Vis finduddannelse.dk som: Mobile

5 bud på spændende Design Thinking uddannelser

Design Thinking - skab innovative arbejdstilgange

I takt med verdens hurtige ændringer i både kultur, miljø og menneskelig adfærd er det en afgørende faktor at udvikle vores færdigheder. Med Design Thinking kan denne komplekse verden gribes an på en mere innovativ måde med menneskets behov i fokus. Designtænkning er de senere år blevet et banebrydende værktøj som både Google, Apple og Airbnb har benyttet for at nytænke forretningens løsninger.

Om Design Thinking

Design thinking er en proces til at løse problemstillinger på kreativ vis og med mennesker i fokus. Ved brug af design thinking samles det, som brugeren ønsker, det som er teknisk muligt, og det der er økonomisk rentabelt.

Igennem design thinking er det dermed det menneske, som virksomheden skaber for, som er i fokus. Enhver design thinking proces starter med, at du og dit team stiller nogle spørgsmål med udgangspunkt i, hvem brugerne er, og hvad der i grunden er deres behov. Herefter samles der inspiration til at løse de problemstillinger, der arbejdes med. Denne inspiration vil rykke dig ud fra din komfortzone og væk fra de åbenlyse idéer og hen imod nye arbejdsmetoder, der på bedre vis kan dække brugernes behov. Når du har fundet en løsning, skal denne præsenteres for kolleager, kunder og brugere, hvorfra der samles feedback. Det vil nogle gange opleves nødvendigt at gå tilbage og gentænke idéen efter feedbacken, men dette styrker blot designtænkningen, så du til sidst står med en ny innovativ idé.

Ved at benytte design thinking i organisationen mindskes risiciene også ved lancering af nye produkter, da de har været testet igennem hele processen. Generelt handler det om at handle ud fra samt forstå de rigtige spørgsmål for at løse problemstillinger på en ny måde.

Forløbet er kort fortalt:

 1. Empati – forstå dine brugeres behov
 2. Idégenerering – brainstorming
 3. Eksperimenter – test idéer og få feedback.

Søg alle uddannelser inden for Design Thinking

Design Thinking som værktøj

Design Thinking er et godt værktøj, som kan hjælpe dig og dit team til at tackle udefineret problemer for bedst muligt at opfylde jeres slutbrugeres behov. Design Thinking hjælper din virksomhed med en hurtigere læringsproces, som kan medvirke i revolutionerende løsninger. Det benyttes dermed, som et middel for at tænke ud af boksen og grave dybere ned i problemstillingerne, og brugernes ønsker og behov.

Der er specielle områder, hvor design thinking i den grad kan benyttes:

 • Produkt design
 • Service og oplevelsesdesign
 • Forretningsdesign
 • Ledelse
 • Organisationsændring

1. Til dig, der gerne vil lære design thinking

Vil du gerne have styrket dine resultater? Så se ind i Design Thinking, hvori du lærer, hvordan du på en kreativ og innovativ måde omsætter dine kunders behov til succesfulde udviklingsprojekter.
Igennem dette kursus går du metodisk og brugercentreret til værks igennem processen.  Så udviklingsprocessen starter med en dyb indsigt i kundens behov, derefter omsætning til produktidéer og til sidst evaluering af idéen. På kursets tre dage lærer du bl.a:

 • At forstå dine kunders behov og omsætte dem til succesfulde udviklingsprojekter
 • At stimulere kreativitet og bruge den til at skabe forretning
 • At udvikle brugercentrerede strategier, services og produkter
 • Hvordan du organiserer og igangsætter succesfulde innovationsprocesser
 • Du kommer til at arbejde med din egen konkrete innovationscase.

Kurset henvender sig til alle, der arbejder inden for innovation, projektledelse, produktudvikling mm. Du behøver ikke have erfaring inden for design thinking inden deltagelse på dette kursus.

2. Til dig, der vil videreudvikle dine mange års ledelseserfaringer med design thinking

Vil du gerne mestre evnen til ikke blot at begå sig i nutiden, men til at udvikle og nytænke fremtidens strategier både inden for private og offentlige virksomheder? Så er denne Executive MBA-uddannelsen for dig. På uddannelsen bliver du ikke blot undervist i forældede management værktøjer, men lærer selv at tænke strategisk om fremtiden, så du er så godt klædt på til det uforudsigelige erhvervsklima. Med uddannelsen lærer du bl.a:

 • At forstå organisationer, og måden de skal ledes på
 • At danne dig et overblik over komplicerede forretningsprocesser og udvikler din strategiske tænkning, så du kan lave systemer om
 • At få en teoretisk ballast, som giver dig gennemslagskraft i dialogen med bestyrelse og øverste ledelse

Uddannelsen henvender sig til dig som ambitiøs leder, der gerne vil have de bedste forudsætninger for at lede innovativt i fremtiden. Forudsætningen for at kunne tage denne uddannelse er en længerevarende uddannelse og mindst 3 års relevant ledelses- og erhvervserfaring på minimum mellemleder niveau.


3. Til dig, der designer igennem design tænkning

Kan du også godt lide at være kreativ og designe? Så kig nærmere på dette kursus, hvor design som en særlig måde at tænke og arbejde på står helt centralt. Undervisningens fokus vil derfor indeholde, hvordan formgivning, æstetik og det at ’skabe designs’ kan have en speciel værdiskabende rolle. Med kurset får du:

 • Et overblik over de vigtigste positioner og skoler inden for designforskning.
 • Du lærer at placere og analysere designopgaver i et designtænkningsperspektiv i forhold til aktuelle samfundsmæssige, økonomiske og kulturelle kontekster.
 • Du lærer at argumentere for valg af metoder og tilgange inden for designtænkning på et kvalificeret mundtligt og skriftligt niveau.

Kurset henvender sig til dig, der interesserer dig for design og enten underviser på designskoler eller blot har et behov for en faglig opgradering.

4. Til dig, der ønsker at bruge design på innovativ vis

Design er mere end blot produktdesign – det kan bruges som en innovativ tilgang til at skabe nye løsninger. Er du projektleder, udviklingskonsulent eller leder og søger du nye værktøjer til din værktøjskasse, så du kan innovere måden, hvorpå i arbejder? Så er dette kursus noget for dig.

På kurset får du indblik i, hvordan du fremmer den designdrevne, eksperimenterende organisation og blive trænet i at anvende designmetoder og processer til udvikling af nye produkter og ideer. På kurset lærer du:

 • At anvende forskellige designmetoder for at skabe en innovativ design proces.
 • At anvende designprocesser til udvikling af nye produkter og idéer.
 • Hvilke succesfaktorer, der er afgørende for at engagere sig succesfuldt i designprocesser.

På dette kursus er fokus på designmetoder som innovationskraft og forretningsudvikling, så du på bedste vis bliver trænet i brugen af designmetoder.

5. Til dig, ønsker at blive innovationsleder og lede innovationsprocesser

Innovationsopgaver kan være kaotiske, forvirrende og uhåndterbare, men med de rette redskaber og et optimistisk mindset kan innovationsprocessen både ledes og styrkes.

Uddannelsen er for dig, der arbejder med at lede innovationsopgaver eller innovationsprojekter i offentligt eller privat regi. Du er fx udviklingschef, mellemleder eller projektleder og ønsker viden og redskaber til, hvordan du både på strategisk niveau og som teamleder styrker arbejdet med innovative processer. Denne uddannelse er den eneste i Danmark, som giver dig muligheden for at blive certificeret på de kompetencer, der styrker din rolle som innovationsleder.

De forskellige modulers overordnede emner er:

1.       Innovation management and assessment

2.       Creativity and Strategic Intelligence

3.       Collaborations management and Innovative Thinking

4.       Collaboration management and IPR

Søg alle uddannelser inden for Design Thinking

Senest opdateret: 30 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 24-11-2017

5 tips til dit personlige brand

Alle har et brand. Og her har vi problemet.For, hvordan skiller du dig så ud fra mængden? Det kræver lidt arbejde, men fat mod. Vi har samlet de fem bedste tips til et solidt personligt brand.

Læs mere
Sidst opdateret 14-03-2017

Inspiration fra succesfulde iværksættere

Mange danskere går med en drøm om at starte egen virksomhed en dag. Mange mennesker opnår denne drøm hvert år – nogle med mere succes end andre. Som iværksætter sætter man al sin tid og lid til et projekt, man virkelig brænder for, men selvom passionen er der, er det ikke ensbetydende med, at man opnår succes.

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2019

Skab din egen karriere som iværksætter

Vi har talt med iværksætter Jonas Lind-Bendixen og samlet hans bedste anbefalinger til dig, der drømmer om at blive iværksætter. 

Læs mere