5 bud på spændende Design Thinking uddannelser

I takt med verdens hurtige ændringer i både kultur, miljø og menneskelig adfærd er det en afgørende faktor at udvikle vores færdigheder. Med Design Thinking kan denne komplekse verden gribes an på en mere innovativ måde med menneskets behov i fokus.

Få 5 bud på spændende Design Thinking uddannelser

I takt med verdens hurtige ændringer i både kultur, miljø og menneskelig adfærd er det en afgørende faktor at udvikle vores færdigheder. Med Design Thinking kan denne komplekse verden gribes an på en mere innovativ måde med menneskets behov i fokus. Designtænkning er de senere år blevet et banebrydende værktøj som både Google, Apple og Airbnb har benyttet for at nytænke forretningens løsninger.

Om Design Thinking

Design thinking er en proces til at løse problemstillinger på kreativ vis og med mennesker i fokus. Ved brug af design thinking samles det, som brugeren ønsker, det som er teknisk muligt, og det der er økonomisk rentabelt.

Igennem design thinking er det dermed det menneske, som virksomheden skaber for, som er i fokus. Enhver design thinking proces starter med, at du og dit team stiller nogle spørgsmål med udgangspunkt i, hvem brugerne er, og hvad der i grunden er deres behov. Herefter samles der inspiration til at løse de problemstillinger, der arbejdes med. Denne inspiration vil rykke dig ud fra din komfortzone og væk fra de åbenlyse idéer og hen imod nye arbejdsmetoder, der på bedre vis kan dække brugernes behov. Når du har fundet en løsning, skal denne præsenteres for kolleager, kunder og brugere, hvorfra der samles feedback. Det vil nogle gange opleves nødvendigt at gå tilbage og gentænke idéen efter feedbacken, men dette styrker blot designtænkningen, så du til sidst står med en ny innovativ idé.

Ved at benytte design thinking i organisationen mindskes risiciene også ved lancering af nye produkter, da de har været testet igennem hele processen. Generelt handler det om at handle ud fra samt forstå de rigtige spørgsmål for at løse problemstillinger på en ny måde.

Forløbet er kort fortalt:

  1. Empati – forstå dine brugeres behov
  2. Idégenerering – brainstorming
  3. Eksperimenter – test idéer og få feedback.

Design Thinking som værktøj

Design Thinking er et godt værktøj, som kan hjælpe dig og dit team til at tackle udefineret problemer for bedst muligt at opfylde jeres slutbrugeres behov. Design Thinking hjælper din virksomhed med en hurtigere læringsproces, som kan medvirke i revolutionerende løsninger. Det benyttes dermed, som et middel for at tænke ud af boksen og grave dybere ned i problemstillingerne, og brugernes ønsker og behov.

Der er specielle områder, hvor design thinking i den grad kan benyttes:

  • Produkt design
  • Service og oplevelsesdesign
  • Forretningsdesign
  • Ledelse
  • Organisationsændring.

Søg alle uddannelser inden for Design Thinking



1. Til dig, der gerne vil lære design thinking

Vil du gerne have styrket dine resultater? Så se ind i Design Thinking, hvori du lærer, hvordan du på en kreativ og innovativ måde omsætter dine kunders behov til succesfulde udviklingsprojekter.
Igennem dette kursus går du metodisk og brugercentreret til værks igennem processen.  Så udviklingsprocessen starter med en dyb indsigt i kundens behov, derefter omsætning til produktidéer og til sidst evaluering af idéen.

På kursets tre dage lærer du bl.a.:

  • At forstå dine kunders behov og omsætte dem til succesfulde udviklingsprojekter
  • At stimulere kreativitet og bruge den til at skabe forretning
  • At udvikle brugercentrerede strategier, services og produkter
  • Hvordan du organiserer og igangsætter succesfulde innovationsprocesser
  • Du kommer til at arbejde med din egen konkrete innovationscase.

Kurset henvender sig til alle, der arbejder inden for innovation, projektledelse, produktudvikling mm. Du behøver ikke have erfaring inden for design thinking inden deltagelse på dette kursus.

Læs mere om design thinking-kurset 



2. Til dig, der vil videreudvikle dine kompetencer og lære mere

Vil du gerne mestre evnen til ikke blot at begå sig i nutiden, men til at udvikle og nytænke fremtidens strategier både inden for private og offentlige virksomheder? Så kan MBA enkeltfaget Innovationsledelse muligvis være noget for dig. Evnen til succesfuld innovation er nemlig et vigtigt konkurrenceparameter.

På dette MBA-enkeltfag lærer du blandt andet om følgende emner:

  • Innovationsbegrebet
  • Innovationsstrategier
  • Innovationsprocesser
  • Design thinking
  • Innovationskultur
  • Åben innovation
  • Radikal innovation
  • Organisering af innovation

Læs mere om MBA enkeltfaget Innovationsledelse her



3. Til dig, der til dagligt arbejder med produkt-, service- og forretningsudvikling

Design Thinking er en konkret metode, som din virksomhed kan anvende til at skabe forretning. På baggrund af en dybdegående forståelse for dine kunders behov og med en kreativ og systematisk proces hvor du arbejder med hurtig afprøvning og validering af idéer. Denne Design Thinking workshop giver dig blandt andet viden om en systematisk måde til at tænke kreativt og kritisk med fokus på at skabe værdi for din virksomhed.

På kurset lærer du at:

  • Du får i praksis afprøvet de forskellige mindset og Design Thinking som proces - inklusive visualisering af idéer igennem rapid prototyping
  • Du bliver inspireret til at anvende Design Thinking gennem best practice cases
  • Du får sparring på, hvordan du kan bruge Design Thinking i din egen organisation

Læs mere om workshoppen i Design Thinking her



4. Til dig, der har et ledelsesmæssigt ansvar for en virksomheds digitale omstilling

Skal du lede din virksomheds digitale transformation? Så er det vigtigt, at du forstår, hvad digital transformation er og hvad det kræver af din organisation. Her kan dette Masterclass-kursus Digital Transformation give dig en dybere forståelse af, hvordan de nye teknologier kan omsættes til din forretning, så det giver værdi.

På kurset får du: 

  • Forståelse for, hvad digital transformation er
  • Det rette mindset, sprog og kompetencer til at bidrage til transformationen
  • Indsigt i nye teknologier og deres betydning for din organisation
  • Forståelse for hvad digital transformation kræver
  • Kendskab til den nye forskning inden for området

Kurset henvender sig særligt til ledere i den offentlige eller private sektor.

Læs mere om masterclass-kurset i Digital Transformation her



5. Til dig, ønsker at blive innovationsleder og lede innovationsprocesser

Innovationsopgaver kan være kaotiske, forvirrende og uhåndterbare, men med de rette redskaber og et optimistisk mindset kan innovationsprocessen både ledes og styrkes.

Uddannelsen er for dig, der arbejder med at lede innovationsopgaver eller innovationsprojekter i offentligt eller privat regi. Du er fx udviklingschef, mellemleder eller projektleder og ønsker viden og redskaber til, hvordan du både på strategisk niveau og som teamleder styrker arbejdet med innovative processer. Denne uddannelse er den eneste i Danmark, som giver dig muligheden for at blive certificeret på de kompetencer, der styrker din rolle som innovationsleder.

De forskellige modulers overordnede emner er:

1.       Innovation management and assessment

2.       Creativity and Strategic Intelligence

3.       Collaborations management and Innovative Thinking

4.       Collaboration management and IPR

Læs mere om uddannelsen til innovationsleder

Søg alle uddannelser inden for Design Thinking


Annoncer