Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Interview med HD dimittend


HD

4 år med fart på - læs om HD uddannelsen!

Drømmer du om kombinere dit drømmejob med en videregående erhvervsøkonomisk uddannelse? Så er HD måske noget for dig. Sofie Kofoed har læst 1. og 2. del af HD, og i løbet af de 4 år har hun udviklet sig personligt, fået et altafgørende kompetenceløft og en helt ny karriere.

I dag arbejder Sofie som projektleder på et reklamebureau og bruger dagligt den viden, hun har opnået på studiet. Læs hendes fortælling om uddannelsesforløbet. 

Hvorfor valgte du at tage en HD uddannelse?

Jeg blev tilbudt uddannelsen af min tidligere arbejdsgiver. Jeg har altid ville tage en videregående uddannelse, men jeg var enormt glad for mit arbejde. Da chancen for at gøre begge opstod, så greb jeg den med det samme. Jeg læste 1. del af HD studiet på 2 år.

Det var stressende til tider, men jeg fik så mange værktøjer, som jeg kunne bruge i mit daglige arbejde. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at jeg ville gå i en helt anden retning. Jeg havde altid troet, at jeg ville arbejde med økonomi og regnskab, men marketing tiltrak mig mere. Derfor valgte jeg at læse HD 2. del i Marketing Management.

Var uddannelsen det, du havde forventet?

Det har været bedre end forventet. Min interesse for faget voksede konstant. Underviserne var talentfulde og støttende, og det sociale studieliv var også enormt givende. Som person vokser man ekstremt meget i løbet af de 4 år.

Overvejer du at tage en HD uddannelse? Få gode råd og information om uddannelsen her!

Føler du dig mere kompetent efter forløbet?

Jeg føler mig bestemt mere kompetent. Vi får så meget viden i løbet af de 4 år, at det somme tider kan være svært at følge med. Især hvis motivationen daler, som den nu kan til tider. På uddannelsen kommer vi rundt om en masse områder som: kommunikation, branding, ledelse og produktudvikling. Jeg kunne rigtigt godt lide variationen.

Kan du bruge din nye viden i praksis på dit arbejde?

Ja, uden min uddannelse, var jeg ikke blevet tilbudt mit nuværende job. Jeg arbejder som projektleder på et reklamebureau, og jeg bruger dagligt de kompetencer, jeg har opnået på studiet. I løbet af uddannelsen blev vi præsenteret for forskellige problemstillinger og cases fra den virkelige verden, og det har bestemt hjulpet mig, til at kunne udføre mit arbejde i dag. Jeg har fået en masse nye perspektiver, som gør, at jeg har en anderledes tilgang til at løse problemer nu.

Hvad er det bedste ved at læse HD?

Det bedste er absolut fleksibiliteten. Der er mulighed for at strække studiet over lidt længere tid, hvis det er nødvendigt. Man har også mulighed for at læse enkeltfag. For mig var det vigtigt at kunne beholde mit job. Derfor har jeg været meget taknemmelig for, at min tidligere arbejdsgiver tilbød at finansiere studiet.

Hvad er dit bedste råd til personer, der er interesserede i at læse HD?

Du skal være forberedt på 4 hårde år med fart på. Det er svært at finde en balance mellem studie, job og privatliv. Lysten og motivationen skal være til stede, ellers er det meget svært at komme igennem! Desuden vil jeg også råde alle til at være åbne omkring de forskellige studieretninger. Der er så mange veje, man kan gå, og det handler bare om at finde det område, som man brænder for!


Vil du gerne vide mere om HD uddannelsen, de forskellige studieretninger og jobmuligheder, så kan du få et omfattende overblik i vores HD guide.

Find din HD uddannelse her

Senest opdateret: 20 sep 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-05-2019

Guide: Merkonomuddannelsen

Ejendomsmægler, finansiel rådgiver eller konsulentarbejde - mulighederne er mange med en videreuddannelse inden for det merkantile fagområde. Og vi har samlet al den information du skal bruge om det lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-01-2016

Hvordan vælger jeg det rette regnskabskursus?

Hvordan vælger jeg det rette regnskabskursus? Søger du svar på dette spørgsmål, så kan dette interview hjælpe dig med at blive afklaret. Vi har interviewet Charlotte, som arbejdede i en økonomiafdeling og havde brug for at få opfrisket sin viden om blandt andet kreditor og debitor bogholderiet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-09-2016

Vejen til en karriere i revisionsbranchen

Det kan være hårdt at tage en uddannelse sideløbende med et fuldtidsarbejde, men også yderst gavnligt. Peter valgte at blive revisor og har gennem sine 5 år hos EY (nuværende EY efter fusion mellem KPMG og EY) været igennem HD 1, HD 2 og læser nu Cand.merc.aud på deltid. 

Læs mere