De mest efterspurgte kompetencer 2022: HR

Vil du gerne arbejde inden for HR? Måske arbejder du allerede inden for HR, men drømmer om kompetenceudvikling? Her kan du få overblikket over hvilke faglige og personlige kompetencer, der er de mest efterspurgte i 2022, så du kan skille dig ud af mængden.

De mest efterspurgte kompetencer 2022: HR

Vil du gerne arbejde inden for HR? Måske arbejder du allerede inden for HR, men drømmer om kompetenceudvikling? Her kan du få overblikket over hvilke faglige og personlige kompetencer, der har været de mest efterspurgte i 2022, så du kan skille dig ud af mængden med din ansøgning nu og i 2023.

Du har måske taget en uddannelse inden for HR, kommunikation eller jura, hvor du selvfølgelig allerede har tilegnet dig vigtige kompetencer, men hvert år ændrer virksomhedernes efterspørgsel på hvilke kompetencer, de finder mest attraktive. Nedenfor kan du få et overblik over hvilke  faglige kompetencer, der er flest virksomheder, der efterspørger, samt hvilke kompetencer der er i vækst, som du gør klogt i at være opmærksom på. 


De mest efterspurgte kompetencer inden for HR i 2022

Top 15 faglige kompetencer

1. HR

2. HR systemer

3. HR processer

4. HR administration

5. Relevant uddannelse

6. Erfaring

7. IT forståelse

8. Udvikling

9. Rekruttering

10. Kommunikation

11. Administration

12. Sproglige kompetencer

13. Analytiske evner

14. Performance Management

15. Office pakken

Top 15 personlige kompetencer

1. Sans for detaljer

2. Selvstændig

3. Struktureret

4. Engageret

5. Positiv

6. Initiativrig

7. God til at bevare overblikket

8. Strategisk

9. Ambitiøs

10. Nysgerrig

11. Passioneret

12. Fleksibel

13. Serviceminded

14. Udadvendt

15. Effektiv

Baseret på 4.554 jobannoncer på Jobindex og Jobbank


Faglige kompetencer hos en HR-medarbejder

Som HR-medarbejder er det vigtigt, at du har den grundlæggende viden på plads. Det er derfor ingen overraskelse, at en relevant uddannelse lægger højt på listen. Mange af jobannoncerne nævnte blot en relevant baggrund, mens andre var mere specifikke i deres udtryk, og havde et ønske om at man havde en akademisk baggrund. Derudover nævnte mange jobannoncer også, at man skulle have relevant erfaring. Højest på listen findes mere specifikke HR ønsker til en kommende medarbejder. Heriblandt at man skulle have erfaring med HR systemer, HR processer samt HR administration. 

Som HR medarbejder arbejder du med mennesker, og det er derfor ikke overraskende, at kommunikation og sproglige kompetencer ligeledes er repræsenteret på listen over de mest efterspurgte kompetencer inden for HR i 2022. Flere jobannoncer lagde vægt på gode dansk og engelsk kundskaber, men andre nævnte øvrige sprog såsom svensk og tysk. Så hvis du er dygtig til at kommunikere, og samtidig behersker flere sprog, så har du en stor fordel på CV'et, når du skal søge jobs i HR.

Udover de nævnte kompetencer i listen ovenfor, var der også mange jobopslag der nævnte kompetencer som blandt andet rådgivning, strategiske egenskaber og et strategisk mindset, et godt kendskab til Excel samt Personaleadministration.

Styrk dine kompetencer

Mangler du nogle af de ovennævnte kompetencer? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der giver dig lige netop de kompetencer, som du søger. Tryk på knappen nedenfor og find lige præcis den HR uddannelse eller det kursus inden for HR, der passer til dig og dine behov. 

Find dit HR kursus her 


Om undersøgelsen

I alt er 4.554 jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 1. december 2022. Jobannoncerne inkluderer kategorierne Personale og HR på Jobindex samt Human resources på Jobbank, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under disse jobkategorier. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer