Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Hvad er fordelene ved blended learning?

Blended learning ─ ny læringsform i rivende udvikling

Undervisning i klasselokale, i virksomheden eller foran en computerskærm... der findes adskillige typer efter- og videreuddannelse på markedet. Er du på jagt efter en uddannelse, der kan tage dine kompetencer til nye højder, er det vigtigt, at du overvejer, hvilken type, der passer bedst til dig. Måske er det vigtigste for dig sparringen med de andre deltagere eller en god forplejning? Eller er prisen den afgørende faktor?

En læringsform, der i den grad har set dagens lys er blended learning. Du kan her læse mere om, hvad læringsformen byder på af fordele, så du kan tage blended learning med i dine betragtninger, når næste uddannelse står for døren.


Hvad er fordelene ved blended learning - læs artiklen her

Hvad er blended learning?

Når en underviser gør brug af blended learning, blander han/hun, som navnet antyder, flere forskellige læringsformer. Det mest almindelige er, at holdundervisning kombineres med digital læring, som deltageren kan gennemføre uden for undervisningslokalet.

En type læring inden for blended learning er flipped classroom. Omvendt traditionel læring vender man her bøtten og bruger tiden i undervisningslokalet på øvelser, mens de studerende selv gennemgår forelæsningerne mellem lektionerne.

Kendetegn ved blended learning

I takt med den digitale udvikling er blended learning blevet mere og mere populært, og læringsformen udvikler sig hele tiden. Men hvad er så fordelene ved den populære læringsform?

Nedenfor har vi samlet en liste over de fem største fordele, du kan nyde godt af, hvis du vælger at tage en uddannelse via blended learning. Tjek listen og tag fordelene med i betragtning næste gang, du skal vælge kompetenceudvikling til dig selv eller dine medarbejdere.

Tid er en vigtig faktor for de fleste, når familie, arbejde og uddannelse skal gå op i en højere enhed. Ved at kombinere fjernundervisning med holdundervisning får du fordelene ved digital læring, hvor og når det passer dig, i samspil med det nærvær, du oplever ved undervisning med fysisk fremmøde. Blended learning giver dig derfor fleksibilitet uden at gå på kompromis med sparring ansigt til ansigt.

Blended learning er generelt en omkostningseffektiv læringsform for alle parter. Udbyderen af uddannelsen sparer udgifter til undervisningslokaler og lønninger til undervisere og kan dermed tilbyde uddannelsen til en lavere pris. Skal din virksomhed betale for uddannelsen, opnår denne også lavere omkostninger inddirekte, da fleksibiliteten i forhold til tid og sted betyder mindre fravær i arbejdstiden.

Når du tilegner dig den nødvendige teori mellem undervisningsgangene, får underviseren mulighed for at indtage en
funktion som facilitator i stedet for forelæser i undervisningslokalet. Når du som deltager arbejder med øvelser i klasselokalet, har underviseren dermed mere tid til rådighed til personlig vejledning og sparring, hvis du har spørgsmål eller ønsker at få et emne yderligere forklaret.

Der er efterhånden ingen grænser for de kreative påfund, når det kommer til den digitale læring udenfor undervisningslokalet. Online spil, puslespil, tests og andet, der involverer deltageren er bare få eksempler på, hvordan du via blended learning kan styrke dine kompetencer. Undervisere oplever derfor tit, at dele af blended learning i højere grad er noget, deltagerne husker tilbage på med et smil.

Undersøgelser viser, at blended learning øger deltagernes engagement betragteligt med bedre eksamensresultater som følge. Ved at udnytte teknologiens muligheder kommer du i højere grad til at opleve en sjovere og mere pædagogisk indlæring. Alene kombinationen af forskellige læringsformer kan skabe mere engagerede deltagere viser undersøgelser foretaget inden for de seneste år.


Af Information Manager Matilde Løhr Andersen

Du kan i vores oversigt over uddannelser, du kan tage via fjernundervisning finde forløb, der blander online læringsformen med fremmødeundervisning. Søg og sammenlign de mange tilbud og find netop den uddannelse, der passer til dine behov og forudsætninger. Er du selv udbyder af efter- eller videreuddannelse, så find inspiration til at kaste dig ud i blended learning ved at bestille vores kvikguide til brug af læringsformen.

Senest opdateret: 01 jun 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-01-2016

Interview: Københavns Universitet om MOOCs

MOOCs - Massive Open Online Courses - er i rivende udvikling, og flere og flere udbydere verden over følger med ved at tilbyde kurser, der kan tages af alle med en internetforbindelse. I Danmark har Københavns Universitet været med fra begyndelsen. Vi har spurgt Lasse Jensen, Senior Advisor på Københavns Universitets MOOC Unit om fremtiden for MOOCs på KU...

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

5 bud på spændende bestyrelsesuddannelser

Vi har fundet 5 spændende bud på forskellige bestyrelsesuddannelser og -kurser. De er ideelle for dig, der enten ønsker at kvalificere dig som bestyrelsesmedlem, genopfriske dine nuværende kompetencer eller opkvalificere dit bestyrelsesarbejde, så du bliver et mere værdiskabende medlem.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2016

Vejledning i fjernundervisning

En uddannelse via e-learning kræver lige så meget af din tid og energi som det traditionelle kursus. Hvis du er i tvivl om, at denne undervisningsform er noget for dig, så kan du i vores fjernundervisningsguide få gode råd til, hvordan du kommer gennem e-learning forløbet, og hvad du skal være opmærksom på, inden du starter.

Læs mere