29 jul 2020

Valg af engelsk kursus

Der kan være mange grunde til at bruge tid og penge på efteruddannelse i engelsk. Måske ønsker du at blive bedre mundtligt eller skriftligt, måske ønsker du at specialisere dit engelsk inden for et særligt område, måske har du brug for at vide mere om forhold relateret til engelsk kultur og samfund? Mulighederne er mange, og det kan være svært at finde rundt i junglen af engelsk kurser på markedet.

Vi har derfor snakket med Finn Steffens fra AIS Sprog samt Kasper K. Thaarup fra abcSPROG, der begge er professionelle udbydere af efteruddannelse i engelsk. De giver nedenfor deres bud på, hvordan du sikrer dig netop den form for engelsk undervisning, der passer til dine behov.

Hvordan afklarer man bedst sine behov for kompetenceudvikling i engelsk?

Finn: "Primært handler det om at vide, hvor man står... Vi bruger Oxfords Online Placement Test samt et sprogfærdighedsskema til at blive enige med deltageren om, hvor de er fra starten på de fem dele: lytte, læse, mundtlig interaktion, mundtlig produktion og skriftlig engelsk.

Herefter taler vi med dem om, inden for hvilke af disse fem dele de gerne vil blive bedre og bliver derefter enige med dem om deres mål ud fra disse dele."

Hvilke overvejelser skal man ellers gøre sig ved valg af efteruddannelse i engelsk?

Kasper: "Vælg kvalitet og erfaring. Kvalitet koster, men betaler sig i længden. Erfaring sikrer stabilitet og gode undervisere, og de er samlet det vigtigste parameter for god undervisning."

Finn: "...et engelsk kursus skal tage udgangspunkt i deltagerens mål og behov for at udvikle sine færdigheder i forhold til arbejdssituation, studiekrav eller andet, som bør gøres så konkret som muligt før kursets start."

Hvordan kan man bruge viden og redskaber fra et engelsk kursus i sit daglige arbejde?

Kasper: “Sprogundervisning til kommunikation internt i internationale virksomheder eller til kundekontakt over landegrænser er altid gavnligt. Det reducerer den tid, kursisterne efterfølgende skal bruge på sprog-opgaver, og det er i sidste ende en besparelse for virksomheden.”

Er det overhovedet nødvendigt med et engelsk kursus, hvis man kan allerede kan sproget?

Kasper: “‘Kan’ er mange ting. De fleste virksomheder i dag kræver et højere niveau, end de fleste danskere behersker, og korrekthed er noget, der altid kan forbedres. Derudover er der en klar fordel i at være ‘sprogligt overlegen’ i en samarbejdssituation.

Klar og tydelig argumentation, forhandling og kommunikation giver en mere fordelagtig positionering, og selv om danskere generelt er gode til engelsk, er vi som sprogudbyder altid i stand til at forbedre det. Fordele opnået gennem efteruddannelse i sprog skal ikke undervurderes.”

Hvordan adskiller efteruddannelse i engelsk sig fra de mange gratis tilbud, man kan finde på nettet?

Kasper: “Gratis tilbud mangler altid en ting: Personlig kontakt. Sprogundervisning handler om personlig kontakt og feedback, ikke om standardiserede øvelser og tests. Derfor er sprogundervisning også altid centreret omkring kontakten mellem en underviser og en kursist. Dette er ikke gratis, men det er til gengæld en værdifuld investering.”

En ting er at kunne engelsk i skrift og tale – men hvad kan man ellers lære?

Kasper: “Kultur. Forståelse. Performance. Performance er det, som mange af vores kursister efterspørger, fordi deres engelsk allerede er på et forholdsvis højt niveau. Men de mangler noget.

Evnen til at ‘performe’ på et andet sprog er mindst lige så vigtig som at kunne tale det. Det gælder ikke mindst i møde- eller oplægssituationer, hvor det at kunne levere en forståelig og gennemslagskraftig ’performance’ kan være altafgørende.

Se vores oversigt over engelsk kurser

Senest opdateret: 29 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 08-07-2022

5 tips til dit personlige brand

Alle har et brand. Og her har vi problemet. For, hvordan skiller du dig så ud fra mængden? Det kræver lidt arbejde, men fat mod. Vi har samlet de fem bedste tips til et solidt personligt brand. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-03-2023

UX Copenhagen

Få viden om de nyeste trends indenfor UX-design, og mød en lang række eksperter, virksomheder, der bådeer front-runners inden for UX og helt nystartede virksomheder. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2020

Vil du gerne lave din egen podcast?

Vi har taget en snak med podcastredaktør, Andreas Saxild, der giver sine bedste råd til nybegyndere inden for podcasts.

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2022

Derfor bør I benytte TikTok i jeres markedsføring

TikTok er efterhånden en uundgåelig platform, der underholder ved hjælp af korte videoer. Men hvorfor bør man som virksomhed ikke undervurdere muligheden for at være repræsenteret på platformen, organisk såvel som gennem annoncering? Simon Vinther fra Kursusfabrikken giver dig svaret her.

Læs mere