11 aug 2020

Stine læste HD samtidig med fuldtidsarbejde, baby og bonusbarn

”Det passede bare bedst til det, jeg ville, og det var det hele værd,” fortæller Stine Steensgaard, der tog sin HD med baby, bonusbarn og arbejde.

”Det gik fint,” griner Stine Steensgaard, som svar på, hvordan det gik med at læse en HD på CBS under sin første graviditet. Studiet er ambitiøst – men der er god mulighed for at planlægge, så de studerende kan få det hele til at gå op.

I 2014 tog Stine Steensgaard (kontorassistent) HD1. Hun valgte at komprimere forløbet, så hun tog sin HD1 på 1 år. Normalt tager uddannelsen 2 år, men man kan selv beslutte om den skal tages over længere eller kortere tid.

”Jeg ville gerne have papirer på noget mere og nye kompetencer, så jeg kunne søge stillinger med nye opgaver. Og HD passede bedst. Jeg ville gerne arbejde mere med fx budgetter og blive ved med at arbejde imens. Jeg var ikke klar til at sidde på skolebænken fuld tid,” siger hun.

Efter det år blev hun kontaktet om et nyt job med tilbud om finansiering af resten af HD-uddannelsen og med udsigt til nye opgaver. Hun takkede ja.

Graviditet og bonusbarn krævede planlægning

Stine Steensgaard kom til at sætte stor pris på de muligheder, der er for at tilrettelægge sin HD, da hun i starten af HD2 i Regnskab og Økonomistyring blev gravid.
Stine

”Det var ikke noget større problem at læse min HD, mens jeg var gravid. Men det var en anden sag, da min barsel var slut. Der skulle vi både balancere husets store barn og en baby med vores job og mit studie.”

For at få det hele til at gå op, planlagde Stine Steensgaard hverdagen omhyggeligt. Mange aftener gik med lektielæsning, valgfagene lå i weekenden og allervigtigst var en stor opbakning fra både mand og arbejde.

Det var det hele værd

Stine Steensgaard var ikke halvhjertet, selvom hun skulle balancere hverdagen. Hun ville kunne bruge sin nye viden – og ikke bare lære udenad. Afbrydelsen midt i studiet betød dog alligevel noget, fortæller hun:

”Jeg var lidt alene i studieverdenen – det var det eneste problem, jeg havde med at komme tilbage efter barslen. Jeg kendte ikke rigtig de nye, jeg læste med og havde ikke nogen fast studiegruppe. Alle dem, jeg startede med, var jo blevet færdige før. Heldigvis kunne jeg sparre med én, som undervejs fik en masse spørgsmål fra mig,” fortæller hun med et grin.

Stine Steensgaard, der netop er gået på barsel med baby nr. 2 på vej, reflekterer lidt og siger:

”Det var hårde tider men det hele værd! Jeg fik en masse ny viden, rykkede mig fagligt, og samtidig fandt jeg ud af, hvor støttende et miljø jeg har både derhjemme og på arbejdet.”

Ansøg om tilskud til din HD-uddannelse her

Senest opdateret: 11 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-07-2022

Den ultimative HD-uddannelsesguide

Denne uddannelsesguide er for dig, der er nået frem til, at en HD uddannelse kunne være et godt supplement til dine kompetencer. Bliv klogere på, hvad en HD uddannelse indebærer, og om uddannelsen nu også er det rette valg for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2020

HD uddannelsen kan være vejen frem til dit drømmejob!

Sofie har altid ville tage en videregående uddannelse, men var ikke villig til at give op på en spændende fuldtidsstilling. Da hun fik muligheden for at kombinere job med studie, tog hun chancen og startede på HD uddannelsen. Fire år senere er hun gået i en helt anden retning karrieremæssigt og har fået et kæmpe kompetenceløft.

HD
Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2022

Find den HD-uddannelse, som passer til dig

En HD-uddannelse er for dig, der vil kombinere dit arbejdsliv med en fleksibel efter- og videreuddannelse på et fagligt højt niveau. Men hvilken HD skal du vælge?

Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2022

Iben fandt modet til at jagte sine drømme

Hovedpersonen træffer et valg, som afviger fra den vej, som ellers ligger så lige for.

HD
Læs mere