Vis finduddannelse.dk som: Mobile

"Gjort det nemmere at komme på arbejde"

Phillip arbejder som afdelingsleder på Stutgaarden


Phillip læser miljøterapiHvorfor valgte du at uddanne dig inden for psykologi, pædagogisk viden og forskning og pædagogisk
intervention og rådgivning?

"Jeg har læst miljøterapi på den Pædagogiske Diplomuddannelse. Det inkluderer tre moduler i blandt andet pædagogisk viden og forskning og pædagogisk-psykologisk rådgivning og intervention. 

Jeg valgte at tage uddannelsen hos UCC, da jeg tidligere har taget kurser der, og jeg har et godt indtryk. Samtidig samarbejder min arbejdsplads med UCC, og min uddannelse er en del af en intern videreuddannelse, hvor vi arbejder med miljøterapi."

Hvad var dine forventninger til uddannelsen?

"Mine forventninger var at få mere teoretisk viden i forhold til praksis. At få en teoretisk indsigt i det fælles sprog vi har på Stutgaarden og få større kendskab til de begreber og det sprog, vi bruger på institutionen. Mine forventninger var også at få en større forståelse for den praksis vi er i."

Hvordan har dine oplevelser med uddannelsen været?

"Jeg er kommet ud på den anden side med større forståelse og er blevet meget dygtigere. Både i forhold til mig selv og børnene, vi arbejder med. Det har været en fin supervision lignende tilstand på uddannelsen og også at arbejde med sig selv i forhold til de andre i gruppen. Det har givet mig indsigt i og forståelse for, de problematikker der finder sted både i personalegruppen, hos børnene og hos mig selv."

Hvad har været det bedste ved at tage uddannelsen?

"Det har gjort det nemmere at komme på arbejde. Jeg har fået sat dilemmaer og vanskeligheder i en refleksiv og teoretisk ramme. Det har fungeret rigtig godt at arbejde under uddannelsen og en god kombination af teori og praksis. At være på skole mandag og på arbejde resten af ugen, så jeg har fået prøvet teorier af i praksis."

Hvordan bruger du uddannelsen i dag? Personligt, jobmæssigt etc. 

"Jeg bruger uddannelsen hele tiden. Jeg er sidenhen blevet afdelingsleder, og jeg bruger det, jeg har lært til at formidle videre til nye medarbejdere, og når jeg skal stå og undervise. Jeg bruger det i forhold til min tænkning omkring børnene, forståelse i forhold til mig selv, og hvad der sker i grupper. For eksempel hvordan dilemmaerne og dynamikkerne foregår. 

På det personlige plan er jeg en ung leder på 32 år, så jeg har stor gavn af det at have et teoretisk grundlag og at skabe et fælles sprog, forståelse og referenceramme og hvordan vi snakker om børnene. 

Jeg har også sendt to medarbejdere videre på næste uddannelse."

Phillip Jonsson
Afdelingsleder på Stutgaarden. 

Senest opdateret: 17 mar 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-04-2017

Familiesamspillets rolle ved problemer i skolen

Hvilken rolle spiller familiesamspillet ved løsningen af problemer i skolen? Det har vi spurgt 3 familieterapeuter om, så læs med og bliv klogere på hvad dynamikken i din familie har af betydning for konfliktløsning i skolen. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

4 populære efter- og videreuddannelser inden for terapi

Overvejer du, om du skal skifte karrierespor eller måske bygge ovenpå en uddannelse inden for det terapeutiske område på det fysiske eller psykiske plan? Der findes et utal af terapeutuddannelser og kurser. Læs med og bliv inspireret!

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Undertrykkelsesteknikker

Kender du til følelsen af ikke at blive inkluderet på jobbet? Måske er du offer for undertrykkelsesteknikker, og i så fald har du brug for gode råd til at håndtere dem. Dem giver den svenske retoriker, Elaine Eksvärd, dig lige her, så læs med!

Læs mere
Sidst opdateret 07-09-2016

Forandringsrådgivning

Gennem hele livet skal du vælge, hvilke veje du vil gå. Ofte er dine valg baseret på tidligere oplevelser, erfaringer og minder, som vækker bestemte følelser i dig. Men er det muligt at slippe de følelser, der hæmmer dine valg, så du får fornyet energi og oplever verden og din måde at træffe beslutninger på, på nye måder?

Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!