Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Tag en kostvejlederuddannelse og hjælp mennesker til en sund livsstil!

En kostvejleder uddannelse er for dig, der gerne vil arbejde med ernæring, sundhed og mennesker. Som kostvejleder guider du nemlig andre til et både sundere og gladere liv gennem viden om ernæring og redskaber, der kan være med til at fremme sund kost og livsstil. 

Vil du gerne guide andre til en sund livsstil med den rette ernæring? Så er kostvejlederuddannelsen måske den rigtige for dig.  En sådan uddannelse giver dig nemlig alle de kompetencer som du skal bruge til at kunne vejlede andre mennesker omkring kost og livsstil. Du kan efter endt uddannelse vælge, hvilken målgruppe du finder mest interessant at arbejde med, ligesom du kan vælge at blive selvstændig eller blive en del af en virksomhed.

Få værktøjerne til at vejlede andre med deres valg af kost

Hvem kan uddanne sig til kostvejleder?

Alle kan i princippet uddanne sig til kostvejleder. Uddannelsen kræver nemlig ikke forudgående kendskab til området inden for sundhed og ernæring. Du kan derfor komme helt grøn med en anden karriere i bagagen. Dog er uddannelsen til kostvejleder særligt relevant for dig, der ønsker at leve dit bedste liv og ønsker at guide andre til det samme, ikke mindst. Nedenfor kan du læse, hvordan en kostvejleder uddannelse sagtens kan tilpasses andre professioner, hvis du ikke ønsker at skifte karriere fuldstændigt. 

Hvor kan man tage en kostvejlederuddannelse?

Du kan uddanne dig til kostvejleder i hele Danmark, ligesom du også har mulighed for at tage uddannelsen gennem fjernundervisning. Det kan du bl.a. gøre hos Nordic Online Academy her. På den måde bliver uddannelsen ganske fleksibel, da du kan tage ved siden af dit eksisterende job og når det passer ind i dit privatliv. 

Tip: Læs vores interview med Carina-Louise, som er slankekonsulent

Hvad laver en kostvejleder?

Som kostvejleder guider du dine klienter til en sund livstil. Du vejleder og rådgiver dem dermed med vægttab og/eller kostomlægning og er den motiverende faktor i deres livsstilsændring. Som kostvejleder kan du hjælpe med at skræddersy kostplaner til individuelle behov og mål, såsom vægttab, at øge muskelmassen, eller forbedre generel sundhed. Du kan også hjælpe med at identificere eventuelle ernæringsrelaterede problemer og arbejde på at løse dem.

Hvor meget tjener en kostvejleder?

Lønnen for en kostvejleder i Danmark varierer afhængigt af flere faktorer, såsom erfaring, kvalifikationer, og placering. Det kan også variere afhængigt af om du kommer til at arbejde som ansat eller selvstændig. 

Den gennemsnitlige månedsløn for en uddannet kostvejleder ligger dog på omkring 31.500 DKK. 

Relevant for fagfolk inden for træning, motion og wellness

Professionel viden om ernæring kan være til gavn for alle i sports- og wellness sektoren. For eksempel kan personlige trænere, fitness-instruktører, trænere og fysioterapeuter med fordel deltage i en kostvejleder uddannelse. Viden om ernæring er særdeles nyttig, når du ønsker at tilbyde dine kunder relaterede serviceydelser. Arbejder du inden for skønhed og velvære, vil dine kunder med sikkerhed være påvirket af, hvilken type mad de spiser. 

Folk interesserer sig generelt mere og mere for kost og livsstil – og ernæring har en stor indvirkning på menneskers velbefindende. I takt med dette er der således opstået et stigende behov for ernæringseksperter og kostvejledere. Klik her, hvis du ønsker en samlet oversigt over kurser og uddannelse inden for kost og ernæring.

Der efterspørges mere information om kost

Vores kost, og ikke mindst dens sammensætning, er blevet en kæmpe del af vores hverdag. Mange mennesker har brug for oplysninger om, hvordan man spiser godt og hvilken slags mad er bedst for deres helbred og trivsel. Kost spiller en vigtig rolle i sundhedsvæsenet – og er et vigtig led i en effektiv sygdomsforebyggelse. Diabetes og for højt niveau af kolesterol er eksempler på sygdomme, der kan afhjælpes med en sundere kost og livsstil.

Samtidig med, at folk er blevet mere interesserede i kost, er mængden af data vokset så meget, at mennesker nu oplever usikkerhed om, hvad de skal tro på. Oplysninger om hvad de skal spise for at holde sig sunde kan være modsigende. Professionelle kostvejledere er i stand til at give objektiv og fact-baseret rådgivning, hvorfor professionen og ydelsen bliver mere og mere eftertragtet og efterspurgt

Kostvejlederuddannelsen kan være meget forskellige, hvorfor vi anbefaler, at du læser igennem de forskellige profiler i listen ovenfor, så du får et præcist indblik i dine muligheder. Som kostvejleder vil du kunne tilbyde professionel rådgivning (1-til-1), du vil kunne rådgive grupper/firmaer, og optræde som foredragsholder.

Læs også vores interview med Jeanette, der er kostvejleder.

FAQ

  • Der findes et stort udbud af uddannelser i Danmark, hvor du kan uddanne dig til kostvejleder. Fælles for kostvejleder uddannelserne er, at der ofte er tale om private uddannelser, hvor du selv skal betale for hele uddannelsen, og hvor du ikke er berettiget til at modtage SU.

  • Der findes en bred vifte af kostvejleder uddannelser i Danmark. Varigheden af den enkelte kostvejleder uddannelse varierer, og det kommer derfor an på den enkelte uddannelse og udbyder, hvor lang tid du skal sætte af til uddannelsen. Nogle udbydere tilbyder for eksempel uddannelsen online, så du kan blive kostvejleder ved siden af dit eksisterende job.

  • Lønnen som kostvejleder varierer, og afhænger af forskellige faktorer. Din erfaring, kompetencer og kvalifikationer, geografisk placering samt ansættelsesforhold spiller for eksempel en rolle i forhold til, hvor meget man tjener som kostvejleder. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Underkategorier