Vis finduddannelse.dk som: Mobile

5 bud på at få en mere effektiv rekruttering

Skab en mere effektiv
rekruttering

Vil du gerne arbejde inden for rekruttering og ansættelse af din organisations medarbejdere, men synes du, at valget af uddannelse er uoverskueligt? Denne guide kommer med 5 bud på gode kurser og uddannelser inden for rekruttering. 

Hvorfor er rekruttering vigtigt?

Medarbejdere er enhver organisations vigtigste ressource, hvorfor en det er altafgørende, at der bliver ansat de rigtige mennesker, som både passer ind i - og tilfører organisationen værdi.

Rekrutteringsprocessen kan både være lang, besværlig og dyr specielt, hvis det er den forkerte personen, der bliver ansat. Mange rekruttere har et øvet øje, hvor de hurtigt kan se et match mellem de nuværende medarbejdere og den nytilkomne.

Har du brug for flere værktøjer til at gøre din rekruttering mere effektiv, så kan du nedenfor finde 5 bud på forskellige uddannelser, der både henvender sig til erfarne og nystartet rekrutterer.

Se eller uddannelser inden for rekruttering her

1. Til dig, som vil skabe gode retrutteringsløsninger

Som leder, HR-medarbejder eller rekrutteringsansvarlig i din organisation er du garant for at skabe værdi for forretningen gennem professionel rekruttering, og det er din opgave at skabe det rette match. Det er en omfattende og gennemgribende proces, som kan koste dyrt. Dette kursus lærer dig at gå fra analyse af organisationens rekrutteringsbehov og udfordringer til en konkret handlingsplan samt tilhørende processer, og du lærer at tiltrække de rette medarbejdere og dermed opnå gode langsigtede løsninger og undgå dyre fejlansættelser. Med dette kursus får du en:

 • Forståelse for, hvordan en rekrutteringsstrategi sammensættes
 • Viden om at oversætte en rekrutteringsstrategi til konkrete projektplaner og mål
 • Indsigt i Best Practice og nøglen til at skabe langsigtede løsninger for alle parter
 • Grundigt kendskab til de forskellige faser i rekrutteringsprocessen
 • Fortrolighed med interviewteknikker til at afdække faglige og personlige kompetencer

2. Til dig, der gerne vil mestre nye ansættelseskontrakter

Lovgivningen omkring ansættelseskontrakter ændres ofte, hvorfor det er vigtigt som rekrutter at være opdateret på dette emne. Mange ansættelseskontrakter opfylder ikke lovgivningen, så dette kursus har særligt fokus på at gennemgå ansættelseskontrakterne således at lovens minimumskrav opfyldes for dermed at kunne imødegå sanktioner for brud på ansættelsesbevisloven samt anden lovgivning.

Kurset har også fokus på at præsentere kontrakter, som ud fra sit indhold kan begrænse mulige konflikter, der kan opstå i et ansættelsesforløb. Men også forhold som udfra en arbejdsgivervinkel er gode at medtage. På kurset gives eksempler på de oftest forekommende fejltyper som forekommer i de forskellige kontrakter. Kurset vil både fokusere på kontrakterne ud fra en arbejdsgiver og arbejdstagersynsvinkel.

3. Til dig, der mangler værktøjer til opsigelsessamtaler

Er du leder eller mellemleder og vil du gerne klædes bedre på til opsigelsessamtaler, både mentalt og juridisk? Så vil dette kursus i opsigelse af medarbejdere gavne dig.

Første del af kurset giver indsigt i arbejdsgivers og den ansattes rettigheder og pligter i forbindelse med opsigelse af medarbejdere. Der er en række forhold som arbejdsgiver skal være særlig opmærksom på – herunder at opsigelsen til enhver tid er sagligt begrundet. Der gives eksempler på saglige og usaglige opsigelser. Anden del af kurset ser på ”den værdige opsigelse” og ”den svære samtale” og giver indsigt i, hvordan en række andre virksomheder har valgt at håndtere større, mindre og individuelle opsigelser. Emner, der bliver arbejdet med på kurset:

 • Opsigelse – kend juraen
 • Opsigelse – formkrav
 • Bevisbyrden i afskedigelsessager
 • Opsigelsesrestriktioner
 • Opsigelse – særlige situationer
 • Opsigelse – særlig om ferieafvikling
 • Opsigelse – en værdig opsigelse, den svære samtale
 • Selve samtalen


4. Til dig, der ønsker en rekrutteringsuddannelse

Er du HR-medarbejder, koordinator eller Office manager, og er du involveret i ansættelsen af nye medarbejdere eller rekrutteringsprocessen? Så vil denne rekrutteringsuddannelse klæde dig på til at varetage eller administrere samtlige aspekter af jeres rekrutteringsprocesser, så I kan finde de rigtige medarbejdere og dermed spare tid og penge på fejlansættelser.

Med denne uddannelse inden for rekruttering får du en grundig viden om både traditionel og moderne psykologisk teori og praksis, som du kan bruge i både professionel og privat sammenhæng.

Du får redskaberne til at skabe en langt bedre forståelse af dine egne og andres tankemønstre. På den måde bliver du i stand til at handle mere hensigtsmæssigt, fordi du ved, hvorfor folk gør, som de gør.

Du bliver ekspert af rekruttering med denne rekrutteringsuddannelse og får papirer på det, som kan fremvise dine teoretiske kompetencer resten af din karriere.

5. Til dig, der til dagligt arbejder med personalejura

Har en du grundlæggende forståelse for ansættelsesretten, men ønsker du at udvikle den med konkret viden? Så skal du deltage i dette kursus. Dette kursus i ansættelsesret henvender sig til ledere på alle niveauer – så som ansatte i HR funktioner, konsulenter og andre rådgivere inden for området. Dette kursus går både i dybden med:

 • Den nye ferielov
 • Den nye persondatalov
 • Ny persondataforordning fra EU og stramninger fra Datatilsynet    
 • Seksuel krænkelse på arbejdspladsen
 • Nye Barselsregler
 • Tidsbegrænset ansættelse - ny retspraksis
 • Deltidsansættelser
 • Samt andre ansættelsesretlige ændringer og nyheder
Senest opdateret: 07 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-04-2019

Brug Business Intelligence i jeres HR-arbejde

Business Intelligence software og HR- arbejde er ikke nødvendigvis en kobling man laver som noget af det første. Dog kan BI være med til at gøre HR-beslutningerne langt mere datadrevet.

HR
Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

5 bud på spændende proceskonsulentuddannelser

I denne guide går vi tæt på uddannelsen til proceskonsulent og sætter fokus på hvad en proceskonsulent egentlig er og laver.

Læs mere
Sidst opdateret 07-03-2017

Eksperternes råd: Sådan opfanger du stress symptomer hos dine kollegaer

Er du bekymret for, om din kollega er ved at udvikle stress? Virker vedkommende irritabel, træt og ubeslutsom? Er det længe siden, han eller hun deltog i noget som helst socialt, og hvornår har du egentlig sidst set din kollega grine?  Stress på jobbet rammer mange, og det rammer hårdt. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-04-2019

De bedste energizers

Savner du inspiration til hvordan du skal ryste møde- eller kursusdeltagere sammen? Eller er jeres arbejdspalds mestre i at holde marathonmøder, med sovende ben og dårligt indeklima som resultat? Så dyk ned i vores lille samling af de bedste energizers og icebreakers, og spark lidt liv ind i mødelokalet, få smilet frem, og lær noget nyt om dine kollegaer, 

Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!