Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Skab din egen ledelsesstil

Det at skabe din egen ledelsesstil behøver ikke at være så kompliceret, som det måske lyder. Din ledelsesstil er nemlig en blanding af, hvem du er som menneske, og hvordan du er i rollen som chef.

For at kunne udvikle den ledelsesstil, der indkapsler dig som menneske, må du dog gøre dig nogle tanker om dit nuværende eller fremtidige lederskab. For at hjælpe dig lidt på vej, har vi her lavet en checkliste, som du forhåbentlig kan få lidt inspiration fra.

Hvad er en ledelsesstil?

Som leder har du en forpligtigelse til at inspirere og motivere dine medarbejdere på bedste vis. Den måde, hvorpå du gør det udgør din ledelsesstil. Det er ligesom den, der udgør fundamentet for den måde du håndterer konflikter på, skaber motivation i teamet, hvordan du prioriterer og så videre.  

Men en ledelsesstil er også enormt personlig. Den tager afsæt i hvem du er som menneske og kulminerer i den daglige tilgang til ledelse. Tænk derfor over, hvilken leder du gerne vil være.

Hvilken leder vil du være?

Det er det vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv som leder. Ved at gøre dig dette klart, har du nemlig langt bedre chancer for at blive den leder du gerne vil være. Herunder finder du en checkliste, der kan hjælpe dig med at indsnævre feltet for, hvilken ledelsesstil du skal implementere i din ledelseskarriere.

  • Bliv bevidst om dine kerneværdier
  • Spørg dine omgivelser
  • Prøv dig frem
  • Tænk over, hvem det er du leder
  • Lad være med at opfinde den dybe tallerken
  • Tag en lederuddannelse

Find en uddannelse i ledelse her

Senest opdateret: 27 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-07-2020

Mød en CBS Executive MBA studerende

Det kan være hårdt og tidskrævende at være leder i en organisation samtidig med, at du studerer en MBA og har fire børn. Vi har mødt Louise Lerche-Gredal til en snak om, hvordan hun får hverdagen til at hænge sammen.

Læs mere
Sidst opdateret 19-06-2020

Fra kollega til leder – eksperternes råd

Er du ny leder, eller går du og leger med tanken om at blive leder? At være ny leder er for de fleste et stort og vigtigt skridt i karrieren. Lederrollen byder på masser af nye udfordringer og ansvar, og disse udfordringer kan være svære at tackle. Læs med her og lær af eksperterne, hvordan du tackler din rolle som ny leder.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2020

Top 30 lederkompetencer i 2018

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde når man er leder? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1400 jobannoncer fra arbejdsgivere, der søger nye ledere, for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne faktisk søger efter.

Læs mere
Sidst opdateret 16-07-2020

3 ledere: Fokusér på kompetenceudvikling

Selvom kompetenceudvikling er vigtigt, kan fokus herpå hurtigt blive nedprioriteret i forhold til jobbets vigtige ansvarsområder og opgaver. Læs med og bliv inspireret af 3 lederes take på balancen mellem karriere og kompetenceudvikling. 

Læs mere