Sådan ser Cphbusiness på strategisk ledelse

Mange har ambitioner om at blive leder, eller en del af ledelsen, i deres nuværende eller kommende arbejde. Dette kan dog være en hård konkurrence og man kommer ikke sådan uden videre sovende eller sløvt valsende op igennem systemet. Derfor kan man med god grund efteruddanne sig i den rigtige retning, og måske komme et skridt foran alle de andre.

Sådan ser Cphbusiness på strategisk ledelse

Mange har ambitioner om at blive leder eller en del af ledelsen i deres nuværende eller kommende arbejde. Dette kan dog være en hård konkurrence, og man kommer ikke uden videre sovende eller sløvt valsende op gennem systemet. Derfor kan man med god grund efteruddanne sig i den rigtige retning, og måske komme et skridt foran alle de andre.

Cphbusiness, det største erhvervsakademi i Danmark, har det største udvalg af kurser og efteruddannelse i ledelse. Vi har taget en snak med adjunkt Claus Thomsen omkring Cphbusiness og faget strategisk ledelse.


                            

Hvorfor vælge Cphbusiness?

Cphbusiness tilbyder akademi- og diplomuddannelser inden for en bred vifte af fagområder og fuldtidsuddannelse til og med professionsbachelorniveau.

Den største fordel, som Claus ser det, er størrelsen på erhvervsakademiet. Det gør det muligt for dem at tilbyde rigtig meget forskelligt på deres fire forskellige lokationer. En stor pallette, der nødvendigvis ikke er unik, da den skal holde sig inden for visse eksterne lovmæssige retningslinjer, men som stadig giver flere muligheder og gør det nemmere for deres studerende at finde et kursus eller uddannelse, som de kan tage.

Hvad er en ledelsesuddannelse?

Claus fortæller, at mange har ambitioner om at blive leder, hvilket gør, at deres ledelsesuddannelser har en god broget skare, der strækker sig fra den ambitiøse 21-årige kontorelev til den 55-årige chef med ansvaret for 50 medarbejdere.

Akademiuddannelsen i ledelse er derfor også den mest populære uddannelse med flest studerende. Den er bygget op med tre grundfag: Ledelse i praksis, organisation og arbejdspsykologi samt det strategiske lederskab. Derefter vælger man to fag selv, og afslutter det hele med et afgangsprojekt. Tre ting man skal afklare sig med at kunne overkomme inden man starter er: studietid, lektier og eksamen.

Forståelse og overblik

Grundfaget det strategiske lederskab er et stort fag med meget litteratur, der skal læses og forstås. Netop forståelse og overblik er to af de vigtigste ting, som Cphbusiness prøver at give videre i undervisningen. Forståelsen for, hvad det egentlige strategiarbejde kan gå ud på. Mange tror det er noget, som man hurtigt lige kan ordne på en eftermiddag, men det er sjældent så nemt at lave en organisatorisk strategi.

Man er nødt til at skabe sig et valideret overblik, der kun fås gennem analyse. Man skal kigge på, hvor ens organisation helt præcist står i forskellige sammenhænge. Hvordan står vi på markedet? Hvad kunne der ske med os? Har vi nok deltagere? osv. Det handler om alle de ting, der bør kigges på for at skabe overblik, før man vælger retningen for ens strategi.

Forandring fryder, rigtig ledelse motiverer

Visse firmaer ville måske have været større og andre stadig været her i dag, hvis de virkelig havde analyseret deres organisation i forhold til det eksisterende marked og konkurrence. Cphbusiness har da også et fag kaldet forandringsledelse, der har to grundprincipper, der undervises efter: Først og fremmest er man nødt til nogen gange at være innovativ og skabe forandring. For det andet skal man finde ud af, hvordan du får medarbejderen med. Claus bruger en fyringsrunde som eksempel, da den kan være nødvendig for at firmaet kan overleve, men man skal stadig have de tilbageværende medarbejdere med på vognen, ellers falder det hele sammen.

Her kommer en anden vigtig ting om ledelse også ind, nemlig det faktum, at det ikke er en ting, der kommer et sted fra. Ledelse og nye strategier kan komme fra bunden, og som firma kan det være en god ide, at give medarbejdere mulighed for at give noget medbestemmelse, da det hjælper på motivationen, at folk føler de rent faktisk kan være med til at ændre på visse praksisser. Så der er ikke noget endegyldigt svar på, hvor ledelse starter og slutter, hvilket også er en pointe i sig selv.       

Fordelagtig udfordring

Som nævnt er der mange forskellige typer studerende, med mange forskellige forudsætninger, på ledelsesuddannelsen. Nogle går der fx bare for at lære noget nyt og for en forståelse for ledelse, dog uden selv at ville være ledere. Denne blanding giver selvfølgelig en udfordring, da man skal tilrettelægge og favne undervisningen, så alle er med. Forskelligheden giver dog også en god dynamik, hvor folk med mange forskellige baggrunde kan spare med og lære af hinanden.

En vigtig ting på akademiuddannelserne og hos Cphbusiness er, at man kobler undervisningen til den virkelige verden. Så når man laver en analyse og skal bruge cases, så bruger man de studerendes egen arbejdspladser som cases, så det hele bliver direkte konkret brugbart og relevant, for dem og deres arbejde, lige nu og her. Men man kommer jo også, gennem forskelligheden i de studerende, tættere på mange andres arbejde og firmaer, hvilket i sidste ende giver dig et bedre overblik, der strækker sig videre ud end din egen verden.

Klik her for at se, hvilke kurser og uddannelser Cphbusiness kan tilbyde dig


Annoncer