Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Vil du gerne lære dansk, mens du tager en uddannelse

Vil du gerne blive endnu bedre til dansk? Og drømmer du om at tage en uddannelse som du kan bruge på det danske arbejdsmarked?

Så læs med her! Det kan nemlig være, at en arbejdsmarkedsuddannelse for tosprogede er det rigtige for dig.

AMU-kurser for tosprogede

Med AMU-kurser, som uddannelserne også tit bliver kaldt, kan du nemlig kombinere det at lære dansk, med at få ny faglig viden samtidig med, at du bliver introduceret til det danske arbejdsmarked.

Der findes to forskellige retninger inden for AMU-uddannelserne til dig, der ikke har dansk som modersmål. Du kan nemlig vælge at fokusere på danskundervisning, mens du også kan vælge forskellige kurser, der gør dig klar til at blive en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere om de to retninger herunder.

Dansk som andetsprog for tosprogede

På disse kurser får du mulighed for at få endnu bedre færdigheder i dansk. Undervisningen er delt ind efter niveau, så du nemt kan finde et hold, der passer dig.

På kurserne drejer det sig for det meste om at få bedre færdigheder i dansk. Du kan altså lidt dansk i forvejen, men ønsker mere undervisning, så du kan blive klædt på til enten en AMU-uddannelse eller et job.

Du bliver typisk undervist i, hvordan man taler med sine kolleger omkring arbejdsopgaver, ligesom du også lærer at læse og forstå instruktioner blandt meget andet.

Se dine muligheder for kurser i dansk som andetsprog:

  • Fagunderstøttende dansk som andetsprog
  • Dansk som andetsprog på basisniveau
  • Dansk som andetsprog på alment niveau
  • Dansk som andetsprog på udvidet niveau

AMU-kurser for dig, der vil lære det danske arbejdsmarked at kende

Disse kurser er gode for dig, der ønsker et større kendskab til arbejdsmarkedet i Danmark. Du kan derfor vælge at tage et kursus i IT, jobsøgning eller inden for en specifik branche.

Hvis du ønsker at arbejde med i køkken eller restaurant, så kan du også tage et alment fødevarehygiejnekursus. Et hygiejnekursus er obligatorisk ved sådan et arbejde.

Se dine muligheder for kurser, der introducerer dig til det danske arbejdsmarked:

  • Introduktion til arbejdsmarkedsuddannelserne
  • Introduktion til brancheområde
  • Introduktion til det danske arbejdsmarked
  • Arbejdsmarked, it og jobsøgning
  • Almen fødevarehygiejne for flygtninge og indvandrere

Særlige kursusforløb til dig, der er er tosproget

Du kan også vælge at sammensætte dit eget uddannelsesforløb. Det kan f.eks. være, at du har lyst til at kombinere din danskundervisning med et mere fagrettet kursus.

Praktisk information omkring AMU-kurserne

Lyder noget af det som det helt rigtige for dig, så er der her lidt praktisk information omkring AMU-kurserne:

Optagelse:

Alle kan tage en arbejdsmarkedsuddannelse. Der er hverken krav til din alder eller tidligere uddannelse. Du skal dog bo eller arbejde i Danmark.

Varighed og eksamen:

Det er forskelligt, hvor længe det enkelte kursus varer. Det kan være alt lige fra 6 dage til seks uger. Alle kurserne afsluttes dog med en prøve.

Pris:

Prisen på kurset afhænger af, hvilket et du vælger og hvor lang tid det varer. Den uddannelsesinstitution du vælger kan fortælle dig meget mere om, hvad det koster.

Senest opdateret: 08 aug 2018