Udbyder om efterspørgsel på offshore kurser
20 okt 2022

Offshore kurser - det siger udbyderne

Vi oplever på finduddannelse.dk en øget efterspørgsel på efteruddannelse relateret til offshore branchen. Vi blev derfor nysgerrige på, hvad det skyldes, så vi har taget en snak med en af de største udbydere af kurser til offshore industrien. Vi har interviewet Susanne Ellehage Justesen, som er uddannelseskonsulent hos AMU-Vest.


Oplever I også en større efterspørgsel på offshore kurser, og hvad tror du er årsagen?

Det gør vi helt sikkert. Man kan ikke skjule, at Esbjerg er energi-byen. Det har også været fremme i medierne for nylig, at man forventer, at der inden for de kommende år kommer 1000 nye stillinger til byen. Rigtig mange virksomheder søger til Esbjerg ved opstart af forretning inden for offshore og onshore.


Hvor arbejder hovedparten af de kursister I har på jeres offshore kurser?

De arbejder overalt i verden, derfor er vores kurser også opbygget, så de kan tages af folk, som har arbejde i alle lande.


Hvordan ser du udviklingen i den nærmeste fremtid inden for offshore kurser?

Vi er positive – har investeret 11 millioner kroner i en nye multihal, så der kan undervises i endnu flere hold i faldsikring- og højderedningskurser. Vi er klar til at udbygge mulighederne, også for at afholde kurser i weekenden og aftener. Vi regner med endnu flere tilmeldte på vores kurser fremover.


Opkvalificering?

Du kan finde efteruddannelse og opkvalificeringskurser på blandt andet AMU-Vest, KursusCenter Vest og Rescue Center Denmark. I vores offshore guide kan du finde mere information omkring, hvilke kurser du skal tage for at kvalificere dig til de forskellige offshore jobs.


Sikkerhedskurser

Når du skal arbejde i offshore branchen, så er det først og fremmest et krav, at du har de obligatoriske kurser inden for sikkerhed. Der er blandt andet kurser såsom:

  • GWO-pakken
  • L-AUS
  • Arbejde i højden      
  • Førstehjælp
  • Basic Offshore Induction Safety & Emergency Training incl. HUET

Find dit næste offshore kursus her

Senest opdateret: 20 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-10-2022

Sådan undgår du stress i restaurationsbranchen

De mest stressende stillinger kan findes i restaurationsbranchen. Lange arbejdstider, intern konflikt og konstant travlhed kan hæve et hvert stressniveau. Mange mennesker i den udfordrende branche kan opleve forskellige stresssymptomer.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Derfor skal du tage til åbent hus

Et åbent hus-arrangement på en uddannelse kan lige netop være det sidste du mangler, for at finde ud af, om uddannelsen du har kig på, er noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Find din indre balance og udnyt dit fulde potentiale

Læs med her, og lær hvordan du finder din indre balance og tager styringen i dit liv, så du kan udnytte dit fulde potentiale.

Læs mere