Guide til EU-efteruddannelse for lastbilchauffører

Som lastbilchauffør har man et stort ansvar og det er vigtigt at holde sig opdateret med de nyeste regler. Læs med i artiklen og få svar på alt du behøver at vide om kurser til lovpligtig EU-efteruddannelse for lastbilchauffører.

EU-certificering

Som lastbilchauffør har man et stort ansvar for at sikre, at gods og passagerer når sikkert frem til deres destination. Det er derfor vigtigt at holde sig opdateret med de nyeste regler og best practices inden for sikker og miljøvenlig kørsel. Læs med i artiklen og få svar på alt du behøver at vide om kurser til lovpligtig EU-efteruddannelse for lastbilchauffører.


For at opretholde godkendelsen til at køre lastbiler er lastbilchauffører lovpligtigt forpligtet til at tage efteruddannelse hvert femte år. Efteruddannelsen omfatter både teoretiske og praktiske elementer, herunder sikker kørsel, miljøvenlig kørsel, førstehjælp, kommunikation og konfliktløsning.

Efteruddannelsen giver chaufførerne mulighed for at forbedre deres færdigheder og kompetencer, samt sikre, at de altid er opdaterede. Det er en mulighed for chaufførerne at styrke deres rolle som ansvarlige og professionelle førere af lastbiler og sikre sikker transport af gods og passagerer.

For at kunne tage et EU-Efteruddannelse godschauffør bevis, skal du have et gyldigt lastbilkørekort. Faglærte og ufaglærte chauffører, der har eller søger beskæftigelse inden for transport af forskellige typer af stykgods inden for bl.a. distributionskørsel. Det anbefales, at deltageren tidligere har gennemført grundlæggende uddannelse - eller har erhvervserfaring inden for jobområdet.

Hvor ofte skal man tage efteruddannelse?

Lovpligtig EU-efteruddannelse for lastbilchauffører skal tages hvert femte år, for at opretholde godkendelse til at køre lastbiler.

Hvor kan man tage efteruddannelse?

Efteruddannelsen kan tages hos godkendte uddannelsesinstitutioner, der er godkendt af Færdselsstyrelsen.

Se kursus i den Lovpligtige EU-efteruddannelse her:

Hvad omfatter efteruddannelsen?

Efteruddannelsen omfatter både teoretiske og praktiske elementer, herunder sikker kørsel, miljøvenlig kørsel, førstehjælp, kommunikation og konfliktløsning.

Hvor lang tid tager efteruddannelsen?

Du kan ikke køre lastbil lovligt uden et EU bevis eller chaufføruddannelsesbevis. Hvis du har taget din uddannelse som lastbilchauffør før 9. september 2009 kategoriseres du som en erfaren chauffør, og det betyder at du kan tage 5 dages efteruddannelse, for at blive certificeret. Hvis du derimod har taget dit kørekort efter ovenstående dato, og aldrig har modtaget EU-undervisning, skal du deltage i et mere intensivt kvalifikationsskursus. Det tager typisk 4 uger.

Hvor finder man mere information om efteruddannelsen?

Mere information om lovpligtig EU-efteruddannelse for lastbilchauffører kan findes på Færdselsstyrelsens hjemmeside eller ved at kontakte en godkendt uddannelsesinstitution.

Gå på opdagelse i efteruddannelse for lastbilchauffører her.

Se efteruddannelse her

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet.

Annoncer