Vis finduddannelse.dk som: Mobile

5 bud på spændende Design Thinking uddannelser

I takt med verdens hurtige ændringer i både kultur, miljø og menneskelig adfærd er det en afgørende faktor at udvikle vores færdigheder. Med Design Thinking kan denne komplekse verden gribes an på en mere innovativ måde med menneskets behov i fokus. Designtænkning er de senere år blevet et banebrydende værktøj som både Google, Apple og Airbnb har benyttet for at nytænke forretningens løsninger.

Om Design Thinking

Design thinking er en proces til at løse problemstillinger på kreativ vis og med mennesker i fokus. Ved brug af design thinking samles det, som brugeren ønsker, det som er teknisk muligt, og det der er økonomisk rentabelt.

Igennem design thinking er det dermed det menneske, som virksomheden skaber for, som er i fokus. Enhver design thinking proces starter med, at du og dit team stiller nogle spørgsmål med udgangspunkt i, hvem brugerne er, og hvad der i grunden er deres behov. Herefter samles der inspiration til at løse de problemstillinger, der arbejdes med. Denne inspiration vil rykke dig ud fra din komfortzone og væk fra de åbenlyse idéer og hen imod nye arbejdsmetoder, der på bedre vis kan dække brugernes behov. Når du har fundet en løsning, skal denne præsenteres for kolleager, kunder og brugere, hvorfra der samles feedback. Det vil nogle gange opleves nødvendigt at gå tilbage og gentænke idéen efter feedbacken, men dette styrker blot designtænkningen, så du til sidst står med en ny innovativ idé.

Ved at benytte design thinking i organisationen mindskes risiciene også ved lancering af nye produkter, da de har været testet igennem hele processen. Generelt handler det om at handle ud fra samt forstå de rigtige spørgsmål for at løse problemstillinger på en ny måde.

Forløbet er kort fortalt:

 1. Empati – forstå dine brugeres behov
 2. Idégenerering – brainstorming
 3. Eksperimenter – test idéer og få feedback.

Design Thinking som værktøj

Design Thinking er et godt værktøj, som kan hjælpe dig og dit team til at tackle udefineret problemer for bedst muligt at opfylde jeres slutbrugeres behov. Design Thinking hjælper din virksomhed med en hurtigere læringsproces, som kan medvirke i revolutionerende løsninger. Det benyttes dermed, som et middel for at tænke ud af boksen og grave dybere ned i problemstillingerne, og brugernes ønsker og behov.

Der er specielle områder, hvor design thinking i den grad kan benyttes:

 • Produkt design
 • Service og oplevelsesdesign
 • Forretningsdesign
 • Ledelse
 • Organisationsændring.

Søg alle uddannelser inden for Design Thinking1. Til dig, der gerne vil lære design thinking

Vil du gerne have styrket dine resultater? Så se ind i Design Thinking, hvori du lærer, hvordan du på en kreativ og innovativ måde omsætter dine kunders behov til succesfulde udviklingsprojekter.
Igennem dette kursus går du metodisk og brugercentreret til værks igennem processen.  Så udviklingsprocessen starter med en dyb indsigt i kundens behov, derefter omsætning til produktidéer og til sidst evaluering af idéen.

På kursets tre dage lærer du bl.a.:

 • At forstå dine kunders behov og omsætte dem til succesfulde udviklingsprojekter
 • At stimulere kreativitet og bruge den til at skabe forretning
 • At udvikle brugercentrerede strategier, services og produkter
 • Hvordan du organiserer og igangsætter succesfulde innovationsprocesser
 • Du kommer til at arbejde med din egen konkrete innovationscase.

Kurset henvender sig til alle, der arbejder inden for innovation, projektledelse, produktudvikling mm. Du behøver ikke have erfaring inden for design thinking inden deltagelse på dette kursus.

Læs mere om design thinking-kurset 2. Til dig, der vil videreudvikle dine mange års ledelseserfaringer med design thinking

Vil du gerne mestre evnen til ikke blot at begå sig i nutiden, men til at udvikle og nytænke fremtidens strategier både inden for private og offentlige virksomheder? Så er denne Executive MBA-uddannelse for dig. På uddannelsen bliver du ikke blot undervist i forældede management værktøjer, men lærer selv at tænke strategisk om fremtiden, så du er så godt klædt på til det uforudsigelige erhvervsklima.

Med uddannelsen lærer du bl.a:

 • At forstå organisationer, og måden de skal ledes på
 • At danne dig et overblik over komplicerede forretningsprocesser og udvikler din strategiske tænkning, så du kan lave systemer om
 • At få en teoretisk ballast, som giver dig gennemslagskraft i dialogen med bestyrelse og øverste ledelse

Uddannelsen henvender sig til dig som ambitiøs leder, der gerne vil have de bedste forudsætninger for at lede innovativt i fremtiden. Forudsætningen for at kunne tage denne uddannelse er en længerevarende uddannelse og mindst 3 års relevant ledelses- og erhvervserfaring på minimum mellemleder niveau.

Læs mere om MBA-uddannelsen med design thinking3. Til dig, der ønsker at drive mere agile og designdrevne udviklingsprocesser

Vil du gerne lære at anvende metoden design thinking til at få idéer, teste prototyper og få succes med brugerdreven innovation? Så er kurset i Design Thinking hos Djøf noget for dig. Kurset er for dig, der gerne vil skabe bedre og hurtigere produkt- og serviceinnovation.

På kurset lærer du at:

 • skabe prototyper og entreprenante eksperimenter, der sikrer tidlig læring
 • introducere og skalere Design Thinking som en metode til at drive udviklingsprocesser i din organisation
 • holde styr på og prioritere data på en systematisk måde.

Kurset henvender sig til dig, der er projektleder, forretnings- eller produktudvikler og skal lede efter konkrete udviklingsindsatser.

Læs mere om kurset i Design Thinking hos Djøf4. Til dig, der vil skabe innovation gennem empati og storytelling

Vil du gerne have redskaberne til at lave organisatoriske prototyper før forandringen etableres? Så er kurset Design Thinking - innovation gennem empati og storytelling noget for dig. Kurset kombinerer teoretisk viden med aktiv læring. 

På kurset lærer du: 

 • at identificere og mobilisere en forandring
 • at formulere 'the hard problem'
 • at bruge storytelling til at iscenesætte målene på en engagerende og involverende måde
 • at skabe holdbare og bæredygtige ændringer i din organisation. 

Kurset henvender sig til dig, der vil lære at bruge elementerne fra Design Thinking som en måde at inddrage dine medarbejdere aktivt på. 

Læs mere om innovation gennem empati og storytelling5. Til dig, ønsker at blive innovationsleder og lede innovationsprocesser

Innovationsopgaver kan være kaotiske, forvirrende og uhåndterbare, men med de rette redskaber og et optimistisk mindset kan innovationsprocessen både ledes og styrkes.

Uddannelsen er for dig, der arbejder med at lede innovationsopgaver eller innovationsprojekter i offentligt eller privat regi. Du er fx udviklingschef, mellemleder eller projektleder og ønsker viden og redskaber til, hvordan du både på strategisk niveau og som teamleder styrker arbejdet med innovative processer. Denne uddannelse er den eneste i Danmark, som giver dig muligheden for at blive certificeret på de kompetencer, der styrker din rolle som innovationsleder.

De forskellige modulers overordnede emner er:

1.       Innovation management and assessment

2.       Creativity and Strategic Intelligence

3.       Collaborations management and Innovative Thinking

4.       Collaboration management and IPR

Læs mere om uddannelsen til innovationsleder

Søg alle uddannelser inden for Design Thinking

Senest opdateret: 12 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-07-2020

5 tips til dit personlige brand

Alle har et brand. Og her har vi problemet.For, hvordan skiller du dig så ud fra mængden? Det kræver lidt arbejde, men fat mod. Vi har samlet de fem bedste tips til et solidt personligt brand.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

4 efteruddannelsesområder for sekretærer

Er du sekretær, og ønsker du at tage din karriere til nye højder? I denne guide finder du fire spændende efteruddannelsesområder, der kan give dig et uddannelsesmæssigt løft og gøre dig endnu bedre til at bestride dit job som sekretær.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Læring stopper ikke, fordi kurset gør

En anerkendt teori går på, at op imod 80 % af læring sker før og efter et kursus, og ca. 20 % på selve kurset. Vi har snakket med Morten Baron, som er salgsdirektør hos 4D Konsulenterne om, hvordan både branchen og tilgangene til læring har ændret sig gennem årene.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

8 fordele ved e-learning

Valget falder oftere og oftere på e-learning frem for traditionel klasseundervisning, når den kommende efter- eller videreuddannelse skal planlægges. Men hvad med dig? Har du stadig svært ved at gennemskue fordelene ved fjernundervisning frem for klasseundervisning? Så se vores 8 bud på, hvorfor du skal vælge et e-learning kursus næste gang.

Læs mere