Skab din egen ledelsesstil

Den rigtige ledelsesstil er vigtig for dit lederskab. Læs derfor med her og bliv klogere på, hvordan du finder frem til den rigtige for dig. 

Det at skabe din egen ledelsesstil behøver ikke at være så kompliceret, som det måske lyder. Din ledelsesstil er nemlig en blanding af, hvem du er som menneske, og hvordan du er i rollen som chef.

For at kunne udvikle den ledelsesstil, der indkapsler dig som menneske, må du dog gøre dig nogle tanker om dit nuværende eller fremtidige lederskab. For at hjælpe dig lidt på vej, har vi her lavet en checkliste, som du forhåbentlig kan få lidt inspiration fra.

Hvad er en ledelsesstil?

Som leder har du en forpligtigelse til at inspirere og motivere dine medarbejdere på bedste vis. Den måde, hvorpå du gør det udgør din ledelsesstil. Det er ligesom den, der udgør fundamentet for den måde du håndterer konflikter på, skaber motivation i teamet, hvordan du prioriterer og så videre.  

Men en ledelsesstil er også enormt personlig. Den tager afsæt i hvem du er som menneske og kulminerer i den daglige tilgang til ledelse. Tænk derfor over, hvilken leder du gerne vil være.

Hvilken leder vil du være?

Det er det vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv som leder. Ved at gøre dig dette klart, har du nemlig langt bedre chancer for at blive den leder du gerne vil være. Herunder finder du en checkliste, der kan hjælpe dig med at indsnævre feltet for, hvilken ledelsesstil du skal implementere i din ledelseskarriere.

  • Bliv bevidst om dine kerneværdier
  • Spørg dine omgivelser
  • Prøv dig frem
  • Tænk over, hvem det er du leder
  • Lad være med at opfinde den dybe tallerken
  • Tag en lederuddannelse

Find en uddannelse i ledelse her


Annoncer