Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Skab din egen ledelsesstil

Det at skabe din egen ledelsesstil behøver ikke at være så kompliceret som det måske lyder. Din ledelsesstil er nemlig en blanding af, hvem du er som menneske og hvordan du er i rollen som chef.

For at kunne udvikle den ledelsesstil, der indkapsler dig som menneske, må du dog gøre dig nogle tanker om dit nuværende eller fremtidige lederskab. For at hjælpe dig lidt på vej, har vi her lavet en checkliste, som du forhåbentlig kan få lidt inspiration fra.

Hvad er en ledelsesstil?

Som leder har du en forpligtigelse til at inspirere og motivere dine medarbejdere på bedste vis. Den måde, hvorpå du gør det udgør din ledelsesstil. Det er ligesom den, der udgør fundamentet for den måde du håndterer konflikter på, skaber motivation i teamet, hvordan du prioriterer og så videre.  

Men en ledelsesstil er også enormt personlig. Den tager afsæt i hvem du er som menneske og kulminerer i den daglige tilgang til ledelse. Tænk derfor over, hvilken leder du gerne vil være.

Hvilken leder vil du være?

Det er det vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv som leder. Ved at gøre dig dette klart, har du nemlig langt bedre chancer for at blive den leder du gerne vil være. Herunder finder du en checkliste, der kan hjælpe dig med at indsnævre feltet for, hvilken ledelsesstil du skal implementere i din ledelseskarriere.

  • Bliv bevidst om dine kerneværdier
  • Spørg dine omgivelser
  • Prøv dig frem
  • Tænk over, hvem det er du leder
  • Lad være med at opfinde den dybe tallerken
  • Tag en lederuddannelse.
Senest opdateret: 14 jan 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-01-2016

Interview om forandringskommunikation

Tiden hvor forandringskommunikation kunne klares ved at direktøren hoppede op på ølkassen er et overstået kapitel. For det handler ikke bare om at stå på mål for en række beslutninger, eller om at pakke budskabet pænt ind i sympatiske vendinger akkompagneret af et forstående blik. Det handler ganske enkelt om at mestre arbejdsprocesser, der...

Læs mere
Sidst opdateret 14-01-2020

Fremtidens lederskab er feminint

Den succesfulde leder af det 21. århundrede er karakteriseret ved nogle helt andre egenskaber, end vi hidtil. Læs, hvilke lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2017

5 kompetencer innovative ledere har til fælles

I denne artikel afslører vi de 5 kompetencer, som innovative ledere har til fælles. Læs med hvis du har brug for at udvikle din tankegang i en mere innovativ retning.

Læs mere
Sidst opdateret 08-12-2016

5 ledere: Sådan bevarer vi motivationen

Vi sætter i denne artikel fokus lederes egen motivation og spørger fem ledere fra erhvervslivet om, hvordan de bevarer motivationen i deres nuværende lederjob. 

Læs mere