5 hour rule - reglen, der leder dig til succes
09 jan 2023

Reglen, der leder dig til succes

Oprah gør det. Elon Musk gør det, og Bill Gates er heller ingen undtagelse. Som tre af verdens mest toneangivende og succefude mennesker ved de om nogen, at man ikke kommer sovende til banebrydende idéer og opfindelser.

De lever derfor efter The 5 Hour Rule, og dedikerer hver dag en time - eller fem timer om ugen - af deres tid til at lære noget nyt. I den tid sørger de for at suge ny viden til sig, reflektere over de problemstillinger de nu engang måtte møde, ligesom de også gør en dyd ud af eksperimentere med deres nye viden. De har simpelthen sat deres læring i system.

Har du et lignende system? Og bruger du aktivt det at lære noget nyt i hverdagen til at styrke din karriere? Eller synes du, at fem timers aktiv læring om ugen lyder som den rene utopi? Læs med her, hvor vi giver dig helt konkrete tips til, hvordan du implementerer din egen fem-timers regel i en travl hverdag.


The 5 Hour Rule - læring er vejen til din succes

Michael Simmons er manden bag The 5 Hour Rule. Simmons er stifter af firmaet Empact, der hjælper iværksættere med at søsætte idéer og visioner, og han har konceptualiseret denne her fem-timers-regel ved at kigge nærmere på USA’s tidligere præsident, Benjamin Franklins læringskultur.

Reglen går i al sin simpelthed ud på, at du - uanset, hvor travl du er - sætter tid af til dedikeret læring. Og det var lige præcis, hvad Franklin gjorde igennem hele sit voksenliv. Han afsætte en time til aktiv læring i hver af ugens hverdage.

Tiden brugte Franklin på at læse bøger, skrive og sætte sig personlige mål, så han kunne følge med i sin egen læring. Faktisk er det at læse en gennemgående aktivitet hos nogle af verdens mest succesfulde mennesker. Om det så er blogs, faglitteratur, skønlitteratur, nyheder eller andet, det er underordnet. Resultatet er, at de udfordrer sig selv, søger viden inden for eller uden for deres egen branche og får der de rigtige gode idéer og løsninger.

Sådan kan du selv indføre The 5 Hour Rule

Har du mod på at prøve fem-timers-reglen i dit eget liv? Det behøver bestemt ikke at være så utopisk, som det kan lyde, hvis du blot inkorporerer det lige så stille i din hverdag.

Gør det til en vane at læse, reflektere og eksperimentere hver dag, og du vil opdage, hvordan du måske får nye idéer og løsninger i takt med, at du sætter din læring i system. 

1. Læs

Læsning er den ideelle måde at indføre læring på i hverdagen. Tag f.eks. en bog med som du kan fordybe dig i hver gang du er på farten. Du kan også begynde at lytte til lydbøger eller podcasts imens du dyrker motion eller imens du pendler på vej til og fra arbejde.

Hvis en times læsning føles umuligt, så begynd med 20-30 minutter om dagen og læs om emner, der interesserer dig eller måske lægger i forlængelse af dit arbejde.

2. Reflektér

Sæt tid af til at reflektere over, hvilke problemstillinger du møder i din dagligdag. Brug tiden på at komme frem til løsninger på dem. Du kan også bruge tiden på at komme på nye idéer eller, hvordan du gerne vil komme fra A til B i din karriere. 

Humlen med at afsætte tid til refleksion er blot, at du får tid til at komme ud af vanerne og se tingene fra et lidt bredere perspektiv. Du kan eventuelt gøre det efter frokosten.

3. Eksperimentér

Det, at du eksperimenterer med din viden og refleksioner er alfa omega og det, der gør, at du rykker der både fagligt og personligt. Når du eksperimenterer finder du lynhurtigt ud af, hvad der virker og, hvad der ikke gør. På den måde kan du vokse med dine idéer og lære af dine fejl.  Du kan samtidig spare med kollegaer eller venner og dermed komme frem til andre aspekter, der kan gavne din problemstilling. 

Senest opdateret: 09 jan 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-07-2022

5 tips til forretningsrejsen

Er du en af de mange danskere, der hvert år rejser frem og tilbage mellem Danmark og resten af verden på forretningsrejse? Så gælder det om at holde tungen lige i munden, og have styr på de mange forretningsrejse regler og fradrag.

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2023

Stress på arbejdspladsen skal forebygges med viden

Rigtig mange virksomheder og medarbejdere i Danmark har været berørt af stress, og konsekvenserne er både mange og forskellige. Men hvordan forebygger vi stress på arbejdspladsen?

Læs mere
Sidst opdateret 25-01-2023

Vil du arbejde i en bestyrelse?

Tidligere krævede bestyrelsesarbejdet kompetencer, som var meget bagudrettede, og havde fokus på kontrolfunktionen. Vi har taget en snak med Pernille Hjortkjær, der er bestyrelsesmedlem og investor, om bestyrelsesarbejdet, og hvilke kompetencer det kræver, hvis man gerne vil sidde i en bestyrelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-03-2023

Bliv klar til fremtidens ledelse med uddannelse

En lederuddannelse kan være noget for dig, uanset om du er grøn indenfor ledelse, eller om du har mange års erfaring. Læs her, hvordan Ledernes akademiuddannelse hjalp Majken i hendes karriere, og hvilke kompetencer og redskaber hun fik med sig.

Læs mere