Mystery shopper på finduddannelse.dk i november 2019

I november måned lancerer vi et nyt koncept her på finduddannelse.dk, som vi kalder for Mystery Shopper. Læs mere om det her. 

I november måned lancerer vi et nyt koncept her på finduddannelse.dk, som vi kalder for Mystery Shopper. Det gør vi fordi en intern undersøgelse viser, at de uddannelsessøgende, der sender jer en forespørgsel gerne vil indgå i dialog omkring valg af kursus eller uddannelse. 

Svarer I dem hurtigt, skal I selvfølgelig belønnes med et badge, der fortæller, at I yder “Fremragende Kundekontakt.” Et sådan badge giver jer et kæmpe boost, da det vil være synligt i søgeresultaterne samt på jeres kursussider og dermed fungere som et unique selling point.

For at få et badge må I dog svare kunderne hurtigt, og det er netop det, vi gerne vil undersøge med vores Mystery Shopper-tilgang. Vi vil derfor henvende os til jer på et tidspunkt i perioden fra medio til ultimo november. For jer handler det om at svare effektivt på henvendelserne. 

Når I svarer, vil I blive informeret om, at det har været en henvendelse fra os, altså mystery shopperen. Vi svarer jer med det samme, og vores henvendelse vil selvfølgelig blive slettet fra jeres statistik.  

Baseret på responstid kårer vi jer, der yder fremragende kundekontakt. Top ti får - udover badget - også tilsendt et diplom som anerkendelse. 

Vi sender en pressemeddelelse ud i januar, hvor vi afslører vindernene samt fortæller om resultaterne af øvelsen.

Vi ser frem til at arbejde med jer og glæder os til jeres respons!

Opdateret 24. januar 2020

- Gå til resultat


Annoncer