Derfor er din kompetenceudvikling vigtig
31 jan 2023

Derfor er din kompetenceudvikling vigtig

Dine kompetencer er din markedsværdi. Det, at du har den nyeste viden og er ajourført med udviklingen inden for dit fag er afgørende for din karriere i det omskiftelige arbejdsmarked vi ser i dag.

Det handler altså om at investere i kompetenceudvikling, men som så meget andet kræver det både tid og planlægning at komme i gang med et nyt uddannelsesforløb. Her hos finduddannelse.dk giver vi dig derfor vores bedste tips til, hvordan du bør gribe det an lige her!


Du er din egen, og dine kompetencer er din valuta

Du sidder måske allerede i en god stilling, og er glad for dit arbejde. Du skal dog være kontinuerligt attraktiv overfor din arbejdsgiver, ligesom du skal være beredt i tilfælde af, at du drømmer om et nyt job. Dine kompetencer er din valuta og det, der gør, at du skiller dig ud fra mængden.

Kompetenceudvikling er evigt relevant, men i en tid, hvor digitaliseringen bølger ind over os, og hvor globaliseringen gør hele verden til din arbejdsplads, mens automatiseringen skaber nye jobs, er det især vigtigt, at du er uddanner dig bevidst og igennem hele din karriere. I takt med, at teknologien tager tigerspring og kan afhjælpe en række processer, så bliver der ligeledes stillet større krav til, at vi bliver bedre til de rent menneskelige aktiviteter, samskabelse og samarbejde med teknologien.

Samtidig ser det ud til, at hele vores arbejdsmarkedsmodel vil ændre sig i fremtiden. Fremfor fortsat at være lønmodtagere, vil mange af os ernære os som selvstændige eller freelancere inden for en overskuelig årrække.

I fremtiden skal vi altså finde trygheden i os selv og vores kompetencer. Mange af os vil blive vores egen lille erhvervsdrivende ø i et hav af konkurrenter, hvor det at stå stærkt rent kompetencemæssigt bliver afgørende.

Brug nuet til at forberede dig på fremtiden

For netop at beholde din attraktivitet som erhvervsaktiv, må du være bevidst om, hvilke kompetencer, der er vigtige for dig at besidde, ligesom du må finde dit til at implementere undervisning i din hverdag.

Vi giver dig her 4 konkrete tips til, hvordan du kommer i mål med kompetenceudvikling på jobbet og gør dig selv til en solid konkurrent på arbejdsmarkedet:

  • Involvér din chef i dit ønske til kompetenceudvikling

Det er vigtigt, at du involverer din leder i dit ønske om kompetenceudvikling. Sammen skal I lægge nogle retningslinjer for, hvordan og hvornår dit uddannelsesforløb kan passes ind i dit arbejde. Samtidig kan I, i fællesskab,  finde frem til, hvilke kompetencer, der vil styrke dig bedst i din rolle i virksomheden.

  • Planlæg dit kompetenceudviklingsforløb

Det er ligeledes essentielt, at du får planlagt rammerne for dit kompetenceudviklingsforløb i så god tid som muligt. Det er ideelt at planlægge et uddannelsesforløb, der kan starte et halvt år ude i fremtiden. På den måde får du rigelig tid til at tænke over, hvordan du kan strukturere dit egentlig arbejde mens du får undervisning.

  • Implementér din nye viden i dit job

Det er samtidig også rigtig vigtigt, at du - i samarbejde med din leder - fastlægger nogle rammer for, hvordan du kan implementere din nye viden og arbejdsgange i dit job. For, at du kan få det maksimale ud af dit kompetenceudviklingsforløb, er det nødvendigt, at der er rum til og forståelse for, at du skal have lov til at eksperimentere og nytænke.

  • Del ud af din viden

Det er - i forlængelse af ovenstående - også rigtig givende for dig at videregive alt det du har lært til både dine kolleger og leder. Det at lære fra sig hjælper dig til at konsolidere din viden og gør, at du både mestrer den i teorien og i praksis.

Har du fået mod på et kompetenceudviklingsforløb, så lad os hjælpe dig i gang. Her under kan du se nogle af vores mest populære uddannelsesforløb inden for: 

Ledelse og organisation

MBA-programmer

Projektledelse

Coaching

IT-professionel

Arbejdsmiljø

Senest opdateret: 31 jan 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Efteruddannelse på universiteterne

Drømmer du om at skifte spor eller måske få nye perspektiver på dine arbejdsopgaver, så er det måske på tide at efteruddanne dig. Læs om mulighederne på et af landets universiteter i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2023

8 tips til at forbedre din følelsesmæssige intelligens og blive en bedre leder

Er du blevet forfremmet til leder? Så er der måske god chance for, at du føler dig en smule uforberedt, for hvad indgår der egentlig i lederrollen?

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2020

Sådan øger du bedst dine medarbejderes performance

Bliv klogere på alle fordelene ved Continuous Performance Management i interviewet med CatalystOne Solutions. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Er en akademiuddannelse det rette for mig?

Vil du gerne videreuddanne dig, mens du arbejder uden at være nødt til at sige dit arbejde op? Så kan en akademiuddannelse meget vel være det rette valg for dig. Læs med her, hvad en akademiuddannelse er, hvad det kræver, hvad uddannelsen giver dig af fremtidsmuligheder og meget mere.

Læs mere