Hvad er vigtigt for en god kursusoplevelse? - Hvad fortæller evalueringerne os
31 jan 2023

Hvad er vigtigt for en god kursusoplevelse?

Kurser og efteruddannelse kan være en personlig og faglig berigelse, eller et spild af tid. Meget afhænger selvfølgelig af ens egen indsats, og som regel vil udbyttet være meget afhængig af den energi man selv ligger i det.  Men der er også en række andre faktorer der spiler en rolle i oplevelsen af kurset.

På finduddannelse.dk har vi analyseret 252 evalueringer lavet af tidligere kursister, på en lang række forskellige slags kurser, og hos forskellige kursusudbydere. Vi har set på hvad der bliver fremhævet som det positive ved kurset. Evalueringerne kommer fra 31 forskellige kurser, fordelt på 15 forskellige udbydere. Vi har analyseret på de kurser, der har fået 5, eller flere evalueringer.

Hvad tæller positivt i evalueringer?

#1 Kursets faglige indhold

#2 Anvendelsesmulighederne

#3 Underviseren


Ikke overraskende er det vigtigste selve kursets indhold og undervisningen. Men som en anden klar faktor der fremhæves, er anvendelsesmulighederne, at man kan bruge det man lærer efterfølgende i sin hverdag og arbejdsliv. 

Vi har derfor spurgt en en ekspert hvordan man kan skabe gode betingelser for at alle guldkornene sidder fast - og bliver brugt bagefter. Læs interviewet her

Vi har også talt med en rigtig dygtig underviser, ifølge mange andre, og han fortæller mere om arbejdet her.

Senest opdateret: 31 jan 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-02-2023

Efterspurgte HR-kompetencer i år 2016

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde i arbejdet med HR og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til HR-stillinger? Vi har gennemgået over 700 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye HR-folk. 

HR
Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2023

Hjælp dine medarbejdere med at bestige onboardingbjerget

Har du problemer med at holde på dine nye medarbejdere? Eller går der for lang tid, før de falder til hos organisationen? Læs, hvordan I sikrer et godt onboardingforløb her.

HR
Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvad er ECTS?

I forbindelse med kig på uddannelse og videreuddannelse er du sikkert stødt på de fire famøse bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse, efteruddannelse og kompetenceudvikling? Vi giver dig svaret her. 

Læs mere