Viser 1-20 af 42
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 42
1
2
3

Tag en uddannelse i kost og ernæring

Er du interesseret for og brænder du for at finde den sunde levevej og inspirere andre? En uddannelse inden for kost og ernæring er for dig, der vil lære mere om sundhed, ernæring, fødevarer eller fødevarehygiejne. Måske drømmer du om at blive kostvejleder, eller det kan være, du har brug for et hygiejnekursus i forbindelse med dit job i fødevarebranchen. Uanset hvad, kan du finde den kost og ernæring uddannelse, der passer til dig.

Du kan tage en uddannelse inden for kost og ernæring både på universitet, på en akademiuddannelse eller som en privat uddannelse. Du kan læse alt fra folkesundhedsvidenskab til kostvejleder eller personlig træner med speciale i kost og ernæring. Det er bare dig selv, der sætter grænserne for, hvad du kan lave med en baggrund i ernæring og sundhed

Kost og ernæring uddannelse - det kan du lære

En uddannelse inden for kost og ernæring kan være medvirkende til at give dig kompetencer inden for:

  • kostvejledning
  • sundhedspraksis
  • fødevarehygiejne og fødevaresikkerhed

Bliv inspireret på denne side, og find den uddannelse inden for kost og ernæring, du drømmer om. 

Levnedsmiddel uddannelse

Mange uddannelser inden for levnedsmiddelområdet lægger særlig vægt på de overordnede principper omkring egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.

Hygiejnekursus - få styr på fødevarehygiejne

Med et hygiejnekursus i f.eks fødevarehygiejne - også kaldet pølsekursus - kan du bl.a lære hvordan du foretager risikoanalyse, fastlægger systematiske overvågningsprocedurer og udfører egenkontrol i en aktuel produktion.

Du kan også lære, hvordan mikroorganismers forekomst og vækst og udbredelse i fødevarer har indflydelse på det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Typisk bliver de mest almindelige fødevarebårne sygdomme gennemgået, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.

Hygiejne - lovgivning, opbevaring og nedkøling

Nogle hygiejnekurser giver også deltagere indsigt i gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.

Herudover findes der specialiserede kurser i gastronomi - eller finere madlavning.

Kost og ernæring og god hygiejne er vigtigt

God personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndteringen af fødevarer er alfa og omega for vores allesammens sundhed. Ofte kan håndværkere, der arbejder i køkkener og for eksempel renoverer have brug for et hygiejne kursus for at begå sig og kende til alle hygiejne regler. 

Kost og ernæring uddannelse

Ernæring og sundhed - lær at rådgive om sund livsstil

Kostvejlederuddannelsen og andre uddannelser i sundhed og ernæring giver dig kompetencer til at rådgive om sund livsstil, kost og ernæring. Du får viden og værktøjer til at hjælpe mennesker med forskellige former for helbredsproblemer.

Hvordan er dit humør? Kig på din kost

Den kost du spiser har betydning for din sundhed, din trivsel i hverdagen, herunder dit energiniveau og dit humør. Ernæring handler om, hvad du spiser hver dag og hvordan du sammensætter din kost.

Dårlig kost og for lidt motion påvirker helbredet og hvor gammel du bliver. Derfor skal du spise sundt og varieret og være fysisk aktiv.

Sund kost giver god livskvalitet

Dårlig kost og manglende motion øger risikoen for at dø tidligt og for at få livsstilssygdomme som type 2-diabetes, kræft, hjerte-kar-sygdomme og knogleskørhed. Derimod er sund kost og motion afgørende for fysisk og psykisk sundhed, god livskvalitet og et længere liv.

Med en kost og ernæring uddannelse, kan du være sikker på, at du vil tilegne dig kompetencer, som vil være gavnligt for dig både på arbejdspladsen, men også i hjemmet - ernærings og levnedsmidler uddannelserne kan hjælpe dig med at blive mere attraktiv overfor din arbejdsgiver og give dig kompetencer der kan udvikle dig og dine omgivelser.

Lyder det som noget for dig? Tilmeld dig en uddannelse inden for kost og ernæring allerede i dag!

FAQ

  • Dine muligheder for at tage en uddannelse inden for kost og ernæring spænder bredt. Der findes både relevante akademiuddannelser, universitets uddannelser og private uddannelser fordelt i hele Danmark. Der findes således mange muligheder på markedet, hvor du kan få en række forskellige titler, når du er færdig med din kost og ernæring uddannelse.

  • Da kostvejleder ikke er en beskyttet titel, er der mange veje til denne beskæftigelse. Der findes for eksempel en række forskellige relevante kurser og private uddannelser, der enten foregår fysisk rundt omkring i Danmark eller online. Her vil du opnå den nødvendige viden og de nødvendige kompetencer, der gør dig i stand til at hjælpe og rådgive andre som kostvejleder.

  • Dit lønniveau som ernæringskonsulent, eller andre stillinger indenfor området, afhænger af mange forskellige faktorer. Det afhænger blandt andet af din erfaring, om du er privat eller offentligt ansat og hvor i landet, du ønsker at arbejde.. Det forventede lønniveau og dine fremtidsudsigter som ernæringskonsulent kan derfor variere meget.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Underkategorier
Relaterede kategorier