29 jul 2020

Hvordan vælger jeg det rette regnskabskursus?

Hvordan vælger jeg det rette regnskabskursus? Søger du svar på dette spørgsmål, så kan dette interview hjælpe dig med at blive afklaret.
 
Vi har interviewet Charlotte, som arbejdede i en økonomiafdeling og havde brug for at få opfrisket sin viden om blandt andet kreditor og debitor bogholderiet. Derfor valgte hun at tage et kursus i grundlæggende regnskab på 2 dage, som er målrettet medarbejdere i regnskabsafdelinger. 


Hvorfor efteruddannelse inden for regnskab?

Der kan være flere grunde til at vælge en uddannelse eller efteruddannelse inden for regnskab. Det kan være et brancheskift eller udviklingsmuligheder i nuværende job eller behov for fleksibilitet fra din arbejdsgiver. I mindre virksomheder kan der ofte være behov for at varetage flere forskellige typer af opgaver.
 
Når du arbejder med økonomi og regnskab, er det vigtigt at have de rette kompetencer, da fejl eller forkerte indberetninger kan koste virksomheden penge og i værste tilfælde resultere i, at virksomheden overskrider lovgivningen. Der kan også komme nye regler på området, som det er nødvendigt at holde sig opdateret omkring.


Hvilke overvejelser gjorde du dig før valget af kursus?

- For mig var det vigtigt, at jeg vidste, hvad jeg fik, når jeg valgte et kursus. Jeg havde allerede været på et kursus tidligere hos Økonomi & Personale A/S, så jeg vidste lidt om, hvordan kurserne blev afholdt, og at der blev udleveret materiale, hvor vi kan selv kunne skrive noter i.

Når man som Charlotte har brug for noget helt elementært inden for regnskab, og skal vælge mellem de forskellige udbud, så kan det være svært. Det er nemlig inden for regnskab de samme ting man har behov for at lære og derfor kan indholdet på de forskellige kurser være meget ens. Derfor kan det i den sammenhæng være de små ting, som gør udfaldet, når man skal vælge et kursus. Så som i dette tilfælde, hvor det specielt undervisningsformen, som var en medvirkende faktor for Charlottes valg.


Hvad var vigtigst for dig, da du skulle finde det rigtige kursus?

- Det vigtigste var, at jeg kunne få noget basis viden om regnskab, og at det var en underviser som jeg kendte, og at der var små opgaver med i forløbet på kurset.


Hvad var dit udbytte af kurset?

- Det gav mig en god forståelse for regnskab. Jeg føler mig nu igen sikker på en masse praktiske opgaver som regnskabsmedarbejder, så som debet og kredit, moms, resultatopgørelse og balance.


Hvad er dit råd til andre, som overvejer et kursus inden for regnskab og bogføring?

- At de skal springe ud i det, det kan ofte være en fordel at få alle frisket ens hukommelse op igen. Alene den sparring der er i mellem kursisterne og en selv kan også være meget givende.
 
Tak til Charlotte Halling Jørgensen, der fortalte om sit valg af og oplevelse med kurset “I job som regnskabsmedarbejder” hos Økonomi & Personale A/S.
 
Vil du vide mere om, hvilke karrieremuligheder der er inden for regnskab, så kan du læse meget mere i vores regnskabsguide.

Senest opdateret: 29 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-08-2020

Bliv bevidst om dine pengestrømme

Er du typen, der bruger alle dine penge, når de triller ind på kontoen? Lær, hvordan du undgår det og får bedre styr på din privatøkonomi.Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan gør du arbejdet med lønadministration lettere

Lønadministration, HR, ansættelseskontrakter, anvisning af feriepenge m.m. Lyder det som nogle af de arbejdsopgaver, du sidder med til dagligt? Eller måske nogle af de arbejdsopgaver, du ønsker at beskæftige dig med i fremtiden? Visma DataLøn kan hjælpe dig med et relevant kursus. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 29-11-2022

Top 10 mest populære kurser inden for handel og økonomi i 2022

Har du brug for at udvikle din viden og dine kompetencer inden for Handel og økonomi? Måske leder du efter et relevant kursus? Her giver vi dig et overblik over Top 10 mest populære kurser inden for handel og økonomi i 2022. Find inspiration til din fremtidige kompetenceudvikling her!

Læs mere