overvej derfor nøje både hvad og hvilket billede du virkelig ønsker at formidle. Og fremfor alt, hvordan folk oplever det du formidler. 

For at vise, at du er opmærksom og deltager aktivt i en samtale, er det essentielt, at du har øjenkontakt. Hæver du øjenbrynene og nikker, viser du endnu mere tydeligt, at du er interesseret i, hvad der bliver sagt. Bemærk også, hvordan du positionerer dine arme. Holder du dine arme bag ryggen, når du er til et møde, kan det give det indtryk, at du er åben og interesseret, mens krydsede arme ofte opfattes som truende og dermed negativt.

Ønsker du, at andre skat lytte til dig, bør du have et mere neutralt kropssprog. Hvis du lægger mærke til dit publikums udtryk og kropssprog, kan du efterligne dette og dermed signalere goodwill. Et trick er at tænke tilbage på din sidste date - der gjorde du alt dette ubevidst...

Tal ikke for hurtigt

Afhængig af hvem du taler med, kan du gøre brug af et mere eller mindre formelt sprog, men sørg for at tale højt og tydeligt - det giver tillid. Det vigtigste er, at du ikke taler for hurtigt. Ved at bremse hastigheden giver du dit publikum tid til at reflektere over dit budskab. Du inviterer således modtageren til at fordøje det budskab, du ønsker at trænge igennem med. Så tag dig tid og sørg for, at budskabet trænger igennem. Det er det hele værd!

Vil du have træning i at trænge igennem med dit budskab?

Se vores tips til kurser her:

Senest opdateret: 13 feb 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-07-2020

Guide: lær at forstå de franske sociale koder i forretningsverdenen!

Samarbejder du med franskmænd? Er du sommetider på forretningsrejse i Frankrig? Vil du gerne blive bedre til at begå dig professionelt på fransk?

Læs mere
Sidst opdateret 09-03-2023

Social Media Manageren

Her får du indblik i fremtidens kundeoplevelser, brandbuilding, kundeservice, salg, innovation og rekruttering på de sociale medier.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Coaching og COVID-19: Om at navigere i kaos

Vi har taget en snak med direktøren for Axept A/S, Birgitte Jepsen. Læs Birgittes tanker om arbejdslivets udfordringer relateret til COVID-19, og hvad det har gjort for coaching-verdenen.

Læs mere