Iben fandt modet til at jagte sine drømme

Hovedpersonen træffer et valg, som afviger fra den vej, som ellers ligger så lige for.

”Da jeg startede min HD, lærte jeg en masse fagligt, som gjorde det muligt for at mig at skifte branche. Men måske endnu vigtigere fandt jeg et mod, som jeg ikke vidste, jeg havde.”

Ibens historie begynder som så mange andre. Sproglig student fra Kribsgaard Gymnasium i 2006. Et sabbatår. Elevplads i Danske Bank i to år. Men så stopper det forudsigelige. Hovedpersonen træffer et valg, som afviger fra den vej, som ellers ligger så lige for. Det overraskende er ikke, at Iben starter på en HD-uddannelse på CBS, for dem var der mange af i banken. Nej, det overraskende var valget HD-linje.

”Efter kort tid i Danske Bank opdagede jeg, at mennesker interesserer mig mere end tal og regnskaber. Så hver gang jeg havde mulighed for at sidde med projekter i HR-afdelingen, så hægtede jeg mig på som en tæge. Langt de fleste i Danske Bank læste en HD i Finansiering eller Finansiel Rådgivning, men min passion lå andetsteds.”

I Danske Bank lærte Iben at lave en risikoanalyse for at regne ud, om en investerings potentielle profit var risikoen værd. Men ikke alle beslutninger kan gøres op i tal og sættes på en formel. Nogle gange må man vende det døve øre til fornuftens stemme og lytte følelsen i maven. Det utraditionelle valg, som virker ulogisk og usikkert, kræver en særlig evne, som Iben for alvor fandt, da hun startede på sin HD.

”Jeg lærte naturligvis en masse fagligt, som gjorde det muligt for at mig at skifte branche. Men måske endnu vigtigere fandt jeg et mod, som jeg ikke vidste, jeg havde. Èn ting at ville noget andet, det er noget helt andet at tag skridtet.”

Se alle HD-uddannelser her

Fra Frederiksberg til verdens tagterrasse

Med en rygsæk pakket med en masse ny gåpåmod var Iben klar til nye eventyr. Turen gik nu fra CBS’ trygge græsgange på Frederiksberg og tværs over Atlanten – Roadtrip i USA, dans i Sydamerika, småøer i Stillehavet, backpacking i Asien og en udsigt til verdens top fra Basecamp i Nepal. Om det var den tynde luft eller inspirationen fra Himalayas tinder skal være usagt, men da Iben ankom i Københavns Lufthavn – passet fyldt med eksotiske stempler - tog hendes liv en lidt uventet drejning.

”Min barndomsdrøm var faktisk at blive vulkanolog, så jeg læste geofysik og rumteknologi i et enkelt semester på DTU,” fortæller Iben let grinende og ubekymret.

”Men det var for teknisk, jeg savnede de dynamikker, som opstår, når mennesker arbejder sammen om et fælles projekt.”

”Alt hvad jeg håbede på”

I dag arbejder Iben med HR og udvikling som fuldmægtig i Transport- og Boligministeriet.

”Det er alt, hvad jeg håbede på, det ville være. Jeg startede jo midt under nedlukningen på grund af COVID-19, så alt hvad der hedder on-boarding af nye medarbejdere, udvikling af medarbejderne og trivselsmålinger har jeg måtte gentænke, fordi vi aldrig har oplevet noget lignende før.”

”HD’en gjorde det muligt for mig at skifte spor. Hvis du vil arbejde med noget andet eller arbejde i en anden branche, så er CBS HD et oplagt valg.”

Læse mere om uddannelserne her


Annoncer