Vis finduddannelse.dk som: Mobile

5 bud på at få en mere effektiv rekruttering

Skab en mere effektiv
rekruttering

Vil du gerne arbejde inden for rekruttering og ansættelse af din organisations medarbejdere, men synes du, at valget af uddannelse er uoverskueligt? Denne guide kommer med 5 bud på gode kurser og uddannelser inden for rekruttering. 

Hvorfor er rekruttering vigtigt?

Medarbejdere er enhver organisations vigtigste ressource, hvorfor en det er altafgørende, at der bliver ansat de rigtige mennesker, som både passer ind i - og tilfører organisationen værdi.

Rekrutteringsprocessen kan både være lang, besværlig og dyr specielt, hvis det er den forkerte personen, der bliver ansat. Mange rekruttere har et øvet øje, hvor de hurtigt kan se et match mellem de nuværende medarbejdere og den nytilkomne.

Har du brug for flere værktøjer til at gøre din rekruttering mere effektiv, så kan du nedenfor finde 5 bud på forskellige uddannelser, der både henvender sig til erfarne og nystartet rekrutterer.

Se eller uddannelser inden for rekruttering her

1. Til dig, som vil skabe gode retrutteringsløsninger

Som leder, HR-medarbejder eller rekrutteringsansvarlig i din organisation er du garant for at skabe værdi for forretningen gennem professionel rekruttering, og det er din opgave at skabe det rette match. Det er en omfattende og gennemgribende proces, som kan koste dyrt. Dette kursus lærer dig at gå fra analyse af organisationens rekrutteringsbehov og udfordringer til en konkret handlingsplan samt tilhørende processer, og du lærer at tiltrække de rette medarbejdere og dermed opnå gode langsigtede løsninger og undgå dyre fejlansættelser. Med dette kursus får du en:

 • Forståelse for, hvordan en rekrutteringsstrategi sammensættes
 • Viden om at oversætte en rekrutteringsstrategi til konkrete projektplaner og mål
 • Indsigt i Best Practice og nøglen til at skabe langsigtede løsninger for alle parter
 • Grundigt kendskab til de forskellige faser i rekrutteringsprocessen
 • Fortrolighed med interviewteknikker til at afdække faglige og personlige kompetencer

2. Til dig, der gerne vil mestre nye ansættelseskontrakter

Lovgivningen omkring ansættelseskontrakter ændres ofte, hvorfor det er vigtigt som rekrutter at være opdateret på dette emne. Mange ansættelseskontrakter opfylder ikke lovgivningen, så dette kursus har særligt fokus på at gennemgå ansættelseskontrakterne således at lovens minimumskrav opfyldes for dermed at kunne imødegå sanktioner for brud på ansættelsesbevisloven samt anden lovgivning.

Kurset har også fokus på at præsentere kontrakter, som ud fra sit indhold kan begrænse mulige konflikter, der kan opstå i et ansættelsesforløb. Men også forhold som udfra en arbejdsgivervinkel er gode at medtage. På kurset gives eksempler på de oftest forekommende fejltyper som forekommer i de forskellige kontrakter. Kurset vil både fokusere på kontrakterne ud fra en arbejdsgiver og arbejdstagersynsvinkel.

3. Til dig, der mangler værktøjer til opsigelsessamtaler

Er du leder eller mellemleder og vil du gerne klædes bedre på til opsigelsessamtaler, både mentalt og juridisk? Så vil dette kursus i opsigelse af medarbejdere gavne dig.

Første del af kurset giver indsigt i arbejdsgivers og den ansattes rettigheder og pligter i forbindelse med opsigelse af medarbejdere. Der er en række forhold som arbejdsgiver skal være særlig opmærksom på – herunder at opsigelsen til enhver tid er sagligt begrundet. Der gives eksempler på saglige og usaglige opsigelser. Anden del af kurset ser på ”den værdige opsigelse” og ”den svære samtale” og giver indsigt i, hvordan en række andre virksomheder har valgt at håndtere større, mindre og individuelle opsigelser. Emner, der bliver arbejdet med på kurset:

 • Opsigelse – kend juraen
 • Opsigelse – formkrav
 • Bevisbyrden i afskedigelsessager
 • Opsigelsesrestriktioner
 • Opsigelse – særlige situationer
 • Opsigelse – særlig om ferieafvikling
 • Opsigelse – en værdig opsigelse, den svære samtale
 • Selve samtalen


4. Til dig, der ønsker en rekrutteringsuddannelse

Er du HR-medarbejder, koordinator eller Office manager, og er du involveret i ansættelsen af nye medarbejdere eller rekrutteringsprocessen? Så vil denne rekrutteringsuddannelse klæde dig på til at varetage eller administrere samtlige aspekter af jeres rekrutteringsprocesser, så I kan finde de rigtige medarbejdere og dermed spare tid og penge på fejlansættelser.

Med denne uddannelse inden for rekruttering får du en grundig viden om både traditionel og moderne psykologisk teori og praksis, som du kan bruge i både professionel og privat sammenhæng.

Du får redskaberne til at skabe en langt bedre forståelse af dine egne og andres tankemønstre. På den måde bliver du i stand til at handle mere hensigtsmæssigt, fordi du ved, hvorfor folk gør, som de gør.

Du bliver ekspert af rekruttering med denne rekrutteringsuddannelse og får papirer på det, som kan fremvise dine teoretiske kompetencer resten af din karriere.

5. Til dig, der til dagligt arbejder med personalejura

Har en du grundlæggende forståelse for ansættelsesretten, men ønsker du at udvikle den med konkret viden? Så skal du deltage i dette kursus. Dette kursus i ansættelsesret henvender sig til ledere på alle niveauer – så som ansatte i HR funktioner, konsulenter og andre rådgivere inden for området. Dette kursus går både i dybden med:

 • Den nye ferielov
 • Den nye persondatalov
 • Ny persondataforordning fra EU og stramninger fra Datatilsynet    
 • Seksuel krænkelse på arbejdspladsen
 • Nye Barselsregler
 • Tidsbegrænset ansættelse - ny retspraksis
 • Deltidsansættelser
 • Samt andre ansættelsesretlige ændringer og nyheder
Senest opdateret: 30 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-12-2015

Efteruddannelse på de bedste arbejdspladser

Danmarks bedste arbejdspladser er fundet. 127 virksomheder har deltaget i processen. Det er organisationen Great Places to Work®, der for 15. år i træk har kåret Danmarks bedste arbejdspladser. Vi har talt med nogle af vinderne for at finde ud af, hvordan de arbejder med efteruddannelse og kompetenceudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2019

Den visuelle MUS-samtale

Der er mange måder at lave en MUS-samtale på. De fleste virksomheder arbejder med en række spørgsmål - der er ens for alle medarbejdere - som så efterfølgende gennemgås til samtalen. Men hvad hvis det kunne gøres anderledes?

HR
Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2019

Hjælp dine medarbejdere med at bestige onboardingbjerget

Har du problemer med at holde på dine nye medarbejdere? Eller går der for lang tid, før de falder til hos organisationen? Læs, hvordan I sikrer et godt onboardingforløb her.

HR
Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2016

Eksperternes råd til rekrutteringsprofessionelle

Arbejder du med rekruttering til dagligt? Så ved du uden tvivl, at ansættelse af nye medarbejdere består af meget mere end et opslag efterfulgt af en samtale. Skal du rekruttere en eller flere nye medarbejdere i nærmeste fremtid, så læs med her, hvor syv rekrutteringseksperter deler deres ultimative guldkorn til en succesfuld rekruttering.

Læs mere