25 jun 2020

Derfor skal du vælge en HD-uddannelse

Drømmer du om kombinere dit drømmejob med en videregående erhvervsøkonomisk uddannelse? Så er HD måske noget for dig. Sofie Kofoed har læst 1. og 2. del af HD, og i løbet af de 4 år har hun udviklet sig personligt, fået et altafgørende kompetenceløft og en helt ny karriere.

I dag arbejder Sofie som projektleder på et reklamebureau og bruger dagligt den viden, hun har opnået på studiet. Læs hendes fortælling om uddannelsesforløbet. 

Jeg har altid troet, at jeg ville arbejde med økonomi og regnskab, men marketing tiltrak mig mere. Derfor valgte jeg at læse en HD 2. Del i Marketing Management. 

Hvorfor valgte du at tage en HD uddannelse?

Jeg blev tilbudt uddannelsen af min tidligere arbejdsgiver. Jeg har altid ville tage en videregående uddannelse, men jeg var enormt glad for mit arbejde. Da chancen for at gøre begge opstod, så greb jeg den med det samme. Jeg læste 1. del af HD studiet på 2 år.

Det var stressende til tider, men jeg fik så mange værktøjer, som jeg kunne bruge i mit daglige arbejde. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at jeg ville gå i en helt anden retning. Jeg havde altid troet, at jeg ville arbejde med økonomi og regnskab, men marketing tiltrak mig mere. Derfor valgte jeg at læse HD 2. del i Marketing Management.

Var uddannelsen det, du havde forventet?

Det har været bedre end forventet. Min interesse for faget voksede konstant. Underviserne var talentfulde og støttende, og det sociale studieliv var også enormt givende. Som person vokser man ekstremt meget i løbet af de 4 år.

Føler du dig mere kompetent efter forløbet?

Jeg føler mig bestemt mere kompetent. Vi får så meget viden i løbet af de 4 år, at det somme tider kan være svært at følge med. Især hvis motivationen daler, som den nu kan til tider. På uddannelsen kommer vi rundt om en masse områder som: kommunikation, branding, ledelse og produktudvikling. Jeg kunne rigtigt godt lide variationen.

Kan du bruge din nye viden i praksis på dit arbejde?

Ja, uden min uddannelse, var jeg ikke blevet tilbudt mit nuværende job. Jeg arbejder som projektleder på et reklamebureau, og jeg bruger dagligt de kompetencer, jeg har opnået på studiet. I løbet af uddannelsen blev vi præsenteret for forskellige problemstillinger og cases fra den virkelige verden, og det har bestemt hjulpet mig, til at kunne udføre mit arbejde i dag. Jeg har fået en masse nye perspektiver, som gør, at jeg har en anderledes tilgang til at løse problemer nu.

Hvad er det bedste ved at læse HD?

Det bedste er absolut fleksibiliteten. Der er mulighed for at strække studiet over lidt længere tid, hvis det er nødvendigt. Man har også mulighed for at læse enkeltfag. For mig var det vigtigt at kunne beholde mit job. Derfor har jeg været meget taknemmelig for, at min tidligere arbejdsgiver tilbød at finansiere studiet.

Hvad er dit bedste råd til personer, der er interesserede i at læse HD?

Du skal være forberedt på 4 hårde år med fart på. Det er svært at finde en balance mellem studie, job og privatliv. Lysten og motivationen skal være til stede, ellers er det meget svært at komme igennem! Desuden vil jeg også råde alle til at være åbne omkring de forskellige studieretninger. Der er så mange veje, man kan gå, og det handler bare om at finde det område, som man brænder for!


Vil du gerne vide mere om HD uddannelsen, de forskellige studieretninger og jobmuligheder, så kan du få et omfattende overblik i vores HD guide.

Find din HD uddannelse her

Senest opdateret: 25 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-07-2022

Den ultimative HD-uddannelsesguide

Denne uddannelsesguide er for dig, der er nået frem til, at en HD uddannelse kunne være et godt supplement til dine kompetencer. Bliv klogere på, hvad en HD uddannelse indebærer, og om uddannelsen nu også er det rette valg for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Virksomheder efterspørger nye business kompetencer

Ny undersøgelse viser, at det mest efterspurgte fagområde - blandt danske virksomheder - for efter- og videreuddannelse er økonomi og handel.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Danske virksomheder ønsker medarbejdere, der kan koordinere, organisere og kommunikere

Medarbejdere i dagens kommercielle virkelighed skal kunne integrere salg med marketing, tænke digitalt og bruge økonomiske modeller til at få nye kunder samt udvikle og fastholde gamle. Det handler ikke om at optimere, men at maksimere!

HD
Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2022

Bliv brobrygger i din virksomhed med den rette efteruddannelse

HD, master eller MBA? Bliv klogere på, hvad der passer dig. Ingeniørers sans for struktur er nemlig en kæmpe fordel, når man skal skabe en god forretning.

HD
Læs mere