Lær at udføre en personlighedstest

Optimér jeres rekruttering

Er du på jagt efter et værktøj, der kan hjælpe dig med at rekruttere nye medarbejdere eller udvikle de eksisterende ansatte eller teams? Så er kompetencer til at udføre en personlighedstest et godt bud! 
Viser 1-12 af 12
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-12 af 12

Hvad kan man bruge en personlighedstest til?

En personlighedstest er et værktøj, der ved korrekt brug giver dig en analyse af den person, du sidder over for. Der findes adskillige personlighedstests på markedet i dag, der bruges i en lang række forskellige sammenhænge. Fælles for dem alle er, at den tegner en personprofil for den, der tager testen. Personprofilen giver dig mulighed for at danne dig et billede af personen, enten i forhold til en ansættelse eller i forhold til medarbejderudvikling.

Bliv klogere på medarbejderne med personlighedstests

Personlighedstests bruges primært i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere. Dog er det også et stærkt værktøj til at udvikle enkeltpersoner i virksomheden og ikke mindst teams. I forhold til rekruttering er personlighedstesten oplagt, da den kan fortælle virksomheden noget om mennesket bag kompetencerne. En medarbejders personlighed kan have lige så stor effekt på trivslen og resultaterne i virksomheden som hans/hendes kompetencer. F.eks. bliver mange afskediget i prøveperioden, fordi de rent ud sagt ikke passede ind i virksomheden.

Du kan her læse vores interview med Kristjan Jul Houmann, Partner hos Kjerulf & Partnere om fordelene ved en certificering i personlighedstests i forbindelse rekruttering. 

Sådan kan en personlighedstest hjælpe dig

En personlighedstest har til mål at afdække træk og kendetegn ved den, der tager testen, så du får et billede af, hvem han/hun er. Typisk benyttes de af HR-medarbejdere eller ledere, der ønsker at blive klogere på kommende eller eksisterende medarbejdere i virksomheden.

Tip: Se vores oversigt over alle HR kurser her

Eksempler på spørgsmål, en personlighedstest kan hjælpe med at besvare er:

  • Hvilke grundlæggende præferencer har personen?
  • Hvad driver personen mod resultater?
  • Hvad motiverer personen?
  • Hvad demotiverer personen?
  • Hvordan trives personen bedst?
  • Hvilke opgaver falder personen mest naturlige?
  • Hvordan fungerer personen i et team?

Det er vigtigt at bemærke, at en personlighedstest er et støtteværktøj til f.eks. rekruttering eller medarbejderudvikling. Derfor vil de fleste personlighedstest kurser, du finder på listen ovenfor omfatte andet end blot en certificering i personlighedstesten. Et kursus, der sætter dig i stand til at udføre en personlighedstest klæder dig derfor på med alle de kompetencer, der skal til for at bruge støtteværktøjet optimalt.

Personlighedstests til medarbejder- eller teamudvikling

Udover de personlighedstests, der bruges til rekruttering af nye medarbejdere, kan du også finde tests, du kan bruge i forbindelse med medarbejder- eller teamudvikling.

Brug f.eks. personlighedstests til at:

  • Sammensætte et nyt team med de bedste forudsætninger for succes
  • Identificere styrker og udviklingsmuligheder hos en medarbejder
  • Vurdere en medarbejders performance inden for f.eks. salg eller ledelse
  • Blive klogere på motivationsfaktorer hos et team eller en medarbejder

Er du interesseret i at opnå en certificering i en personlighedstest? Så læs mere under de enkelte kurser ovenfor. Du kan let sammenligne kurserne via vores sammenligningsfunktion, så du finder netop det kursus i personlighedstests, der matcher dine ønsker og behov.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier
jti