Find det rette e-learning kursus

Tag dit kursus via e-learning - online kurser for alle

Tag uddannelse via e-learning

Har du eller dine medarbejdere svært ved at forlade arbejdspladsen for at deltage på et kursus eller en uddannelse indenfor normal arbejdstid? Du kan udvikle dine kompetencer fra hængekøjen - eller midt om natten. E-learning, eller fjernundervisning, beskriver en uddannelse, som du studerer ved din computer - når og hvor det passer dig bedst.

Vælg uddannelsesområde

Stress (3)
Coaching (16)
Finans (3)
HD (8)
Moms (1)
Regnskab (39)
Revision (14)
SAP (1)
Skat (5)
DISC (5)
Energi (2)
MS Excel (14)
Adobe (3)
AWS (2)
Azure (8)
C# (1)
Cisco (1)
DevOps (2)
ITIL (2)
Jura (12)
GDPR (8)
Kontor (5)
Lean (28)
NLP (1)
MBA (2)
PMI (6)
Scrum (8)
ATEX (1)
GMP (1)
Pharma (3)
Sprog (61)
Dansk (20)
Fransk (12)
Spansk (4)
Svensk (1)
Tysk (5)
Truck (1)

Hvad er e-learning?

Begrebet e-learning eller interaktiv uddannelse er bredt. Det kan være alt fra en enkel PowerPoint præsentation med interaktive indslag - til avancerede simuleringer af eksempelvis et fly. I dag kan alle typer af uddannelse og kurser produceres som e-learning med indhold af speakerlyd, filmklip og animationer. Fælles for alle e-learninguddannelser er, at de har en elektronisk distribution.

Hvordan foregår undervisningen?

For at du skal kunne studere via e-learning, kræves en computer og ofte en Internetopkobling. En del kurser er helt net- eller webbaseret, hvilket betyder, at du aldrig behøver at besøge det sted hvor uddannelsen udbydes. Andre kurser kræver typisk et vist antal fremmøder under kursets løb.

Oftest har uddannelsesarrangøren en læreplatform, hvor hvert kursus har sin egen underside på hjemmesiden. På den side kan du oftest skrive indlæg, kommentere andre kursusdeltageres indlæg, deltage i diskussioner og stille spørgsmål til kursuslederen. Ind imellem findes der desuden mulighed for at føre live diskussioner og seminarium via et webkamera.

Hvordan kommer man i gang med e-learning?

For nogle år siden var e-learning ofte et administrativt problem for IT-afdelingerne. I dag ser det helt anderledes ud. Det er sjældent et problem med båndbredde og de fleste virksomheder har gode grafik- og lydkort samt moderne programmer installeret i deres standard pc'er. Derfor har e-learning gået fra at være et IT-spørgsmål til at handle om effekten i organisationen.

Tekniske fremskridt har således gennem de seneste år forskellige gjort det lettere for virksomhederne, at benytte sig af e-learning. Den vigtigste er platformen til distribution af e-learning: Learning Management System (LMS). Tidligere behøvede man en separat administrationsplatform for hvert kursus. Dette indebar problemer for kunder, som købte uddannelser fra forskellige udbydere, da passwords, resultater, brugerhåndtering og statistik fandtes på flere forskellige steder.

Nu bruger de fleste LMS-leverandører standarder, hvilket indebærer, at du kan vælge uddannelse eller uddannelsesområder fra forskellige udbydere. Alle brugere og al statistik findes samlet på et sted. Kurserne kan desuden opdateres efterfølgende, hvis man vil ændre f.eks. et billede, en tekst eller grafisk profil. Vedligeholdelse og administration er blevet betydeligt forenklet. Har man ingen LMS plads i sin organisation kan man let leje sig ind hos nogen, som har. Kontakt uddannelsesarrangøren for praktisk information.

Hvilken type af uddannelser udbydes som e-learning?

I dag findes et stort udbud af e-learning kurser og i teorien kan de fleste uddannelser tilbydes som e-learning. Har du fundet en uddannelse, som du vil gå, men er usikker på om den tilbydes som e-learning, kontakt da uddannelsesudbydere og spørg.

Hvad er fordelen med e-learning?

Fjernundervisning har både fordele og ulemper i sammenligning med traditionel uddannelse. En fordel er, at du kan studere præcis når og hvor det passer dig, i hængekøjen eller ved skrivebordet. Det eneste, som kræves er som regel en computer med Internetopkobling. At studere via e-learning kræver dog en vis portion selvdisciplin.

En stor fordel ved e-learning er, at du som chef får et kraftfuldt værktøj, som giver mulighed for, at måle gennemslagskraften af større uddannelsesindsatser og kommunikation, hvilket medfører en strategisk effekt i hele organisationen. Du kan identificere kompetencehuller tidligt og tage forbehold for disse og få kvittering på, at deltagerne har gennemført sine uddannelser. I får helt nye muligheder for at evaluere uddannelsesindsatserne, eftersom man hele tiden kan følge, hvilket niveau deltagerne befinder sig på.

En ulempe er, at der ikke bliver samme mulighed for diskussion og udbytte af erfaringer med andre kursister. Dette kan dog opvejes, hvis man kombinerer e-learning med klasseundervisning.

Sats på e-learning og spar penge!

E-learning giver virksomheder mulighed for, at effektivt at satse på efteruddannelse - uden at behøve at investere millioner af kroner. For et ganske overkommeligt beløb, per person, kan du få en interaktiv uddannelse af høj kvalitet med høj målbar nytteværdi. Slutresultatet er ofte, at medarbejderne får tilgang til mere kompetenceudvikling og med samme pædagogiske effekt. Med e-learning er det desuden muligt at uddanne mennesker, som er fordelt over forskellige geografiske steder. Man undgår herved rejseomkostninger og hotel samt produktionsbortfald.

Kombinér fjernundervisning med traditionel uddannelse?

Klasseundervisning har visse fordele i sammenligning med e-learning, blandt andet muligheder for dialog med en underviser og diskussion med andre deltagere. Derfor kan det være en god ide, at kombinere e-learning med workshops, diskussionsgrupper eller almindelig undervisning i klasseværelset. E-learning kan være en forberedelse indenfor en at almindeligt kursus, som skal garantere, at alle har samme forudsætninger. Man kan også have et e-learningsmoment i et traditionelt kursus eller repetition via e-learning. Endeligt kan man fokusere på e-learning, men herudover arrangere lokale workshops eller diskussionsgrupper på virksomheden.

Send en forespørgsel


Annoncer