Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Offshore kurser - det siger udbyderne

Det siger udbyderne om efterspørgslen efter offshore kurserØget efterspørgsel på efteruddannelse til offshore branchen

Vi oplever på Finduddannelse.dk en øget efterspørgsel på efteruddannelse relateret til offshore branchen. Vi blev derfor nysgerrige på, hvad det skyldes, så vi har taget en snak med en af de største udbydere af kurser til offshore industrien. Vi har interviewet Susanne Ellehage Justesen, som er uddannelseskonsulent hos AMU-Vest.


Oplever I også en større efterspørgsel på offshore kurser, og hvad tror du er årsagen?

Det gør vi helt sikkert. Man kan ikke skjule, at Esbjerg er energi-byen. Det har også været fremme i medierne for nylig, at man forventer, at der inden for de kommende år kommer 1000 nye stillinger til byen. Rigtig mange virksomheder søger til Esbjerg ved opstart af forretning inden for offshore og onshore.

Hvor arbejder hovedparten af de kursister I har på jeres offshore kurser?

De arbejder overalt i verden, derfor er vores kurser også opbygget, så de kan tages af folk, som har arbejde i alle lande.

Hvordan ser du udviklingen i den nærmeste fremtid inden for offshore kurser?

Vi er positive – har investeret 11 millioner kroner i en nye multihal, så der kan undervises i endnu flere hold i faldsikring- og højderedningskurser. Vi er klar til at udbygge mulighederne, også for at afholde kurser i weekenden og aftener. Vi regner med endnu flere tilmeldte på vores kurser fremover.

Opkvalificering?

Du kan finde efteruddannelse og opkvalificeringskurser på blandt andet AMU-Vest, KursusCenter Vest og Rescue Center Denmark. I vores offshore guide kan du finde mere information omkring, hvilke kurser du skal tage for at kvalificere dig til de forskellige offshore jobs.

Sikkerhedskurser

Når du skal arbejde i offshore branchen, så er det først og fremmest et krav, at du har de obligatoriske kurser inden for sikkerhed. Der er blandt andet kurser såsom:

  • GWO-pakken
  • L-AUS
  • Arbejde i højden      
  • Førstehjælp
  • Basic Offshore Induction Safety & Emergency Training incl. HUET

Find dit næste offshore kursus her


Senest opdateret: 08 sep 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-09-2016

Læs interviewet med Ulrik om hans hverdag offshore

Offshore branchen byder på mange spændende jobmuligheder. Men de fleste ved, at når valget falder på et offshore job, er der ikke tale om en typisk og tryg 8-til-16-stilling. Med et job i offshore branchen følger store beslutninger, både i forhold til ens eget liv og det liv, man deler med andre. Vi har spurgt maskinmester Ulrik Lillelund Knudsen om hans hverdag i offshore branchen.

Tags: Offshore
Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Til dig, der vil arbejde offshore

Offshore branchen udvikler sig konstant og byder på mange jobmuligheder for dig, der f.eks. er smed, elektriker eller maskinmester. Læs mere her, hvis du vil guides gennem junglen af offshore kurser og certificeringer.

Læs mere

Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!