27 maj 2020

Skab din egen ledelsesstil

Det at skabe din egen ledelsesstil behøver ikke at være så kompliceret, som det måske lyder. Din ledelsesstil er nemlig en blanding af, hvem du er som menneske, og hvordan du er i rollen som chef.

For at kunne udvikle den ledelsesstil, der indkapsler dig som menneske, må du dog gøre dig nogle tanker om dit nuværende eller fremtidige lederskab. For at hjælpe dig lidt på vej, har vi her lavet en checkliste, som du forhåbentlig kan få lidt inspiration fra.

Hvad er en ledelsesstil?

Som leder har du en forpligtigelse til at inspirere og motivere dine medarbejdere på bedste vis. Den måde, hvorpå du gør det udgør din ledelsesstil. Det er ligesom den, der udgør fundamentet for den måde du håndterer konflikter på, skaber motivation i teamet, hvordan du prioriterer og så videre.  

Men en ledelsesstil er også enormt personlig. Den tager afsæt i hvem du er som menneske og kulminerer i den daglige tilgang til ledelse. Tænk derfor over, hvilken leder du gerne vil være.

Hvilken leder vil du være?

Det er det vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv som leder. Ved at gøre dig dette klart, har du nemlig langt bedre chancer for at blive den leder du gerne vil være. Herunder finder du en checkliste, der kan hjælpe dig med at indsnævre feltet for, hvilken ledelsesstil du skal implementere i din ledelseskarriere.

  • Bliv bevidst om dine kerneværdier
  • Spørg dine omgivelser
  • Prøv dig frem
  • Tænk over, hvem det er du leder
  • Lad være med at opfinde den dybe tallerken
  • Tag en lederuddannelse

Find en uddannelse i ledelse her

Senest opdateret: 27 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-12-2022

Overvejer du en MBA uddannelse?

En MBA henvender sig til nuværende og kommende topledere inden for den private og  offentlige sektor. Læs vores guide og bliv bedre rustet til at træffe valget om, hvilken MBA uddannelse, du skal vælge.

Læs mere
Sidst opdateret 23-07-2020

3 eksperter: Sådan får vi flere kvinder i bestyrelser

Andelen af kvinder, der besidder bestyrelsesposter i store danske virksomheder er steget, men på trods af en stigning er kønsuligheden fortsat stor. Spørgsmålet er, hvad der skal til, før vi får flere kvinder i bestyrelser? er det op til kvinderne eller bør der ændres på love og regler? Vi har spurgt 3 eksperter, hvad de mener, der skal til, så læs med her og bliv klogere på emnet.

Læs mere
Sidst opdateret 24-01-2023

Forebyg konflikter optimalt

Alle konflikter kan forebygges. Det kræver dog, at I som organisation har en helt klar køreplan for, hvordan I bærer jer an med at løse konflikterne. Derfor har vi allieret os med Jon Valdemar Andersen fra Center for Konfliktforebyggelse. Læs, hvordan I får et godt arbejdsmiljø lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-06-2020

Kan Covid-19 hjælpe os på vej mod fremtidens arbejdsplads?

Covid-19 ramte os uden varsling, og på ingen tid blev Danmark lukket ned. Nu har vi været underlagt krisens restriktioner i et par måneder, og vi begynder langsomt at tilvænne os situationen med hjemmearbejde. Så kan vi begynde at  tale om, hvad krisen har givet os?  

Læs mere