Vis finduddannelse.dk som: Mobile

5 bud på at få en mere effektiv rekruttering

Skab en mere effektiv
rekruttering

Vil du gerne arbejde inden for rekruttering og ansættelse af din organisations medarbejdere, men synes du, at valget af uddannelse er uoverskueligt? Denne guide kommer med 5 bud på gode kurser og uddannelser inden for rekruttering. 

Hvorfor er rekruttering vigtigt?

Medarbejdere er enhver organisations vigtigste ressource, hvorfor en det er altafgørende, at der bliver ansat de rigtige mennesker, som både passer ind i - og tilfører organisationen værdi.

Rekrutteringsprocessen kan både være lang, besværlig og dyr specielt, hvis det er den forkerte personen, der bliver ansat. Mange rekruttere har et øvet øje, hvor de hurtigt kan se et match mellem de nuværende medarbejdere og den nytilkomne.

Har du brug for flere værktøjer til at gøre din rekruttering mere effektiv, så kan du nedenfor finde 5 bud på forskellige uddannelser, der både henvender sig til erfarne og nystartet rekrutterer.

Se eller uddannelser inden for rekruttering her

1. Til dig, som vil skabe gode retrutteringsløsninger

Som leder, HR-medarbejder eller rekrutteringsansvarlig i din organisation er du garant for at skabe værdi for forretningen gennem professionel rekruttering, og det er din opgave at skabe det rette match. Det er en omfattende og gennemgribende proces, som kan koste dyrt. På kurset rekruttering i praksis lærer du at gå fra analyse af organisationens rekrutteringsbehov og udfordringer til en konkret handlingsplan samt tilhørende processer, og du lærer at tiltrække de rette medarbejdere og dermed opnå gode langsigtede løsninger og undgå dyre fejlansættelser.

Med dette kursus får du en:

 • Forståelse for, hvordan en rekrutteringsstrategi sammensættes
 • Viden om at oversætte en rekrutteringsstrategi til konkrete projektplaner og mål
 • Indsigt i Best Practice og nøglen til at skabe langsigtede løsninger for alle parter
 • Grundigt kendskab til de forskellige faser i rekrutteringsprocessen
 • Fortrolighed med interviewteknikker til at afdække faglige og personlige kompetencer

Læs mere om rekruttering i praksis

2. Til dig, der gerne vil mestre nye ansættelseskontrakter

Lovgivningen omkring ansættelseskontrakter ændres ofte, hvorfor det er vigtigt som rekrutter at være opdateret på dette emne. På dette kursus i nye ansættelseskontrakter er fokus på at gennemgå ansættelseskontrakterne således at lovens minimumskrav opfyldes for dermed at kunne imødegå sanktioner for brud på ansættelsesbevisloven samt anden lovgivning.

Kurset har også fokus på at præsentere kontrakter, som ud fra sit indhold kan begrænse mulige konflikter, der kan opstå i et ansættelsesforløb. Men også forhold som udfra en arbejdsgivervinkel er gode at medtage. På kurset gives eksempler på de oftest forekommende fejltyper som forekommer i de forskellige kontrakter. Kurset vil både fokusere på kontrakterne ud fra en arbejdsgiver og arbejdstagersynsvinkel.

Læs mere om kurset nye ansættelseskontrakter

3. Til dig, der mangler overblik over personalejuraen

Er du leder, mellemleder eller ansat i en HR-funktion? Og ønsker du et det fulde overblik over arbejdsgivers og den ansattes rettigheder og pligter på det ansættelsesretlige område? Så vil dette kursus i opsigelse og sygefravær være noget for dig. 

Kurset indeholder emnerne:

 • sygdom i forbindelse med ansættelse
 • delvise syge- og raskmeldinger
 • særlige arbejdsgiverpligter ved sygdom
 • sygefravær og sygedagpenge 
 • Opsigelse.

Læs mere om kurset i opsigelse og sygefravær


4. Til dig, der ønsker at styrke rekrutteringsprocessen

Søger du nye metoder, der sikrer dig/din virksomhed et stærkere og mere sammenligneligt grundlag at vurdere ansøgere ud fra? Det får du med kurset rekruttering og jobinterview.

På kurset lærer du: 

 • at udarbejde en jobanalyse og personprofil
 • hvordan man forbereder interviewet
 • nye spørgeteknikker
 • om det personlige afslag.

Læs mere om kurset rekruttering og jobinterview

5. Til dig, der til dagligt arbejder med personalejura

Har en du grundlæggende forståelse for ansættelsesretten, men ønsker du at udvikle den med konkret viden? Så skal du deltage i dette kursus. Dette kursus i ansættelsesret henvender sig til ledere på alle niveauer – så som ansatte i HR-funktioner, konsulenter og andre rådgivere inden for området.

Dette kursus går i dybden med:

 • Den nye ferielov
 • Den nye persondatalov
 • Ny persondataforordning fra EU og stramninger fra Datatilsynet    
 • Seksuel krænkelse på arbejdspladsen
 • Nye Barselsregler
 • Tidsbegrænset ansættelse - ny retspraksis
 • Deltidsansættelser
 • Samt andre ansættelsesretlige ændringer og nyheder.

Læs mere om kurset i ansættelsesretten 2020

Se eller uddannelser inden for rekruttering her

Senest opdateret: 24 feb 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-01-2020

Hjælp dine medarbejdere med at bestige onboardingbjerget

Har du problemer med at holde på dine nye medarbejdere? Eller går der for lang tid, før de falder til hos organisationen? Læs, hvordan I sikrer et godt onboardingforløb her.

HR
Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2019

De 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2016

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde i arbejdet med HR og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til HR-stillinger? Vi har gennemgået over 700 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye HR-folk. 

HR
Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2019

3 HR rekrutterings-trends i 2019

HR har indtil nu været forskånet for mål og hårde KPIer, men med buzzwords som HR data og analytics på vej ind i branchen, er det snart fortid. 

HR
Læs mere
Sidst opdateret 07-03-2017

Eksperternes råd: Sådan opfanger du stress symptomer hos dine kollegaer

Er du bekymret for, om din kollega er ved at udvikle stress? Virker vedkommende irritabel, træt og ubeslutsom? Er det længe siden, han eller hun deltog i noget som helst socialt, og hvornår har du egentlig sidst set din kollega grine?  Stress på jobbet rammer mange, og det rammer hårdt. 

Læs mere