Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Offshore kurser - det siger udbyderne

Vi oplever på finduddannelse.dk en øget efterspørgsel på efteruddannelse relateret til offshore branchen. Vi blev derfor nysgerrige på, hvad det skyldes, så vi har taget en snak med en af de største udbydere af kurser til offshore industrien. Vi har interviewet Susanne Ellehage Justesen, som er uddannelseskonsulent hos AMU-Vest.


Oplever I også en større efterspørgsel på offshore kurser, og hvad tror du er årsagen?

Det gør vi helt sikkert. Man kan ikke skjule, at Esbjerg er energi-byen. Det har også været fremme i medierne for nylig, at man forventer, at der inden for de kommende år kommer 1000 nye stillinger til byen. Rigtig mange virksomheder søger til Esbjerg ved opstart af forretning inden for offshore og onshore.


Hvor arbejder hovedparten af de kursister I har på jeres offshore kurser?

De arbejder overalt i verden, derfor er vores kurser også opbygget, så de kan tages af folk, som har arbejde i alle lande.


Hvordan ser du udviklingen i den nærmeste fremtid inden for offshore kurser?

Vi er positive – har investeret 11 millioner kroner i en nye multihal, så der kan undervises i endnu flere hold i faldsikring- og højderedningskurser. Vi er klar til at udbygge mulighederne, også for at afholde kurser i weekenden og aftener. Vi regner med endnu flere tilmeldte på vores kurser fremover.


Opkvalificering?

Du kan finde efteruddannelse og opkvalificeringskurser på blandt andet AMU-Vest, KursusCenter Vest og Rescue Center Denmark. I vores offshore guide kan du finde mere information omkring, hvilke kurser du skal tage for at kvalificere dig til de forskellige offshore jobs.


Sikkerhedskurser

Når du skal arbejde i offshore branchen, så er det først og fremmest et krav, at du har de obligatoriske kurser inden for sikkerhed. Der er blandt andet kurser såsom:

  • GWO-pakken
  • L-AUS
  • Arbejde i højden      
  • Førstehjælp
  • Basic Offshore Induction Safety & Emergency Training incl. HUET

Find dit næste offshore kursus her

Senest opdateret: 30 dec 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-11-2021

Mentaltræning: Lille visualisering – stor ændring i resultater

Forskning viser, at din måde at fortolke din krops nervøsitet kan have stor betydning for, hvordan du klarer opgaven. Mentaltræning kan hjælpe dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2020

Er et kursus i personlig udvikling noget for dig?

Er du i tvivl om, hvad et kursus i personlig udvikling kan gøre for dig? Du kan her læse om Heidis oplevelser med et kursus, der havde fokus på hendes personlige udvikling. Læs blandt andet om, hvordan hun fik modet til at skifte branche samt, hvordan hun bruger kompetencerne i hendes dagligdag som ungdomsuddannelsesvejleder.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Sådan bliver du unik i en fremtid af freelancere

Få fem gode tips til, hvordan du skiller dig ud som freelancer og bliver den, der får opgaverne. 

Læs mere