Hvad er vigtigt for en god kursusoplevelse?

Kurser og efteruddannelse kan være en personlig og faglig berigelse, eller et spild af tid. Meget afhænger selvfølgelig af ens egen indsats, og som regel vil udbyttet være meget afhængig af den energi man selv ligger i det. Men der er også en række andre faktorer, der spiler en rolle i oplevelsen af kurset.

Hvad er vigtigt for en god kursusoplevelse? - Hvad fortæller evalueringerne os

Kurser og efteruddannelse kan være en personlig og faglig berigelse, eller et spild af tid. Meget afhænger selvfølgelig af ens egen indsats, og som regel vil udbyttet være meget afhængig af den energi man selv ligger i det.  Men der er også en række andre faktorer der spiler en rolle i oplevelsen af kurset.

På finduddannelse.dk har vi analyseret 252 evalueringer lavet af tidligere kursister, på en lang række forskellige slags kurser, og hos forskellige kursusudbydere. Vi har set på hvad der bliver fremhævet som det positive ved kurset. Evalueringerne kommer fra 31 forskellige kurser, fordelt på 15 forskellige udbydere. Vi har analyseret på de kurser, der har fået 5, eller flere evalueringer.

Hvad tæller positivt i evalueringer?

#1 Kursets faglige indhold

#2 Anvendelsesmulighederne

#3 Underviseren


Ikke overraskende er det vigtigste selve kursets indhold og undervisningen. Men som en anden klar faktor der fremhæves, er anvendelsesmulighederne, at man kan bruge det man lærer efterfølgende i sin hverdag og arbejdsliv. 

Vi har derfor spurgt en en ekspert hvordan man kan skabe gode betingelser for at alle guldkornene sidder fast - og bliver brugt bagefter. Læs interviewet her

Vi har også talt med en rigtig dygtig underviser, ifølge mange andre, og han fortæller mere om arbejdet her.


Annoncer